Şimdi Ara

Üniversite mezunuyum askerlik erteleyemiyorum??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, üniversiteden yaklasik 2 ay önce mezun oldum,hala e devlette askerlik belgesinde 2023 e kadar öğrenci tecilli görünüyorum,erteleme başvurusu yapmaya çalıştığımda zaten 2023 e kadar tecillisiniz başvuru yapamazsiniz diyor,benim ne yapmam gerek?Şubeye gittiğimde e devletten erteleyin demişlerdi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Edevlete mezun bilgileri geç düşüyor. Diplomanı al, şubeye gidip ısrar et (belgelerimle geldim gibisinden). İşini halledecek biri çıkar.

    Yapmazlarsa, arada bir kontrol edeceksin mezun bilgini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 5 Aralık 2020; 21:17:2 >
  • Aynı sorun bende de vardı. Bu sene temmuzda mezun oldum kasımda da askerliğim sisteme düştü. Arkadaşın dediği gibi mezuniyet durumu askeriyenin sistemine geç düşüyor. Sisteme düşünce de şubeye gitmene gerek yok herşeyi Edevletten halledebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delicoşkun41

    Aynı sorun bende de vardı. Bu sene temmuzda mezun oldum kasımda da askerliğim sisteme düştü. Arkadaşın dediği gibi mezuniyet durumu askeriyenin sistemine geç düşüyor. Sisteme düşünce de şubeye gitmene gerek yok herşeyi Edevletten halledebilirsin.

    Ben de Ekimde mezun oldum,hala öğrenci erteli yazıyor 2023 e kadar,bugün aradım ama dediler ki önce öğrenci ertelemesini e devletten iptal edeceksin sonra yoklamaya gireceksin sağlık testine gideceksin falan e devlette de öğrenci ertelemeyi iptal etmek için şubeye gidin yazıyor.Şeyden korkuyorum şimdi benim mezun olduğum askeriyeye gider de sonra kaçak durumuna düşerim diye,bir arkadaşım da hiçbir işlem yapmadan mezun erteli olmuş.Çok ilginç bir sistem yani çözemedim

    Sizin kasımda sisteme düştü dediniz ya o durumda ne gözüküyordu sistemde kaçak durumuna düşmediniz dmi direkt olarak sistemden yeni bir erteleme başvurusu mu oluşturdunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolsuzyolcu -- 7 Aralık 2020; 14:33:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tmp341

    Edevlete mezun bilgileri geç düşüyor. Diplomanı al, şubeye gidip ısrar et (belgelerimle geldim gibisinden). İşini halledecek biri çıkar.

    Yapmazlarsa, arada bir kontrol edeceksin mezun bilgini.

    Mezun bilgimi kontrol edip sonra mezun durumuna düşünce e devletten mi başvuru yapacağım ve bunun için sağlık raporu falan gerekiyor mu?

  • yolsuzyolcu kullanıcısına yanıt
    Mezun bilgin düşerse edevletten yapabiliyorsun. Şubeden yapanlar da var. Sağlık raporu o arada ister sistem zaten.
  • yolsuzyolcu kullanıcısına yanıt

    Mezuniyetin sisteme düştüğünde hemen kaçak durumuna düşmezsin. Sana 2 ay süre verilir ve bu süre içerisinde askeriyeye, ya tecil için yada yoklama için başvuru yapman lazım. Eğer bu 2 ay sonrasında hala bir işlem yapmadıysan o zaman kaçak durumuna düşersin. Sıkıntı yapmana hiç gerek yok eğer aklında tecil etmek varsa bu hak sana eninde sonunda verilecektir ister şimdi ister 2-3 ay sonra(yani mezuniyetin ne zaman sisteme düşerse). Senin şuan sadece mezuniyetinin sisteme düşmesini beklemen lazım. Dediğim gibi benim sisteme düşmesi 4 ay sürdü.

    Benim durumumu sorarsanız; mezuniyetim sisteme düşünce yoklamaya tabi olarak gözüktüm daha sonra edevletten "askerlik erteleme başvurusu" kısmından askerliğimi tecil ettirdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.