Şimdi Ara

Üniversite okumak gerçekten mantıklı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
5.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Suan için günümüzde top üniversitelerde iyi bir bölüm okunmuyorsa eger mantikli degil malesef
  • Şimdi hocam otoriterleşen rejimlerde polis, bekçi, asker vs maaşları artar, diğer mesleklerin değeri düşer. Zira bu rejim için 1. öncelik varlığını devam ettirmektir. Evet bekçi olursan güzel para alıyorsun. Devlette çalışan öğretmenden mühendisten fazla. 18 yaşında pmyo'ya girip 20 yaşında bekçiden fazla almaya da başlayabilirsin. Sözleşmeli er olursan veya uzman çavuş olursan ikisinden de fazla alabilirsin. Bunlar günümüzün gerçeği. ANCAK her şey para mıdır bunu sorgulaman lazım. Şimdi sen İTÜ uçak kazanacak akademik birikime ve zekaya sahipsin. Muhtemelen belli bir seviyede entelektüel birikimin de var. Bekçi, uzman çavuş vs ortamlarında mutlu olma şansın yok. Ha dersen ki benim tek motivasyonum para hala geç değil bak bugün sözleşmeli er alımı yayınlanmış mesela başvur ona.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fabricioramirez

    Şimdi hocam otoriterleşen rejimlerde polis, bekçi, asker vs maaşları artar, diğer mesleklerin değeri düşer. Zira bu rejim için 1. öncelik varlığını devam ettirmektir. Evet bekçi olursan güzel para alıyorsun. Devlette çalışan öğretmenden mühendisten fazla. 18 yaşında pmyo'ya girip 20 yaşında bekçiden fazla almaya da başlayabilirsin. Sözleşmeli er olursan veya uzman çavuş olursan ikisinden de fazla alabilirsin. Bunlar günümüzün gerçeği. ANCAK her şey para mıdır bunu sorgulaman lazım. Şimdi sen İTÜ uçak kazanacak akademik birikime ve zekaya sahipsin. Muhtemelen belli bir seviyede entelektüel birikimin de var. Bekçi, uzman çavuş vs ortamlarında mutlu olma şansın yok. Ha dersen ki benim tek motivasyonum para hala geç değil bak bugün sözleşmeli er alımı yayınlanmış mesela başvur ona.

    Karşılaştırma,sorgulama ve yorumlama yapalım derken kast ettiğim buydu dostum teşekkürler bu güzel yorumun için.





  • Hesaplama gayet doğru. Bunu 2016 da köye gittiğimde ordaki lise terk çiftçilerin tarımdan yıllık net 300 bin kazandığını öğrenince daha da anlamıştım. Burdaki net yemek içmek ve her türlü mazottur gübredir tarımsal masrafı çıkartın ellerinde en az 300 bin kalıyordu. Pancar ekerek bu seviyede kazanıyor insanlar. Okumak entelektüel bir birikim için yapılır para kazanmak için değil. Tafsiyem ne yap et yurt dışına git. Burda Itu odtu diye bol keseden fanatiklik yapanların hepsinin ana baba torpiliyle savunma sanayine girdiğini görünce daha çok üzüleceksin. Şu durumda yurt dışına gidilmediği sürece okumanın hiç bir anlamı yok. Millet sanıyorki hızlı yükselirim maaşım artar. He artar kardeş merak etme... Real enflasyonun yuzde 40 50 olduğu bir ortamda denin maaşın 7 ken 10 olmuş ne farkediyor acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masa70 -- 4 Eylül 2021; 17:24:29 >
  • Up
  • Bölümden bölüme göre değişir. Neoliberal politikaların eğitim ayağı kendini iyice belirginleştirdi. TR'deki üniversitelerin %90'ı liseden bozma yerler. Torpilli akademisyen yuvası. Buradaki gencolar (kimi troll) çok uçup kaçıyor onlar da haklı 2 sene önce bende öyle bir kafa yapısına sahiptim. İyi mühendislikler okunur sağlık bölümleri düşüşte her yere fakülte açıldı her sene realite daha belirginleşiyor. ODTÜ,İTÜ, YTÜ,İYTE + yabancı dil kombosuyla imkanları zorlayın.
  • Tam benim konum hortlatılmıs. Arkadasın dediğinin aynısını yaptım. Ortalama bir ünide mühendislik kazandım, o arada açıköğretimden 2 senelik bir önlisans bitirdim. Kpss girdim farklı sehre teknik kuruma idari personel ile atandım. Odamda benim müh bölğmümden arkadaslarda calısıyorlardı aldıkları riske göre yüne aldıkları parayı az buldum ve müh kaydımı sildirdim. Bir süredir memur olarak çalışıyorum. Şimdi sırf istediğim ve zevk alacagım bölğm için sınava girecegim. Hayatı öğrendim ve amaçlarım doğrultusunda gidecegim.
    Gerisi kişisel beklenti. Ailemde hem devlet savunma san hem de özel araç ğretm fabrikalarında calısanlar var benim de okula girerken amacım buydu ama sonra bir düşündüm değer mi? Yasadıkları stres hiç az değil çalışanlar arası rekabet hiç az değil. Ben daha eahat hayat aileme daha rahat zaman ayırma çoluk cocugumla cok daha fazla ilgilenebilme o arada da belirli bir maaşımın olmasını istiyorum. Bu yuzden bu yolu tercih ettim ve cok memnunum.
    Üniversite insana farklı bir dünya katıyor küm ne derse desin. Ama öncelik memuriyete atılıp daha sonra üniye gidilebilir
    Tamamen hayattan kişisel beklenti ile alakalı




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.