Şimdi Ara

Tvye hoparlör bağladım ses yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yardım eder misiniz ? Direk bağladım hoparlörü tv ye ama tık ses yok ??

    Eski Vestel tv de başlamıştım direk ses geliyordu bunda neden olmadı anlamadım nerede yanlış yaptım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tvye hoparlör bağladım ses yok?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TV'nizin compozit girişindeki L&R kanallarına direk hoparlörü bağlamışsınız. Onlar giriş, çıkış değil. TV'nizde hoparlör çıkışı yok, kulaklık çıkışı var. Bu hoparlörü de kulaklık çıkışına bağlayamazsınız, o çıkış için çok büyük. TV'nizde bir optik çıkışı görüyorum. Oradan dijital ses alabilirsiniz ama onu da hoparlöre direk bağlayamazsınız. Araya optik girişi olan bir amfi koymanız lazım. TV'nizin 2 adet 8W dahili hoparlörü var. dahili hoparlörlere giden kabloları söküp elinizdeki hoparlaöre bağlayabilirsiniz ama ne gibi bir verim almayı umut ediyorsunuz bilemedim.

  • Beni aydinlattiginiz için çok teşekkür ederim. Hoparlöre bağlama nedenim tv duvara asılı tv den gelen ses duvara gidiyor sürekli 65 ,70 lerde tv nin sesi ama hiç bir verim alamıyorum. Çünkü gelen ses arkada kalıyor tv ile duvar arasında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman ilave yatırım gerekecek. Optik girişi olan küçük bir amfi almalısınız. Ya da alternatif olarak kulaklık çıkışını optik girişi olmayan analog bir amfiye de bağlayabilirsiniz. Böyle ucuz yollu bir amfiyi 2. el alabilirsiniz. 2x25 - 2 x40w arası işinizi görür. Elinizdeki hoparlör takım değilse mono bir amfi de işinizi görür.

  • Ya da çok kalitesiz olmayan bir pc hoparlörü (creative, edifier, logitech gibi) işinizi görür.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • albati kullanıcısına yanıt

    Evet aktif bir hoparlör de işinizi görür ama bu durumda elinizdekileri kullanamamış olacaksınız, o nedenle belirtmemiştim bunu.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Arkadaş belli ki elindeki tek hop ile çözmek istemiş ama anfisiz olmaz tabi. Şimdi anfi almaya kalksa en kötü 300-500 çıkar cebinden ve o hop ile sürülür mü orası da meçhul. O yüzden daha ucuza maledebilir diye pc hop dedim. 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • albati kullanıcısına yanıt

    PC hoparlör aslında daha mantıklı. Tek sakıncası elindeki hoparlör yeya hoparlör seti boşta kalacak.

  • Peki tv nin içini açsam, tvye giden ses kablosunu o hoparlörü baglasam olur mu ? , eski vestel smart tvde anfi olmadan direk bağlıyorum ne güzel çalışıyordu, çocuk ekrana oyuncak atip kırdı bu tvyi de a101 den aldım tek sorunu ses duvara açılınca tv ses odaya dağılmıyor tv e duvarın arasında yankı yapıyor:(
    Sizce böyle bir yönteme başvursam mantikli olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1Seraphim kullanıcısına yanıt

    orası sinyal girisleri, olmaz,,, kulaklık çıkışı varsa oraya bağlayın, yoksa tv hoparlör kablosuna + ve eksi doğru olarak dikkatlice ayrı ayrı bağlayın, kabinli oldugu icin faydasi olur,, tabi empedans ohm degeride önemli, tv hoparlörü 8 ohm, yedek hoparlör 4 ohm ise olmaz, ses cikisi yanar. bu durumada dikkat ediniz. hoparlör omajı , anfi ile aynı veya yüksek olmalı 2 ohm mesela ,, 6 ya 8 ohm hoparlör olur. ama 8 ohm amfiye 6 ohm hop olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.