Şimdi Ara

Ucuz Android Box tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Görüntü kalitesi iyi olan ucuz bir Android kutusu lazım. 4K olmasına gerek yok. Kullanılacak panel 32 inçlik FHD monitör. Uydu yayınlarını kaliteli göstersin yeterli. He bir de YouTube’u sorunsuzca açsın tamam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Uydu yayınlarını göstersin derken? Yanlış bilmiyorsam bu cihazlara uydu kablosu takılmıyor.

    Monitöründe de uydu girişi olmadığına göre hem mini uydu alıcısı hem android tv box alman gerekiyor.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Youtubede Mert temizer diye aratın sırf tv box üzerine videolar yapıyor. Güncel videolarını inceleyin bi videosunda sıralama yapmıştı fiyatına göre iyi olanları. Önerdiklerini alırsan problem yaşamazsın. Zaten çoğusu çin cihazı ama içinden iyice uyduruk olanları önermiyor. Tavsiye ederim.
    Uydu alıcı girişi olan tv boxlar mevcut ama onunla sınırlama sen genel bak daha sonra iptv gibi uygulamalarla izlersin. İptv uygulamaları normalde ücretli oluyor ama ücretsizleri de var. Mesela Rec tv var iptv niyetine kullana bilirsin esas film izleme uygulaması ama içinde tv canlı yayınları da bulunmakta. Korsan bi uygulama haberiniz olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kosmos77 -- 14 Nisan 2024; 14:6:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hibrid android olarak anılan uydu tuner'li android cihazlar var. Ancak bu tip cihazların ekseriyetinde, uydu tuner'i android yazılımla uyumsuz olduğu için, ip tarafından uydu tarafına geçişlerde sık sık sinyal sorunu ile karşılaşılmaktadır. Bu sebeple, hibrid android cihazlar kullanıcılarca tercih edilmemektedir.


    ************


    Diğer taraftan en ucuz android cihaz olarak ; İşlemcisi 2012 tasarımı, 28 nano metre teknoloji düzeyine sahip ve Cortex a53 çekirdekli bu cihaz var. ( Ancak 12 yıllık işlemcili cihaza bu para verilir mi bilemedim   )

    https://www.hepsiburada.com/beemen-tvr3-box-s-tv-stick-android-box-4k-android-13-surum-2gb-ram-16gb-hafiza-wifi-2-4-android-tv-pm-HBC000064OJQA



    Şu cihazın işlemcisi biraz daha iyi ; 2017 tasarımı, 12 nano metre teknoloji düzeyine sahip ve Cortex a55 çekirdekli ;

    https://www.pttavm.com/android-tv-box-2gb-ram-16gb-rom-wellbox-wx-x3mini-p-459533837?utm_source=comp_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel



    **************


    Yalnız hem monitör, hem de 32"   Yani monitör ve 32" olunca, fiyatı epeyce tuzlu olmalı...


    Tuzlu monitöre, ucuz android tv box mu ?  





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam cihaz Samsung T32E310MZ diğer başlıkta da söyledim. Smart özelliği ve dahili alıcısı yok. Öyle düz monitor. Alalı yıllar oldu ama cidden çok iyi bir paneli var. VA panel ve DLED arka aydınlatma kullanıyor. Migros’tan 900 TL’ye almıştık. 49” FHD smart televizyondan çok daha net gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 14 Nisan 2024; 18:1:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Evet o modelin paneli iyi... Araştırdığım kadarıyla, o modeli Samsung firması, Macaristan'da üretmiş. Ancak monitör bileşen özelliklerinin eksikliği nedeniyle, beklediği satış rakamını yakalayamayınca, stok tüketene kadar uygun fiyatla satıp bitirmiş.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa dahili alıcılı saçma sapan bir TV almaktansa bunu almak daha iyi. Zaten bu cihazı alma hikayemiz bile şansa oldu. Migros’tan gittik başta Philips aldık. Açtık kurduk baktım görüntü net falan değil dedim bir tuhaflık var sonra özelliklere bir baktım ki HD Ready imiş. Abovvv ben nasıl oldum var ya dedim yandık. Babam sesi kötü deyip duruyordu ama asıl kötü olan paneldi. Cidden kötüydü. Muhtemelen ELED arka aydınlatma ve IPS paneldi. Çünkü dahili uydu alıcısı vardı ve çok ucuzdu. Bu da panelden kıstıklarının bariz bir kanıtıydı. Ben dedim bunu geri verelim. Daha alalı bir saat bile olmadan gittik hemen gözüme ilişen o Samsung’u gördüğüm gibi kaptım. Uydu alıcıyı bağladık o Philips’ten sonra FHD ve DLED resmen geçirmiş gibi görüntü kalitesi değişti. Şu monitörü aldığıma o kadar memnunum ki. Ah bir de HEVC desteği olsaydı tadından yenmezdi. USB’den HEVC filmleri görmüyor AVC destekliyor.

