Şimdi Ara

Twitter’da abonelik dönemi: İçerik oluşturuculara yeni gelir kapısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitter’da abonelik dönemi: İçerik oluşturuculara yeni gelir kapısı
    Twitter, bazı özel içeriklere erişmek için bir hesaba abone olmanızı sağlayan "Süper Takipler" özelliğini "Abonelikler" olarak yeniden adlandırıyor. Twitter'ın sahibi Elon Musk, özelliği duyururken halihazırda ayarların "Para Kazanma" bölümünde bulabileceğinizi belirtti. Özellik şimdilik Türkiye’de aktif değil.



    Twitter Abonelikler nedir?



    Twitter’da abonelik dönemi: İçerik oluşturuculara yeni gelir kapısı
    Süper Takipler ilk olarak Şubat 2021'de duyurulmuştu ve gördüğüm kadarıyla Twitter Abonelikler, aynı özelliklerin birçoğuna sahip. Abonelikler ile, özel tweet'ler, yalnızca abonelere özel Spaces yayınları ve özel abone rozetleri gibi şeyler sunulacak. Hatta Twitter, "potansiyel bonus içerik olarak haber bültenlerini ve diğer Twitter özelliklerini" dahil etmeyi umduğunu söylüyor.



    Ayrıca Bkz.Twitter’a kripto para alım satım özelliği geliyor



    Twitter Abonelikler şartları



    Twitter’da abonelik dönemi: İçerik oluşturuculara yeni gelir kapısı
    Twitter’ın ayarlar menüsündeki Profesyonel Araçlar altında bulunan Para Kazanma sekmesi aracılığıyla Abonelikler kısmına ulaşılıyor. Abonelik sunmaya uygun olup olmadığınız buradan görülebiliyor. Twitter Abonelikler için en az 10.000 aktif takipçiye sahip olmanız, son 30 günde 25 tweet atmanız ve en az 18 yaşında olmanız gerekiyor. Bunu dışında daha fazla kriter var ancak kilit olanlar bunlar. Diğer kriterlere buradan ulaşabilirsiniz.



    Twitter Abonelikler ücretleri



    Twitter'a göre aylık abonelikleri 2,99 dolar, 4,99 dolar veya 9,99 dolar olarak sunabilirsiniz. Şimdilik bu özellikten yalnızca ABD’deki içerik oluşturucuları faydalanabiliyor. Abonelik satın alabilenler ise ABD, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya'daki kullanıcılar ile sınırlı.






    Twitter, içerik oluşturucuların ömür boyu kazançları 50.000 doları aşana kadar gelirlerinin yüzde 97’sinin kendilerine aktarılacağını söylüyor. İçerik oluşturucular bu miktarı aştıklarında bu oran yüzde 80’e düşüyor. Musk’ın yaptığı açıklamada ise Twitter, gelecek 12 ay boyunca içerik oluşturucuların abonelikler yoluyla kazandığı paranın hiçbirine dokunmayacak. Uygulama mağazalarının yaptıkları kesintileri de hesaba katmak gerek. Açıkçası Süper Takipler neredeyse hiç ilgi görmemişti ancak Twitter Abonelikler biraz daha fazla kitleye ulaşabilir.









  • İyice suyu çıktı. Bir süre sonra tıkanacsk bir sistem

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    Elon Musk'ın zaten böylesine ölü ve kar getiremeyen bir firma ile ne yapmasını bekliyorduk ki? 1 Nisan şakası diye DogeCoin logosu koymuş bir grup. Yakında adı lazım değil bir platform gibi sadece ücret vererek içeriklerine ulaşabildiğimiz bir platforma dönüşeceğini düşünüyorum.

    Geçen bildirim yollamış. SMS ile 2FA özelliği yalnızca Blue abonelerine özeldir. Ya 2FA uygulaması ile özelliği ücretsizde de kullanmaya devam edin ya da SMS korumasından vazgeçin. Çok şükür Authy kullanıyorum fakat bu tehlikeli bir uyarı.

    Mastedon'un yükselmesi şart. Vine-Snapchat-Meerkat-Periscope-Clubhouse-Bereal diye takip edilen hikaye/canlı yayın platformu yarışı en iyi mikroblog hizmetine bırakacak yerini. Meta bile Twitter alternatifi bir sistem geliştirmek istediğini açıklamıştı. Kendi ana akım medya uygulaması tarihi boyladığı ve Instagram ile Whatsapp haricinde yavaş yavaş eridiği için beklentiyi Twitter'dan kapacağı kullanıcılara kadar indirmiş durumda.

    Jack Dorsey bile kafayı kripto para ve Square/CashApp ile bozmuşsa Elon'un asıl el atması gereken şey bu konu olmalı. Evet riskli bir hamle fakat niyetini bahsettiğim Dogecoin ilgisinden de görebiliyor olmalıyız. Yoksa dediğim gibi ancak içini boşaltıp binalarını çalışanlarını işinden ederek verdiği kanamayı azaltır bu kurumun, ötesi de olamaz.

    Vazgeçilmez denilen Facebook bile vazgeçilebilir oldu ki Mark bundan dolayı şirketi yapılandırmaya sokup Meta markası ile birlikte Whatsapp, Oculus ve Instagram markalarını da öne çıkarmaya başladı. Bir dönem de Myspace'i maziye gömdüğünü hatırlayacak olursak Twitter buradan kullanıcının gözünden kolayca düşebilir bu durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 15 Nisan 2023; 01:54:41 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.