Şimdi Ara

Ufak Bir Para İle Hangi Coin'e Yatırım Yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba hocalarım, öncelikle bu konularda çok ama çok az bilgi sahibiyim. İki türlü tavsiyeye ihtiyacım var. Birincisi 1.000, 2.000 TL ile herhangi bir coin alıp belki 6, 7 sene ellemeden değer kazanmasını beklemek istiyorum.


    Neden mi böyle bir şey düşünüyorum çünkü az çok genel ağ da bitcoin i biraz incelediğimde mesela 2013'te 100 dolar olan bitcoin yani o zaman dolar 2 TL idi ve Asgari ücret 850, 1000 TL arasındaydı... Sadece asgari ücretin %20 veya %25'ini yatıran kişinin bugün 30.000 doları oldu. Yani ben de az buçuk beynimle bu mantıkla hareket ederek böyle bir yatırım yapmak istiyorum. Hatta ilk başta 1.500, 2.000 TL yatırıp bir coin veya 0.5 coin (eğer alınabiliyorsa) alıp sonra ona belki 7, 8 sene dokunmak istemiyorum. Tabi 2. bir başka coin de alıp yine 1.500, 2.000'e, aynı şekilde değer kazanmasını beklemek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla




  • Up

  • Öyle bir coin yok varsa da ben bilmiyorum. Alt coinler bir anda saman alevi gibi parlar sonrada sönerler. BTC artmadıkça diğerleri bir halt yiyemez.

  • Xrp alabilirsiniz.Fiyati düşük ve sağlam bir coin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler, inceleyeceğim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hakkan_Pasha kullanıcısına yanıt
    Peki gelecek vaat eden coin yok mu sana göre hiç? Bir zamanlar bitcoin ile etherium a da aynısını diyorlardı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sepet yap. Hepsini bir coine yatırmak çok riskli. Ben zamanında bu taktikle çok sağlam kazanmıştım. Sepetinde btc ve etherium da olsun. Oturup bir araştır onun bunun lafına bakma.

  • Hakkan_Pasha kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim. Peki sepette hangi coinlerim olsun dersin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 6-7 sene beklenmez. 6-7 senede yüksek ihtimalle en az bir boğa sezonu olur. Boğa sezonunu az çok biliyorsundur. En son boğa sezonunda BTC 69 bin dolar oldu. 69 bin dolardan satmak zor biraz atıyorum sen 50 bin dolardan sattım diyelim. Şu an ayı sezonundayız hadi sen acemisin 20 bin dolardan tekrar aldın... Ne oldu? Düz hesap yapalım 1 BTC vardı elinde, 2,5 BTC oldu. Bu arada sana asla al sat yap demiyorum. Çok riskli, bu işin kurdu olmuş kişiler bile tırsıyor. Sana dediğim sadece boğa sezonunda elinden çıkart, düşmesini bekle yeniden al.


    Peki ne alacaksın? Beklentine göre. Sağlam olsun diyorsan BTC. Ya herro ya merro diyorsan mesela yapay zeka koinlerine bak. Henüz büyük borsalarda listelenmemiş olsun. Yol haritalarına bak, çıkaran ekibe bak, sosyal medya hesaplarına bak... Kafana yatana yatır.


    Son olarak şöyle bir şey var. X koini aldın, onu borsada 6 yıl tutmam cüzdana atayım dedin. Mesela 100 TL'ye Doge alsan çekim ücreti borsaya göre değişmekle birkte 5-20 arası. Hadi 10 diyelim ve Doge de 2 TL olsun. 50 Doge alırsın, 10 Doge çekim ücreti, 1 Doge yeniden borsaya gönderirken... Sana kalır 39 Doge. Ne şu anki fiyatına ne gönderim ücretine bakmadım, muhtemelen diyorum mesela bunu Shiba ile yapamazsın. Alacağın miktar borsadan çekme ücretini bile belki karşılamaz.





  • denn.zent D kullanıcısına yanıt
    Hocam değerli yorumun için teşekkür ederim de bir de bu yazdıklarının bir özetini yazar mısın? Gerçekten de bu konularda zırcahilim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar Areon Network projesini incelemenizi tavsiye ederim. Testnet süreci başlıycak 20 Eylül de Ekosistem olarak bir çok alanda faliyet gösterecek bir Layer1 projesi mutlaka inceleyin derim.

  • Sana tavsiyem bitcointalk forumuna bak. Yabancı dilin yoksa Türkçe bölümü var. Başlangıç olarak "Yeni başlayan için" forumundaki konuları baştan aşağı oku. Eski konularda bile öğreneceğin şeyler var. Dikkat etmen gerekenler, takip etmen gereken siteler, yapmaman gereken şeyler... Hepsini o forumdan öğrenirsin.


    Sana verebileceğim ana tavsiye borç parayla bu işlere girme. Bütün birikimini bu işe yatırma. Mesela araba aldım kaza yaptım araba da pert oldu derim diyebiliyorsan 1 milyon da koy, ama bunu diyemeyeceksen 1000 TL ile bile bu işlere girme.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.