    Bilgisayar ile HDMI üzerinden bağlanan görüntü televizyonun kendi işlemcisine göre daha iyi görüntü vermez mi? Mesela bendeki laptopta Ryzen 5500U var. Televizyon Samsung 49J5200. Ryzen 5500U TV’den daha iyi görüntü işler diye düşünüyorum. Arayüzleri de tam uyumlu her ikisi de 1.4b destekliyor. O bahsettiğiniz harelenmeler interpolasyon sorunları falan yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Monitörlerde ( yani monitör panellerinde ) h264, h265( hevc ), h266 gibi destekler olmaz. Peki ne olur ? Türkçe anlamıyla çözünürlük derinliği diye tabir edilen, bit olarak anılan piksel yoğunluğu olur.


    Bu bağlamda da;


    _ Genellikle 1080p monitörler 8 bit derinliklidir.


    _ 2160p monitörler ise, 10 bit renk deriliğine sahip olur, genellikle...


    Bu özellikler, monitörlerin teknik özelliklerinde yazılıdır zaten...


    Hevc bağlamında ele almak gerekirse; hevc video'lar 10bit renk derinliğine sahip video'lar olduğu için, video'yu 10 bit renk derinliğine sahip monitöre bağlayınca, gerçek renk derinliği elde edilmiş olur.


    Bir de bu teknik özelliklerin göze yansıyan bölümü var ki, bu da ancak donanımın kalitesi ile anlaşılır. Yani işlemcinin iyi ölçeklemesi, panelin kalitesi, giriş - çıkış portlarının kalitesi vs.


    ***************


    Son paragrafta sorduğunuz soruya tekrar yanıt vermeyeyim. Çünkü önceki mesajımdan çıkarım yaparsın. PC'nin ekran kartının işlediği görüntü kaliteli ise, monitöre yansıması da kaliteli olacaktır.


    Enterpolasyon olmayabilir. Ancak harelenme mutlaka olur. Gözle fark etmek için hareketli nesnelerin sağına ya da soluna bakınca, gölge gibi ya da parlamış sınırlar gibi gözle fark edilir. Belirttiğim gibi, şimdilerde donanımların kalitesi nedeniyle bu sorunlar minimal düzeye indi. Ama keskin gözlüler, port bağlantılı aygıtlar üzerinden izlerken, bu hataları mutlaka fark eder.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz Next Innova bu ise tam bizlik. Dahası Wi-Fi desteği ve YouTube uygulaması da varmış tamam ya aranan kan bulundu. DLNA bile varmış yuh. TV Box’a gerek kalmadı. USB girişi ve HEVC desteği de varmış daha ne olsun? Zaten 32 inçlik Samsung’un paneli çok iyi. Bir de bununla birleşirse çok tatmin edici bir görüntü kalitesi alırız. Bu arada Aydın’da yaşayan biri olarak çanak çapı ve LNB tercihimiz ne olmalı? Bununla birlikte antenden gelen sinyali minimum parazitle iletebilmek için hangi anten kablolarını tercih etmek gerek? Yeşil kablo varmış ama bir sürü marka model var. Yarın nasipse Next Innova ile ilk ekipman yenilenecek.

    https://www.vatanbilgisayar.com/next-innova-4k-ultra-hd-linux-hybrit-uydu-alicisi.html

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Innova cihazla; iptv kanallarını + youtube'u, android cihazlardaki gibi esnek ve konforlu olarak kullanamazsın.


    _ Ağırlıklı olarak; uydu yayını izleyeceksen, Innova cihaz,


    _ Ağırlıklı olarak; ıptv + youtube izleyeceksen, android tv box, almalısın.


    Baştan yanlış donanım edinme... Yani kullanım amacına göre cihaz edinmelisin.  


    Innova cihaz için çanak çapı, çömlek, kablo vs önemli değil. Orta kalite, uygun fiyatlı ürünlerden temin edip, keyfine bak.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Peki bu Box denilen şeyde uydu yayınları internet üzerinden mi izleniyor? Yani bunlarda uydu alıcılarındaki anten kablosu girişi (DVB tuneri) yok mu? Aslında ağırlıklı olarak uydu yayınları izlenecek ama arada YouTube da izlenir yani. Sağlıklı bir karar almam gerek bu noktada.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Bir önceki mesajım yeterince açık...


