Şimdi Ara

UNIFI Yavaş dosya kopyalama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    İşyerimize 3 adet UNIFI AP-LR cihazı aldık. Kurulumu yaptık fakat şöyle bir sıkıntımız var. Clientler 54 mpbs veya 72 Mpbs olarak bağlanıyorlar. Nas sunucudan dosya çekerken veya kopyalarken maksimum hızları 1MB/sn. Unifi controllerden baktığımızda clientlerin 54/72 Mpbs olarak bağlandıklarını ama activity kısmında 1-2 Mpbs olarak bağlı oldukları görünüyor.
    Altyapımız komple 1 Gbps ve unifi cihazlar management switchlere bağlı.
    Aklıma takılan soru şu acaba 54/72/150/300 Mpbs olarak satılan bu cihazlar aslında bu hızlara pratikte çıkamıyor mu? Yani tamamen bir reklam kandırmacası mı?
    Unifi kullananlardan görüş bekliyorum.



  • Aynı şekilde bende evimde 3 adet Unifi AP-LR cihaz kullanıyorum dediğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım. Sadece ethernet portları 100 megabit olduğu için iki farklı unifi arasında veri aktarımı yaparsanız haliyle 300 değil 100 megabit oluyor. Ama aynı Unifi cihazına bağlı iki cihaz arası veri aktarım hızı 300 megabit sorunsuz. Kendi wifi ayar konfigürasyonunu paylaşayım deneyin belki düzelir.

    UNIFI Yavaş dosya kopyalama

    UNIFI Yavaş dosya kopyalama

    UNIFI Yavaş dosya kopyalama

    Ek olarak cihazların firmware sürümü ve kullandığınız Controller Software sürümü nedir? Benim kullandığım sürüme geri dönün 5.5.20 controller deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 24 Mayıs 2019; 23:45:29 >




  • Selamlar,
    O kadar düşük olmaması lazım ancak hız sizin için önemli ise yanlış cihaz almışssınız zaten 802.11ac destekli ürünlerden almanız gerekirdi. Bağlanılan cihaz sayısı ve cihazın kullandığı wireless kart da önemli.
    Son olarak Wireless AP lerdeki hız switchlerdeki gibi değildir 300 mbps bir cihazın toplam kapasitesidir 10 kişi bağlanırsa 300/10 dur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.