Şimdi Ara

Umre Turları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Umre Turları

    Hac ve Umre

    Hacca gitmek, tüm Müslümanların görevi olan, hayatları boyunca en az bir kere gitmelerinin farz olduğu, dini bir vecibedir. Umre ise yine tüm Müslümanların, hayatları boyunca en az bir kez gitmeleri tavsiye edilen, hac zamanı haricinde Mekke’ye giderek, hacı olmak için yapılan tüm dini ritüellerin yapılması gereken dini bir vecibedir. Şafii ve hanbeli mezheplerine göre umreye gitmek farz, maliki ve hanefilere göre ise müekked sünnettir.

    Hac ve Umre Ziyaretlerini Kim Yönetir?

    T.C. Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye’den gidecek hacı adaylarının ve umre ziyaretçilerinin tüm işlemlerini yönetir. İki ülke arasında yapılan anlaşmalara bağlı olduğundan, bu iki görevin yerine getirilmesi için, belli sayıda insanın gönderilmesi, yani kotaya uygun kişi gönderilmesi gerekmektedir. Genel müdürlüğün, tek işi bu değildir. Hac ve umre ziyareti sırasında, Türk Vatandaşlarının, güvenli ve sağlıklı bir şekilde vecibelerini yerine getirilmesini sağlamak, çıkabilecek sorunları uluslararası anlaşmalara bağlı kalarak çözmektir. Suudi Arabistan hükümetince, dışarıdan gelecek hacı adayları sayıları Diyanet’in bu birimine bildirilir ve bu başkanlık, verilen sayıyı adil bir şekilde Türkiye’deki illere dağıtarak, kontenjan dâhilinde hacı adaylarını gönderir.

    Özel Aracı Kurumlar İle Hac ve Umre

    Özel aracı kurumlar, sizin bu ziyaretleri yapabilmek için yapmanız gereken bütün işlemleri, sizden alacakları belli bir ücret karşılığında yapar, takip eder. Hac zamanı, Diyanet’in kontenjanlarını takip eder, vizenizi alır, seyahatiniz boyunca rehberlik ederler. Aldığınız hizmet karşılığında, verilen ücret hak edilecek kadar kaliteli hizmet veren işletmelerin var olması kadar, dini vecibelerini yerine getirmekten başka bir şey düşünemeyen, maneviyata yoğunlaşmış ve belki de hayatının büyük kısmını bu seyahat için para biriktirerek geçirmiş insanları kandırmak niyetindeki işletmeler de vardır. Seyahatiniz için böyle bir hizmet almayı planlıyorsanız, çok iyi araştırma yapmanız, paranızı ve diğer belgelerinizi teslim etmeden önce, firmanın güvenilirliğinden emin olmanız gerekir. Özellikle Suudi Arabistan içindeki ulaşımlarınız ve otel konaklamalarınız, beslenmeniz için çok faydasını görebileceğiniz bu işletmeler, güvenilir olduğu takdirde, tüm seyahatiniz boyunca hiç bir şey düşünmek zorunda kalmadan, sadece ibadetinize odaklanabilirsiniz.

    Websitemizi ziyaret ederek daha geniş bilgi alabilirsiniz.www.umreturlari.net



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turhanli -- 12 Temmuz 2015; 15:24:38 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.