    Ayrıca, bu konu başlığında ilk mesajımın ilk paragrafında, sebebini belirtmiştim ;

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158472961


    Ağırlıklı olarak uydu yayını izleyeceksen, uydu alıcı satın alacaksın.


    Ağırlıklı olarak iptv + youtube izleyeceksen, android tv box aygıt satın alacaksın.


    Uygun fiyatlı üçüncü bir seçenek olsaydı, yazardım zaten...

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Evet hocam dikkatimden kaçmış kusura bakma. Uydu alıcı kesinleşti diyebilirim. Android uyumsuzluğu sıkıntı cidden. Bu arada Sungate Titan (FHD) hakkında ne düşünüyorsunuz? Çokça övülmüş. Fiyat olarak Next Innova’nın yarısı neredeyse.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Titan hakkında iyi düşünmüyorum.


    Hani bir ara Titan'cılar vardı. Önüne geleni Titan'ladılar... Yani Titan titana.  


    OLACAK O KADARyoutube
    Olacak O Kadar- Haftanın Konukları - 24 Bölümden bir skeç #olacakokadar #leventkırca
    https://www.youtube.com/watch?v=-c4_RvW1aJQ

    Özetle; cihazda birlikte sunulanların cazibesine kapılıp da, Titanlanma !  

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Titan’cıları pek bilmiyorum hocam. İyi düşünmemenizin sebebini açıkçası merak ettim. Teknik anlamdaki birçok yazınızı okuduğum için ileri seviyede bir tecrübeniz var. O yüzden merak ettim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    En altta, youtube penceresinin altında sebebine kapalı bir şekilde değindim ya...  

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Mesaj alındı. :)

    Yav zaten Titan’daki o işlemciye aklım takıldı. Özelliklere falan baktım da National GX6621 diye bir CPU var. Google’dan arattım bu işlemciyi nedir ne değildir gram bilgi yok. Ne abi GX6621? Kıl oldum yeminlen. Innova’da ise en azından bildiğimiz bir işlemci var. Cortex-A53 Hisilicon 3798MV300. Zaten Cortex-A53 bu işler için gayet yeterli. E Hisilicon’u da zaten az çok biliyoruz yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 15 Nisan 2024; 1:10:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    Dvb tunner şimdilik sadece homatics tvbox larda mevcut. Harici alınan type-c tuner ile dvb-s2 yayınlar uydudan Android box ile izlenebilr.


    Bunlara yine homatics üretimi olan;

    botech wzone, next start, dreamstar nova eklenebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssDiz -- 15 Nisan 2024; 8:46:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Homatics + DVB-S2 Type-C Tuner alıp tüm isteklerinizi karşılayabilirsiniz.

  • Yahu nereye karşılıyor, nereye karşılıyor ?


    IP tarafından uydu tarafına geçince, cihazda "sinyal yok" sorunu baş gösterecek. Sinyal yok sorunu verince, mecburen cihazı restart edecek. Herhangi bir kullanıcı, bir günde, ip tarafından uydu tarafına 3 - 4 defa geçse, bu aksaklıktan bezecek...


    Bu sorun, anten tesisatının kalitesine göre, az ya da çok, uydu tuner'li bütün android cihazlarda var. İsterse anten tesisatı yeni ve bakımlı olsun, kullanıcı cihazı zayıf sinyalli bir frekansta bırakıp, ip tarafına geçtiyse, tekrar uydu tarafına dönmek istediğinde, sinyal yok sorunuyla karşılaşacak.


    Ha bu arada ! Homatics, tuner'li haliyle test ettiğim cihazlar arasındadır.


    Hibrid android cihazlardaki bu aksaklık konusunda epeyce uğraştım. Dreamstar A5'inden, Hiremco Impala'sına / Hiremco matrix cihazına, Botech Wzone'undan, plug&play tuner'li Homatics cihazına varıncaya kadar denemediğim cihaz kalmadı.


    Denemelerimde; hibrid android cihazlar içinde, en az "sinyal yok" aksaklığı ortaya çıkaran cihaz, GTMedia GT Combo cihazdır.


    Ki, GT Combo cihazı kullananlar iyi bilir. Bu cihaz daha çok uydu yayını izlemek için kullanılır. Çünkü cihazdaki android yazılımın uydu modülü, diğer hibrid cihazlara göre, tekamül etmiş yapıdadır.


    Yani özetle; ağırlıklı olarak uydu yayını izleyeceklere, "sinyal yok" sorunu nedeniyle, GT combo cihazı bile öneremem.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.