Şimdi Ara

Üniversite ilk sene yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Abilerim ablalarım nasipse bu sene üniversiteye başlayacağım ve lisede anca biriktirebildigim 400 dolar para var. Yeni üniversiteye geçen biri için nasıl bir yatırım önerirsiniz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Yatırım tavsiyelerinizi bekliyorum benimde işime yarayabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DeckardShaw D kullanıcısına yanıt
    katılıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam o parayla yatırım olsa olsa kripto para veya yabancı hisse senedi olur. Çünkü meblağ çok düşük ve yerli borsa çöp şu anda, kaldı ki yabancı hisseler de doğru kripto parayı seçerseniz o kadar kazandırmıyor.
    Tavsiyem bnb gibi borsa coinleri almanız ama araştırmadan almayın paranız çöp olur vebali de üstüme kalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yükselişte olan teknoloji şirketlerinden hisse almayı düşünüyorum xiaomi oppo vb
    Sizce mantıklı mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ceratosaurus kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam ama amerikan devlerinden almak çok daha mantıklı örneğin tesla, facebook paypal vb. Mesela face son 1 senede yüzde 6.5 değer kazanmış ama dolar üzerinden, kaldı ki dolar yılda en fazla yüzde 2 değer kaybediyor ve uzun vadede daha çok kazandırıyor. Paypalınki daha da iyi yüzde 23 falan.
    Bu kadar büyük bir büyüme olmasa bile para çok yüksek bir ihtimal değerini korur üstüne yüzde 3-4 değer artar, o yüzden mantıklı kısaca.
    Alacaksanız da cepteteb enpara dan falan alırsanız en azından eft havale gibi saçmalıkları ödemezsiniz. Ama enparadan açmak için 10000 tl lazım en az o yüzden şu anda cepteteb en iyisi gözüküyor bankadan almak için.
  • Mantıklı hocam teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ceratosaurus kullanıcısına yanıt
    Bencede yapılabilecek en iyi yatırım o para ile kripto paralar olur. Benim önerim 7-10 coinden oluşan bir sepet yapıp tekrar kripto paraların zirve yapacağı zamana kadar beklemeniz emin olunki deyecektir.(2019 sonu gibi bir tekarar zirve bekliyorum ama kesin bir şey de söyleyemem ama yatıracağınız coin i iyi seçin araştırın ve unutmayın çok oynak bir şey bu kripto paralar yani düştüğü zaman satmayın bekleyin sadece) Birkaç örnek sorarsanda eos,eth,xrp,neo,sia,bnb,xlm,trx,ada filan dediğim en iyisi kendiniz araştırıp işe yararabilecek coinleri almanız.
  • Kripto para açık söylemek gerekirse çok hakim değilim ve hiç işim içine girmek istemiyorum. Ayrıca sosyal medyada yatırım ile ilgili sayfalar var ve burdaki sirketlerden yatırım öneriyorlar örneğin MIGROS. Siz ne düşünüyorsunuz isterseniz özelden sayfanın ismini atabilirim burda paylaşmayayim reklam olmasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ceratosaurus kullanıcısına yanıt
    Sınırsız para basılmasına rağmen Dünya ekonomisi çok ciddi bir resesyona girerken hisse senetleri bana saçma geliyor. O yüzden ya kripto para yada altın, gümüş(özelikle) gibi yatırım araçları daha mantıklı bana soracak olursan. Tabi siz bilirsiniz ben kendi görüşümü söylüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ceratosaurus kullanıcısına yanıt
    O zaman yapabileceğin tek şey teknoloji devlerinden hisse almak yoksa enflasyon yüzde 40 ken borsada o derece artış yakalayamazsın yerli şirketlerde. Ama yabancı şirket hissesi alırsan özelllikle facebook paypal google gibi çok fazla karlı çıkarsın işten. Tabi google pahalı olduğu için paypal ve xiaomi daha iyi gibi geliyor ama xiaomi uzun zamandır değer kaybediyor onu sen bilirsin.
    Özet: Ben olsam paypal hissesi alırdım yıllık yüzde 24 değer artışı var yaklaşık 4 senede parayı gerçek anlamda ikiye katlıyorsun.
    Son anda yazdığım ek:
    Mastercard ve visa da güzel özellikle mastercard yüzde 35 değer artışı yakalamış. Amex de olabilir diğer neredeyse tüm bankaların hisseleri şu anda düşerken bunlarınki de yüzde 19 artıyor. Dolar cinsinden tabi yoksa tl cinsinden olsa enflasyonun altında olurdu.
    Ama ben yine de hodl yaparak kripto alma taraftariyım bırak yılda yüzde 20 leri 4 yılda bir boğa geliyor desen 10 20 katına katlayabiliyorsun parayı ama hisse arşa çıkmadıkça 4 yılda iki katına ya çıkar ya çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yurtdışı hisseleri nasıl satın alıyorsunuz acaba? ben de yatırım yapmak isterim
  • c.ozan C kullanıcısına yanıt
    Hocam bankada yatırım hesabı açıp hisse alım satımı için yetki verince yeterli oluyor diye biliyorum çünkü ben al(a)mıyorum yaşım yetmiyor henüz.
    Ama araştırmadan almayın batarsınız yoksa vebali de üstüme kalmasın şimdi.
    Bir de bankalar çok fark koyuyor en az koyanı bulmak lazım aracı kurumlar da var mesela osmanlı yatırım falan onlardan birini seçip sonra da yetki vermek yeterli oluyor diye biliyorum kısaca.
  • bist te işlem gören hisseler için dediğiniz doğru ama yukarda saydığınız facebook,xiaomi felan gibi hisseler yabancı ülkelerin hisseleri. yurtdışından hisse alabilmek için aracı kurumlarla anlaşmak gerekiyor. bildiğim kadarıyla birçoğunun 10.000 dolar gibi minimum hesap açma limitleri var ve işlem başına minimum 10-30 dolar arası komisyon alınıyor. siz böyle rahat rahat şirket isimleri yazınca acaba kolay bir yolu mu var diye merak edip sormuştum.
  • c.ozan C kullanıcısına yanıt
    Hocam meaajı attım sanıyorum kusura bakmayın gitmemiş yine yazayım o yüzden.
    İlk mesajda diğer yollarda para eriyor bu yüzden çok da bir yol yok mecburi (borsada bir deha değilseniz) demişim.
    Ama şimdi bir şey farkettim mesela iş bankası işlem başına 25 dolar alıyor binde 2 de komisyon var. Toplu işlem yapılırsa komisyon oranı düşebilir bu da bir çözüm mesela tekte 1000 dolarlık işlem yapılırsa komisyon oranı azalmış olur paranın değeri yine artar.
    Ha 200 dolar gibi bir parayla da yapılır o zaman da komisyon yüzde 8 civarı olur hisse yüzde 20 artış gösterse bir yılda hisse senedi saklama ücreti dahil yine gözle görülür bir değer artışı olur.
    Konu sahibi 400 dolarım var demiş 400 le yapılırsa yüzde 7 gibi bir şey oluyor o zaman da yine bist hissesinden ve sadece dolar, altın, euro ya da sterlin olarak beklemesinden daha iyi oluyor.
  • c++ , ingizlce öğren kardeşim
    daha sonrasında algoritmik trade ile para kazanırsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.