Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEDE DEVAM DEVAMSIZLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üniversiteli arkadaşlar, bitirmiş olan ya da yol katetmiş olanlar. sizce üniversitede derse devam zorunluluğu olmalı mı? derslere sürekli gidilmeli mi? üniversitedeyken çalışılmalı mı? yoksa her ders eksiksiz takip mi edilmeli?


    konuşalım yorumlayalım yeni arkadaşlara yol göstermiş olalım



  • Üniversiteden tam anlamı ile verim alabilmek için sadece derslere konsantre olunmalıdır. Okuduğunuz bölümün de bununla bağlantısı var. Eğer akademik açıdan zor bir bölümde okuyorsanız ve çalışmak zorunda değilseniz sadece derslere yoğunlaşmalısınız. Sonuçta hepimiz beyin işçisi olmak için çaba sarfediyoruz. Bence üniversitede devam zorunluluğu olmamalı, fakülte okuyan bir insanı zorunlu olarak derse sokan zihniyete karşıyım. Ancak bilinçli bir insan zaten bunu pek sorun etmeyip ders kaçırmamaya özen gösterecektir. Okuduğum okulda devam zorunluluğu var, ancak olmasaydı bile benim için sorun olmazdı, çalışmaktan başka ne işimiz var daha önemli de derslere gitmeyecez.
  • unıversıte de ne kadar derse gırersen o kadar yararına. emın ol derse gırenle gırmıyen arasında fark oluyor. derse gırıp not tutanlar adam akıllı gecer. ama derse gırmeyenler sınav donemı yaklasınca not toplama derdınde duser. eger derse gırıp dınlersen hocayı emın ol sınav donemınde cok rahat edersın. cunku unıversıtede de hocalar ezber bılgı ıstemıyor bıldıgını yorumlamanı ıstıyor bu sekılde yuksek not alabılırsın. tabı bu bolumle ve okulunla alakalı benım bulundugum okulda bu sekılde. derse gırmelısın cunku her hocanın sıstemı farklıdır bunları bılırsen rahat edersın.
  • Not ortalamanı yüksek tutmak istiyosan derse devam etmen gerek. 2-3 ders kaçırdın mı ipin ucu da kaçıyo. Ondan sonra milletten fotokopi istemeye başlarsın toparlayamazsın bi daha
  • Devam zorunluluğu olmalı. Diğer türlü bu işin sonu olmaz...
  • Üniversiteye başlamış adam artık kendisi bazı sorumluluklarını bilmelidir dersini kaçırmamalıdır devam zorunluluğu olsa da gitmek istemeyen bi yolunu buluyor başkasına imza attırıyor hocayı kafalıyor vs.
  • devam zorunluluğu olmamalı.çünkü her hocanın ders anlatımı aynı değil.birisi gelir adam akıllı öğretmek içinde ders işler,diğeri gelir elindeki notun aynısını tahtaya geçirerek size bişeyler öğrettiğini zanneder.sırf bişey anlattığını zanneden hocalar ve sözel dersler yüzünden kampüse çıkmak istemediğim günler oluyor.olabildiğince derslerden kaçıyorum bu nedenle.eğer bir dersi kendi başıma halledemeyeceksem ve derse girince bu dersi geçemeyebilirim diyebiliyorsam o derse katılıyorum.

    senenin başında ilk dersleri iyi gözlemleyip ben bunu tek başıma hallederim derseniz derse girmenize gerek yok.ama yok ben bunda zorlanırım diyorsanız derse mutlaka girin.ayrıca şuda var.dersi hoca anlatamıyor olabilir ama bir arkadaşınız çok güzel o dersi size anlatır.bir dersimi arkadaşımın bana anlatışı sayesinde geçtim geçen sene.hocanın anlattıklarından pek bişey anlamıyordum.böyle şeylerde var.

    geçen dönem 4 aylık bahar yarıyılının yaklaşık 2 ayını derslerden kaçarak geçirdim.sonuç mu? 4 üzerinden 3.24 ortalama ile onur belgesi. derse girince başarı geliyor diye bişey yok sonuçta.notları toplayın evde oturup sınav gelmeden bir gözden geçirin,konuları anlamaya çalışın,sonra bir arkadaşınız ile oturup size anlatmasını isteyin ve sınava beraber çalışın.yoksa elindeki notu noktası virgülüne tahtaya yazıp ders anlattığını sanan mal hocaların dersine gidip ne anlatıo bu hoca diyip vurur kafayı uyursunuz derste.




  • bence devam zorunluluğu çok saçma hiç birimiz çocuk değiliz artık ve bazı sorumluluklarımız var eğer bilinçli isen zaten gelirsin derse gelmeyende gelmez sonuçta bizler artık ergin bireyleriz ve derse gelmessek ailemiz değil kendimiz kaybetceğimizi ve ya kaybetmiyeceğimiz bilecek bilinçteyiz ve bu yüzden de devam zorunlouluğu çok saçma
  • hocaların çoğu bilgisizdir 1000 sayfalık kitabı bitirirler bir dönemde ama tahtaya yazdığı 10 sayfa tutmayan şeyi sana sorarlar sende derse gitmessen 1000 sayfa okusanda patlarsın
    öğrenirsin o ayrı ama derstende kalırsın o yuzden universte mezunları bi işe yaramamaktadır.
    bilgisi olan değil torpilli olan hoca yapılır sonrada hoca bulamıyoruz denir
  • Madem derslere girilmeyecek, sadece sınavlar öncesi fotokopiler notlar toplanılıp kasılacak, üniv. neden var ? Tüm üni.ler açıköğretim olsun o zaman..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.