Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (522. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.473
Cevap
111
Favori
733.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 520521522523524
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ebenama kullanıcısına yanıt

    zaten kullandigim bir urun hocam, sadece aku degisimi icin oneri istemistim. gecen icini actim, akulerin sekli de farkliydi pazaryerlerindeki akulere gore. olmadi foto eklerim.

  • antisocial77 A kullanıcısına yanıt

    akü konusunda çok bilgim yok ama şu iyi çıkmıştı

    YUASA NP7-12 / YUASA 12v 7Ah KURU BAKIMSIZ AKÜ UPS

  • APC'yi 2005-06 yılındaydı galiba Schneider satın almıştı. Yani bu yıldan sonraki APC'ler ile Schneider aynı ürün.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Necron ne oldi ? bişeyin alt markasıydı ama neyin  

  • ebenama kullanıcısına yanıt

    https://www.necron.com.tr/online-kgk


    https://www.hepsiburada.com/magaza/necron-enerji

  • Cevap için teşekkürler.. Peki özellikle şu marka şu model şunu al dediğiniz bir ürün var mı?


    Biraz google'u araştırdığımda TRde Eaton diye bir markanın ürünleri de varmış ve iyi deniyor ama bilemedim..


    Inform olarak Inform Sinus EVO 1KVA Online UPS düşündüm, bu ups ilk yorumumda yazdığım ihtiyaca istediğim amaca göre sorunsuzca çalışır mı yoksa 2000 3000 kva v.s.v.s. daha güçlü bir şey mi alayım.? Bu hafta UPS mağazasına gidip mağazadaki tüm ups'lere bakacağım ve duruma göre bir tane almak istiyorum..


    Tek derdimiz Elektrik kesintilerinde PC, monitor falan kapanmasın, 2-3 dakika bize PC'i kapatmak için süre versin yeter.. Pc bileşenlerini yukarıda zaten yazdım..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 7 Şubat 2024; 14:42:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    Bütçe elveriyorsa APC al unut. Elektronikte şans işi ama en güvenilir markaların başında geliyor adamların işi ups. Onun dışında ben şahsen apc alamıyorsam makelsan alırdım. Tunçmatik de düşünülebilir ama ben çok sorun yaşadım çözüm de üretemediler. Diğer markaları da kullanan arkadaşlar yorumlarlar.


    Geçmiş 20-30 sayfayı da incelersen aklında bir fikir oluşur zaten.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    makelsanda da fan rezaleti var. zamanında 1200va interaktif almıştım deli ses yapıyordu fanı. şu an fsp champ online 1000va kullanıyorum. bundaki fan makelsandan beter. resmen server odasının derinliklerine atın beni diyor. aşağıdaki canavarı takınca sıfıra indi ses.



    amazon
    Noctua NF-A6x25 FLX, Premium Sessiz Fan, 3-Pin (60 mm, Kahverengi)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B009LEKGGE?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details
  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    onlinelar pahalı oluyor ama 0.9 güç faktörü onlarda.


    marka olarak sanırım APC ile Eaton aynı kulvardalar. İş yerlerinde çok fazla APC kullanılır ama Eaton ya pek satılmıyor ya da ben denk gelmedim


    orta seviyede FSP veya Makelsan tercih edilebilir ancak bir önceki cevapta dediğim gibi fan masrafı çıkartacaklar %99 ihtimal.


    Tunçmatik sittin sene önce kulandığım için yorum yapmayacağım. Inform da kullanmadım ama genelde beğenilen bir markadır Inform




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebenama -- 13 Şubat 2024; 20:5:50 >
  • ebenama kullanıcısına yanıt

    Hocam genelde ups lerde kullanılan fanlar Delta üretimi fanlardır ve endüstriyel seviyete üretilirler. Online ups lerde normalde ev kullanıcıları için değildir aslında. Bu nedenle fanın yaptığı sesten ziyade uzun ömürlü olmaları istenir.


