Şimdi Ara

Ubuntu’dan 32-bit desteğini kesme konusunda geri adım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Canonical (Ubuntu’nun çatı şirketi) geçtiğimiz hafta önemli bir kararını paylaştı. Ubuntu’nun yeni sürümüyle birlikte 32-bit uygulama desteğinin sonlanacağı öğrenildi. Hemen ardından Valve de Ubuntu’nun yeni sürümlerinde Steam’in yer almayacağını açıkladı. Hal böyle olunca oyun severler de Canonical’e tepkilerini gösterdiler. Bugün paylaşılan blog yazısında Ubuntu’nun geri adım attığı görüldü.

    Seçili 32-bit i386 paketleri için destek devam ediyor


    Valve, yaptığı açıklamada Ubuntu desteği sonlansa da farklı Linux dağıtımlarında Steam istemcisini görebileceğimizi aktarmıştı. Ek olarak WINE da 32-bit desteğinin sonlanması sebebiyle Canonical'e tepki gösteren uygulamalardan bir diğeriydi. Canonical tarafından bugün yapılan açıklamada ise seçili 32-bit i386 paketleri için desteğin devam edeceği aktarıldı.


    WINE, Ubuntu Studio ve oyuncu toplulukları bir araya gelerek, sadece gereksiz 32-bit kütüphanelerin kaldırılmasını sağlayacak. Böylece oyuncular sevdikleri eski oyunları oynamaya devam edebilecek.


    Ayrıca Bkz.Windows 10'da ortaya çıkan hata, bilgisayarın kapanmasını yavaşlatıyor

    Aslında birçok uygulama halihazırda 64-bit desteğine sahip. Geliştiricileri tarafından kendi haline bırakılmış oyunlar ise problemin temelini oluşturuyor. Oyun severlerin tepkisi de bu yüzden. Görünen o ki oyuncuları kaybetmek istemeyen Ubuntu, böyle bir adım atmak zorunda kaldı.








  • Gerizekalı bu Canonical yahu. Tam bir Apple hamlesi çekmeye çalıştı ama eline yüzüne bulaştırdı.

    Evet , bir çok 32 bit uygulamaya hala bağımlıyım. GTA SA , Witcher 1 falan oynuyorum ulen. SteamPlay/Proton aracılığı ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    O kadar haklısın ki
  • Her bilgisayar 64 bit desteğine sahip değil. En azından gelişmekte olan ülkeler var. Ben yeri geldi netbook a kurdum. Olmazsa linux mint kurarım.Linux'un asıl olayı tüm bilgisayarlar için olması. En basit bir komut yazmak çok güzel oluyor.

  • Ubuntu işletim sistemi olarak son sürümlerinde zaten sadece 64-bit olarak çıkartılıyor, 32-bit işletim sistemi dağıtılmıyor yeni sürümlerde. Haberde bahsedilen şey 64-bit işletim sistemi üzerinde 32-bit uygulama çalıştırma desteğini sonlandırmak. Bunun için 32-bit kütüphanelere ihtiyaç var, yani aynı işi yapan kütüphanenin hem 64-bit hem 32-bit sürümleri gerekiyor, gerçi Linux'da kütüphane yönetimi muazzam olsa da sistemde yönetilecek paket sayısı arttığı için bu yöne gitmiş olabilirler.

  • Linux kerneli zaten artık bildiğim kadarıyla sadece 64 bit olarak yayınlanıyor. 32 bit günün birinde bitecek eve ama şuanda çok erken...

    Burada tüm Linux dağatımı kulanan tüm donanım haber okurlarınada selamlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordEvosis -- 26 Haziran 2019; 9:6:32 >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Ubuntu'yu eskisi kadar sevmem ama geri zekalı falan değil. 32 bit paketler başka uygulamalarda sıkıntılar çıkartıyor. 64 bit uygulama gidip 32 bit so kullanmaya çalışıyor gibi şeyler ciddi problem olabiliyor.

  • Linux mint ile Ubuntu aynı şey...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Linux Mint arayüz olarak daha çok windows a benzer bir yapıdadır.
    Ayrıca ikisi farklıdır birşey yazmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar bilgi sahibi değilim.
    Sadece uygulamayı hazır komutla kurmayı seviyordum sudo get vs gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım biliyorum zaten. Mint Ubuntu tabanını kullanır kısaca tüm uygulamalar ve destekler aynı. 32bit Ubuntu da desteklenmesi minte de desteklemez anlamına geliyor. Arayüz dediğine desktop environment deniyor. Mint cinnamon, mate, xfce kullanırken Ubuntu ana masaüstü olarak Gnome ile dağıtıyor. Hepsi bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açıklama yaptığın için sağol.
    Önceki yorumunda bunu yazsaydın anlaşılırdı.
    Linux dağıtımlarını az kullandığım için bu mantığı yürütemedim.
  • Yıl olmuş 2019 X86 nedir yav?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.