Şimdi Ara

UNREAL ENGİNE 4 vs CRYENGİNE 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    Üniden arkadaşlarla aklımızda kaliteli bir PC oyunu yapmak var. Bayadır araştırıyoruz lakin çok kararsızız. Sizce hangi oyun motoru en iyisi.
    Performans / Grafik / Lisans Ücreti / Kolaylık / Kaynak bolluğu gibi konulardan bakarak değerlendirirseniz çok sevinirim.
    Günümüzdeki bu oyun motorları ile yapılmış oyunları çeşitli yönleriyle örnek alarak açıklarsanız daha iyi olur. Teşekkürler.



  • İkiside değil Unity. Dediğin gibi Performans / Grafik / Lisans Ücreti / Kolaylık / Kaynak bolluğu açısından

    Ha tabi Unity kolay değil motorun her özelliğini bilmeniz gerekiyor ortaya kaliteli bir PC oyunu koyabilmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 9 Ağustos 2018; 15:27:46 >
  • Hocam niyeyse Unity gözüme pekte kaliteli grafiklerin olabileceği bir motor olarak gözükmedi. Evet ücretsiz lisans, kaynak bolluğu açısından oldukça iyi ama performansta pekte iyi olmadığını biliyorum. Yani piyasadaki en iyi oyunlar ya unreal ile yada cryengine ile yapılı tabi bunları bağımsız kullanıcılara açık olduğu için söylüyorum yoksa fornite falanda var. Piyasada Unity ile yapılmış kaliteli oyun varsa söylerseniz çok sevinirim. Bilmiyorum belki benim böyle düşünmeme eski sürümleri yol açmıştır, şuan ne durumda bilmiyorum.
  • Unity’nin avantajı, kaynak bolluğu ve mobile çok stabil ve performanslı export yapması.

    Ama Unity’te grafik kalitesi yakalamak için bir oyun yapma zamanı da bu işe ayırmak gerekiyor.



    UE4 harika bir motor. Ben de mobilini öğrenmeye çalışıyorum.

    Ama PC için nedense CryEngine bana daha kolay geldi. CryEngine’ın yumuşak doku motor özelliğini de seviyorum. UE4 ya da CryEngine ikisi de pişman etmez bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slender58

    Hocam niyeyse Unity gözüme pekte kaliteli grafiklerin olabileceği bir motor olarak gözükmedi. Evet ücretsiz lisans, kaynak bolluğu açısından oldukça iyi ama performansta pekte iyi olmadığını biliyorum. Yani piyasadaki en iyi oyunlar ya unreal ile yada cryengine ile yapılı tabi bunları bağımsız kullanıcılara açık olduğu için söylüyorum yoksa fornite falanda var. Piyasada Unity ile yapılmış kaliteli oyun varsa söylerseniz çok sevinirim. Bilmiyorum belki benim böyle düşünmeme eski sürümleri yol açmıştır, şuan ne durumda bilmiyorum.
    Unity grafiklerinde bir sorun yok motoru iyi biliyorsan unreal oyunlarından daha kaliteli optimize grafik çıkartabiliyorsun.

    Örnek olarak mesela Rust var.

    https://store.steampowered.com/agecheck/app/252490/?l=turkish




  • Rus, Forest gibi steam'de top listede oyunlar Unity ile yapılmıştır. Unity'de makehuman eklentisini yapıştıracaksın, karakter modellemeyle uğraşmıyacaksın. Free mocap paketinde 100'lerce karakter animasyonu var. Animasyonla da uğraşmayacaksın.



    Bişeye ihtiyacın olursa Unity store'da uygun fiyata birçok paket var. Arkadaşlar aranızda para toplayıp alırsınız. Cry engine, Unreal Engine bizi aşar. Tamam grafikler cezbediyor ama cep yakar, bizi aşar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Iqtam

    Rus, Forest gibi steam'de top listede oyunlar Unity ile yapılmıştır. Unity'de makehuman eklentisini yapıştıracaksın, karakter modellemeyle uğraşmıyacaksın. Free mocap paketinde 100'lerce karakter animasyonu var. Animasyonla da uğraşmayacaksın.



    Bişeye ihtiyacın olursa Unity store'da uygun fiyata birçok paket var. Arkadaşlar aranızda para toplayıp alırsınız. Cry engine, Unreal Engine bizi aşar. Tamam grafikler cezbediyor ama cep yakar, bizi aşar.
    Katılıyorum. Indie geliştirici olsanız bile Unity ve desteği sayesinde AAA kalitesinde oyun koyabiliyorsunuz ortaya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.