Şimdi Ara

Twitter’da mavi tik krizi: Ölü ünlülerin hesapları artık “onaylı” ve durum iyi görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitter’da mavi tik krizi: Ölü ünlülerin hesapları artık “onaylı” ve durum iyi görünmüyor
    Geçtiğimiz hafta Elon Musk verdiği sözü tuttu ve ücret ödemeden alınan eski onaylı hesapların mavi tikleri kaldırıldı. Mavi tiki kaldırılanlar arasında F1 pilotlarından tutun da küresel haber ajanslarına kadar binlerce hesap yer alıyordu. Bunu sonucunda kullanıcılar ciddi tepki göstererek uygulamanın yanlış olduğunu aktardı. Görünüşe göre Twitter ve Elon Musk geri adım atıyor.



    Twitter'da mavi tik krizi sürüyor



    Halihazırda çok sayıda yüksek profilli hesap yeniden doğrulanmış gibi görünüyor, bunlara bir dizi hayatta olmayan ünlüler de dahil. Mavi tiklerin yeniden ortaya çıkması, Twitter'ın bir milyondan fazla takipçisi olan kullanıcıları tekrardan doğrulamak için yaptığı daha geniş (ancak duyurulmamış) bir planın parçası olabilir. Öte yandan ilginç bir şekilde hayatta olmayan bazı ünlülerin de hesapları tekrardan doğrulanmış durumda ve Twitter size bu hesaplarınTwitter Blue'ya abone oldukları ve telefon numaralarını doğruladıkları için doğrulandığını” söylüyor.



    Twitter’da mavi tik krizi: Ölü ünlülerin hesapları artık “onaylı” ve durum iyi görünmüyor
    Michael Jackson, Chadwick Boseman, Kobe Bryant, Barbara Walters, Anthony Bourdain ve Paul Walker tekrardan doğrulanan birçok yıldızdan sadece birkaçı. Hatta platform, önde gelen gazeteci ve köşe yazarı Jamal Khashoggi’nın 2018'de öldürülmesine rağmen ayda 8 dolardan fazla para kazandığını iddia ediyor gibi görünüyor. Elbette bu, platformun mavi tik açıklamasında sunduğu standart mesaj olsa da ortada bir duyarsızlık var. Bazı durumlarda, ölü kullanıcıların hesaplarını yöneten kuruluşların doğrulama için başvurduğu düşünülebilir (örneğin, Bosewick'in hesabı çoğunlukla Chadwick Boseman Sanat Vakfı'nı retweet ediyor). Ancak yeniden doğrulanan hesapların çoğu yıllardır atıl durumda.



    Ayrıca Bkz.WhatsApp'a yeni özellik: Kaybolan mesajlar sohbet içerisinde saklanabilecek



    Sonuç olarak onaylanmış olsun veya olmasın, çoğu kullanıcı Twitter Blue’nun işletiliş biçiminden memnun olmadığını dile getiriyor. Öte yandan duruma farklı bir bakış açısı ile bakarsak Twitter için işler Kasım ayından bu yana normal: Kaos hüküm sürmeye devam ediyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/4/24/23695534/twitter-blue-tick-verification-dead-celebrities







  • ne kadar hata da yapsa twitter'ın alternatifi yok. instagram kullanmayı bırakalı 4-5 sene oluyor milletin sadece kendini sergilediği bir et pazarı. haberlere hızlı ulaşmak istiyorsan tek seçenek twitter

  • Mavi yerine sarı tık veriyorlardı resmi hesaplara en son, ulusal çapta tüm ünlülere, resmi hesaplara da öyle yaparak bu saçmalığın önüne geçmek lazım. Kim gerçek, kim sahte, kim resmi ayırt edilmiyor artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wenxaus -- 24 Nisan 2023; 16:31:19 >
  • Sarı tık işletmelere, fiyatı 20k'ya yakın. Bir de gri tık var, o da resmi kurumlar için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rakanishu

    Sarı tık işletmelere, fiyatı 20k'ya yakın. Bir de gri tık var, o da resmi kurumlar için.
    Onu da mı parayla satmaya başladılar, ilk çıktığında mavi tık yerine onu getirdiler diye biliyordum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elon Musk, eski mavi tıkları kaldıracağım diye sonuçlarını düşünmeden bir inada girdi. Sonuçlar ortada.

    Güç zehirlenmesi çok kötü. O an aklınıza ne geliyorsa yapar ve uyaran olmazsa apartman bile yönetemezsiniz.

  • Elon Musk bodoslama kararlar veriyor, şirketin %80ini kovdu, mavi tık paralı hale getirdi para kazanmak için ve beklediği ilgiyi göremeyince ünlülere bedavadan mavi tık verdi (stephen king vb) , 3.taraf Twitter uygulamalarını bir gecede geçersiz kıldı APIyi kapatarak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bazen insan düsünmeden edemiyor acaba Elon Musk bu isin maskesimi yani bögle zeki bir insanin akil kari olmayan bir parayi buraya yatirip sonrada cocuk oyuncaygina cevirmesinin arkasinda daha büyük bir etnik grup'mu var ? Twitter nerdeyse su anda herkezin özgürce fikirlerini belirtebildigi ve yaya bildigi bir platform bunu istemeyen gruplar olabilirmi ? Yok ya olamaz ögle birsey bence cok film izledim sanirim

  • Fearless_tr kullanıcısına yanıt

    Tamamen Elon'ın densizliği. Adam Twitter'ı satın aldıktan sonra elinde lavabo ile mi ne girmişti içeri. Tuvalete çevirecek sanırım ortalığı. Aklına bir şey geliyor, hadi yapayım diyor. İçine ediyor işin. Tesla hisselerini durup dururken düşürüyor diye konuşmasını engellemeye çalışıyordu yatırımcılar. Böyle sıkıntıları var abinin. Çoculuktan gelen bazı çözülmesi gereken problemleri var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.