    Ben de mesela bi ara vakit bulabilirsem APC online upsi komple söküp kendi yapacağım kasaya monte edip 12cm fan kullanmayı planlıyorum.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    aslında elektrik altyapısı düzgün biryerde oturuyorsanız ups kadar gereksiz birşey olamaz. mesela istanbuldan örnek vereyim: bakırköy cevizlikte her kış ayda en az 2-3 defa elektrik gider. soğukta ısıtıcılara abanıldığında alt yapı kaldırmaz. 1 yıl kadar kızıltoprak civarında oturdum 2 defa elektrik kesildiğini hatırlamıyorum. kesildiyse de çalışma falan vardı heralde.


    online upsler zaten server odaları için düşünülen cihazlar olduğundan ses düşünülmeyebilir ama sorun şu 1KVA modellere 5$ daha harcayıp adam gibi bir fan koymak zorundalar. bunu nas cihazına takan da var normal insanın çalıştığı ofise koyanda. yani anlatılır gibi değil rahat 60db'e vuruyordu diye tahmin ediyorum fsp champ'ın fanı





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebenama -- 15 Şubat 2024; 14:42:29 >




  • ebenama kullanıcısına yanıt

    Katılmamak elde değil. Önceki oturduğum sitede jenaratör ve regülator altyapısı vardı ve değil kesinti dalgalanma bile hissetmiyordum. Şu anki oturduğum yerde ise bu ikisi de yok ve günde kaç kez lambanın kısılıp parladığını saymayı bıraktım. Zaten her seferinde ups bi devreye girip çıkıyor.


    Üretimde değil 5 dolar 5 cent bile fazla harcayıp kaliteli fan koymazlar. Çeyrek dönemlik kar/zarar açıklamalarında her kuruşun hesabını vermek zorundalar. Dolayısıyla karlılığı azaltacak eylemlerden kaçınıyorlar.


    Tüketici olarak düşününce tabi ki her şeyin kalitelisini kullansınlar istiyoruz ama gel görki Mercedes bile malzeme kalitesinden ödün vermeye başlamışken diğer sektörleri sen düşün.

  • Arkadaşlar elimde 650va 390w ups var. Aküsünü söküp , bunu arabada inverter olarak kullanmak istiyorum. Akü baglanti yerlerini arabaya bağlasam ve 300w lık bir elektrik süpürgesini 10 15 dakika çalıştırsam bir sorun yaratırmı? Kalkışta çok akım çekeceğinden dolayi o akımı dimmer devresi ile kademeli vermeyi düşünüyorum , yani ilk kalkış sorun değil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostlar 55inç bir Oled tv'ye nispeten uygun fiyatlı ve kaliteli bir ups tavsiyesi verir misiniz? Dalgalanmalara karşı korusun ve kesinti olduğunda cihazı düzgün kapatabilmek için 3-4 dk süre sağlasın yeterli. Tv'nin güç tüketimi şu şekilde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gokmen_gs G kullanıcısına yanıt

    Geçmiş 10-20 sayfada bir çok defa konuşuldu. Bi göz atmanızda fayda var. Kaliteli bir ups istiyorsanız APC alıp geçin. Uygun fiyatlı olan için de sayfaları karıştırmak yararlı olacaktır.

  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, çok teşekkürler. 👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ebenama kullanıcısına yanıt

    Sıcaklık değerlerine baktınız mı ? Malum Noctular sessiz ama performans olarak biraz daha düşükler. FCM 3KVa Online da 2 tane fan var ve ses can sıkıcı.

  • CyberExplorer C kullanıcısına yanıt

    o kadar uğraşmadım ama noctuadan ötesi yok. fikir vermesi açısından şöyle diyim işlemcide de noctua kullanıyorum. yük altında 4.4ghz 51 derecede max. sıfıra yakın ses de.

  • bu cihazı nasıl bilirsiniz?

    Kullanım amacım tv için regulatör görevi görmesi ve elektrik kesildiğinde modem, raspberry pi 3 ve eufy homebase 3 e güç vermesi. 1 günü çıkarabilir mi bu cihazlar için?

    APC BX1200MI-GR Back-UPS 1200VA 230V Avr Schuko Sockets
    https://www.hepsiburada.com/apc-bx1200mi-gr-back-ups-1200va-230v-avr-schuko-sockets-p-HBCV0000381ZHE?magaza=DST+G%C3%BC%C3%A7+Sistemleri&url_src=ios-product-detail

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • fatih_h kullanıcısına yanıt

    APC markası genel olarak üst sınıfta yer alır. Bir günü çıkartıp çıkartamayacağını öğrenebilmek için kesintide cihazdan kaç W'lık bir güç çekileceğini bilmek gerek.

  • 
Sayfa: önceki 520521522523524
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.