Şimdi Ara

Üniversite için bilgisayar önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaslar bu sene okuyacağım bölüm nedeniyle biraz da okuldan önce atılmak maksadıyla bir bilgisayar almak istiyorum neredeyse hiç oyun oynamam bütçem 2000-3000 maalesef bunu üzerine çıkamıyorum önerebileceğiniz bir laptop var mı ? Ikinci el de olur yazılıma yeni başlıyacağım için önerilerinize çok ihtiyacım var :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasac -- 26 Haziran 2019; 19:26:49 >



  • Geçen günlerde arkadşım çok temiz kullanılmış MacBook Air'i 3050 liraya aldı. Letgodan denk getirdi. Sizde, size uygun bilgisaarı bulabilirsiniz. Benim size önerim en az i5 işlemci ve 8gb ram olsun.
  • Daha önce hiç macbook kullanmadım alırken başka nelere dikkat etmem gerekir ?
  • MacBook Pro
  • O paraya ram büyük ne denk getirirsen al. Araştır teknik servisi iyi olsun.

    Gerisi fasa fiso.

    Gerçi bana kalsa desktop al derim ya.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Hocam masaüstü var evde masaüstüm sağlam ancak laptop gerekli diye söylediği için herkes bende almaya karar verdim
  • Merhaba hocam aslına bakarsanız yazılım için pahalı bir bilgisayar almanız şart değil. Özellikle yeni başlarken yazdığımız programlar zaten milisaniyeler içerisinde başlayıp bitiyor. Ancak ileride oyun geliştirme gibi grafik güç isteyen bir alana yönelecekseniz gerekli olabilir. Onun dışında kullandığınız bilgisayardan pek bişey farketmiyor.
  • 2. el laptop alırken kandırılma olasılığını hesaba kat. Laptop yatagın üstüne koyup fullHD film seyreden kişiler var hala, grafik kartı falan ısınır ısınır, çalışır tam sen alırsın BGA lehimlerden biri kopar çalışmaz. Tamircilerle uğraşmaya başlarsın sonra.

    Yine de 2. el alayım diyorsan mümkün olduğunca ilk sahibinden az kullanılmış al. Mümkünse sahibinin kullandığı tek laptop o olmasın, birkaç laptop veya pc 'si olan biri olsun cunku o durumlarda cihaz az kullanılmış ve temiz oluyor.

    Bu durumlarla vakit harcamadan sıfır laptop alayım dersen Lenovo'nun modellerini tavsiye ederim. Lenovo biraz pahalıdır ve wifi kartlarda falan kendi parçasını satmaya çalışır bunun için BIOS'a whitelist koyar ancak bunu yapmasının haklı sebepleri var. BIOS hacklenebiliyor, biraz vakit ayırman gerkiyor tabi fakat sonuçta Lenovo kullanıyorsun. Benim tüm laptoplar ya IBM/Lenovo ya da Apple'dır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.