Şimdi Ara

Üniversite Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, konuyu tercih zamanı gelince değil de şimdiden açmak istedim çünkü hem simdiden aklımda daha iyi bir fikir oluşur hem de tercih zamanı birsürü bu tarz konu olur diye düşündüm.

    Ben Yeni Medya bölümünü istiyorum aklımda da 2 tane üniversite var. Üsküdar ve Kadir Has. Üsküdar Üniversitesi'ne gittim öğrenci ve hocalarla görüştüm gayet güzeldi ama Kadir Has'a henüz gidemedim yani bir fikrim yok. Üsküdar'daki öğrencilere Kadir Has'ı tercih etmeli miyim diye sordum çoğunluğu bence gidebilirsen oraya git dedi ama benim Kadir Has'la ilgili aklımı kurcalayan iki şey var.

    1- Kadir Has, Üsküdar'dan 5.000 TL daha pahalı
    2- Kadir Has'ın öğrenci kesimi genelde zengin tipler diye biliyorum.

    Yani, sizce (bilen varsa tabii) Kadir Has yıllık 5.000 TL fazla ücrete değer mi?

    Öğrenci ortamı olarak sıkıntı yaşar mıyım? (Ki bu ücretten daha önemli sonuçta en az 4 ya da 5 senem orda geçecek)

    Bu soruların cevabını verebilirseniz çok memnun olurum.

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hakkari Yüksekova MYO Favorim


    Molotof hazırlama ve fırlatma teknikerliğini öneririm ayrıca dgs ile engineering'e geçebilirsiniz.


    İyi Günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğrenci ortamı için 5000 tl para mı verilir yıllık . senin yerinde olsam seneye sıkı çalışıp güzel bi devlet üniversitesine giderdim
  • Kadir Has iletişim alanında sayılıdır yalnız. 5.000 Tl sorun olmuyorsa düşünme bile hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • buralarda konu açacağına biraz daha çalışıp %50 burslu falan kazan bence o kadar para verilmez
  • Özellikle vakıf üniversitelerinde hedefi olan öğrenciler için espri; okulun sunma potansiyeli olan imkanlar ve bağlantılardır.

    Örnek verelim; halihazırda zaten Endüstriyel işler yapan, fabrikaları olan bir holding düşünün. Bu adam gidiyor kendi üniversitesini açıyor, burada o alanla ilgili eğitim almış kişilerde başarılıysa yine kendi şirketlerinde istihdam etmek için öncelik sağlayabiliyor.

    Bir diğer mevzu akademik kadrosudur. Genellikle ufak tefek apartman üniversitelerinin kadroları ya kiralık hocalardır, nahoş bir laf bile olsa ne yazıkki durum bu şekildedir yada artık dinazor vasfını almış devlet okullarından emekli olmuş torununun özel okul parasına destek vermek isteğen hocalardır. Çoğunun kendi labı atelyesi falanı fişmanıda yoktur. Hoca 2 hafta gelir 1 hafta gelemez filan. Gelir kısaca ders yapar geçer gider. Pektabi bu kimler için önemlidir ? 4 5 yıllık üniversite eğitiminden sonra hayatının ne olacağını düşünen insanlar için önemlidir. Yoksa "baba okuyoz be ya işte, pelinsularla akşam bara geçeceğiz" modundaki arkadaşlar için pek önemli konular değil bunlar.

    Yaş olarak genç arkadaşların genellikle üniversiteye bakış açıları kariyerden ziyade geçirecekleri 4-5 yıllık süreçte yaşayacakları oluyor. Ortam yapabilirmiyim, yok alışabilirmiyim. Sizde insansınız onlarda. Eğer para ile fiyaka yapan insanlarda çekiniyorsanız bunlar devlet üniversitelerindede var yani.

    Ön yazıdan sonra kısaca sorularına kendimce cevap vereyim;

    Evinden okula ulaşımınıda düşünmelisin. Bölümünle alakalı kadro, müfredat, gerekliyse stüdyo,lab varlığı ve donanımı, okulun varsa staj politikası, okulun kariyer günleri, sınav yönetmeliği (bunu pek araştırmaz genç arkadaşlar ama önemlidir), bütünleme-yaz okulu yönetmeliği, gibi şeyleri araştırmalısın.

    Eğer maddi olarak gerçekten zorluk içinde değilsen, Öğrenci ortamı olarak sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Ne olur ? Adam arabayla okula gelir gider, sen otobüsle. Adam yemeğini okulun cafesinde yer sen yemekhanesinde. Adam akşam eğlenceye gider sen gelemeyeceğim dersin. Budur yani, bunlar haricinde "aga bu çocukta para yok be ya" diyip arkadaşlık etmeyecek insanlar zaten hiç etmesin yahu. Kendikendinize kompleks yapmayın.

    Başarılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 9 Mart 2016; 16:58:08 >




  • BarissManc0 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim düşüncem öğrenci ortamı için 5.000 TL vermek değil. Tam tersine ben o ortamdakilerden biraz çekindiğim için diğer üniversite daha mı iyi olur diye düşünüyorum.

    Bir de Yeni Medya bölümü hiç bir devlet üniversitesinde yok maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Escherich kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten iki okulun da %50 burslu fiyatlarını baz alarak sordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MoneyTalks kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizi araştıracağım hocam çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.