Şimdi Ara

USB hdd lere windows kurulabiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 300 gb civarı bir usb hdd alsam buna windows vista kurup kullanabilir miyim? Bir performans kaybı olur mu? Benim düşüncem bu şekildeki taşınabilir hdd ile diğer arkadaşlara uğrayıp film mp3 ne varsa doldurup doldurup getirmek. Böylece fazladan verdiğim parayı biraz kurtarabilirim. Biraz dediğime bakmayın hdd yi bedavaya bile getiririm. :)

    seagate in usb 2.0 hdd sinin özellikleri şöyle (fiyatı 190$+kdv=230$)

    HDD-SEAGATE 300 GB, 7200 Rpm, 16MB Cache, 3.5" External, USB 2.0, Firewire, ST3300601CB-RK, (Boxe
    Tip: External Hard Drive
    Kapasite: 300 GB
    Devir Hızı: 7200 RPM
    Buffer: 16 MB
    Arabirim: USB 2.0, (2) FireWire
    Transfer hızı (Mbyte /sn): 32-58
    Ortalama Erişim Süresi: 8.5 ms
    PC ve Mac uyumlu
    Güç: 90V-264V



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matematiksell -- 25 Ocak 2007; 21:36:22 >



  • Şimdi biraz araştırdım da böyle bir olay pek akıllıca değilmiş. serial ata2 hdd ler 10 kat daha hızlı veri okumasında, erişim süreside yarısı kadar. Zaten hddler en ağır parçalar. Daha da ağır bir ortamda hayatta yürümez.
    Bu durumda windowsu eski 160gb hdd me kurup ayrıca bu usb hddlerin 200gb olanlarından alabilirim belkide.
  • Biraz abartmışım 10 kat daha da hızlı sayılmazmış. Bazı usb bellekler bayağı hızlı. Ama gene de tam anlamadım durumdan. Bazı usb bellekler hızlı görünüyor ama sanırım onlar biraz yanıltıcı olmuş. hdd hızlı olabilir de kablodan bilgiler bilgisayara nekadar hızlı geliyor onu söylememişler tanıtımlarında.
  • USB harddiske kurabileceğin gibi çok daha hafif ve taşınabilir olan USB flash diske bile kurarak taşınabilir bir Windows XP yapabilirsin.
    http://www.tomshardware.com.tr/howto/20050916/index.html
  • peki farklı anakarta takınca çökmez mi bu windows usb bellekten çalışacak en güzel işletim sistemi damn small linux'tur ve sadece 60 mbdir
  • ben pardus -(linux) kurmaya calistim usb hdd ye, olmuyor, sinir oldum sonunda vazgectim
  • bart pe isinizi gorur. tomshardware de bununla ilgili bir yazi bulabilirsiniz. makalenin adi cebinizdeki windows gibi bisiydi.
  • windows açılırken nasıl olurda usb yı gorucek de windows u açacak bilgisayar mantıkli gelmıyo pek ınsana?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: t3

    windows açılırken nasıl olurda usb yı gorucek de windows u açacak bilgisayar mantıkli gelmıyo pek ınsana?


    Artık pek çok anakartta USB den boot edebilme özelliği var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olivier_kahm -- 26 Ocak 2007; 15:16:11 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: olivier_kahm


    quote:

    Orjinalden alıntı: t3

    windows açılırken nasıl olurda usb yı gorucek de windows u açacak bilgisayar mantıkli gelmıyo pek ınsana?


    Artık pek çok anakartta USB deb boot edebilme özelliği var.



    benimkinde yok epox yeni bi biosda cıkarmadı acaba bi yerlerde modlanmış bios varmıdır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Matematiksell

    300 gb civarı bir usb hdd alsam buna windows vista kurup kullanabilir miyim? Bir performans kaybı olur mu? Benim düşüncem bu şekildeki taşınabilir hdd ile diğer arkadaşlara uğrayıp film mp3 ne varsa doldurup doldurup getirmek. Böylece fazladan verdiğim parayı biraz kurtarabilirim. Biraz dediğime bakmayın hdd yi bedavaya bile getiririm. :)



    Benim anlamadığım film, mp3 taşımak için usb harddiske windows kurmanın ne gereği var? zaten adı üzerinde usb harddisk tak çalıştır




  • yok müzik taşımak için windows kurmak değilde ikinci işletim sistemi kurulabilir mesela gerektiğinde kullanmak için. Ne bileyim mac os lar da artık girdi listeye. kimiside onu yükler. hdd leride böl böl nereye kadar bölücez param parça hdd le çalışmaktanda bıktım ben. Şöyle güzel güzel tek parça hdd yapıp ordan oraya burdan oraya klasör taşımaktan kurtulalım.
  • cd den boot edip usb diske xp kurmaya çalıştığınızda "seçtiğiniz disk sabit olmadığı için windows kurulamaz" gibi bir uyarı çıkıp kurulumu kapatıyor ama, sabit diski acronis ile usb diske klonladığınızda açması lazım, denemek lazım
  • bilgisayarınıza virüs girer ve win çöker ama sizin yedekleriniz yoktur. İşte tam o anda flash bellek bilgisayara takılır Damn Small Linux açılır harddiskten kurtarılması gereken belgeler cd'ye yazılır mutlu mesut format atılır!
  • 4gb lık flash belleğe xp kuracam
  • yürü be kim tutar seni
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zwandar

    bilgisayarınıza virüs girer ve win çöker ama sizin yedekleriniz yoktur. İşte tam o anda flash bellek bilgisayara takılır Damn Small Linux açılır harddiskten kurtarılması gereken belgeler cd'ye yazılır mutlu mesut format atılır!

    Hangi sinemada oynuyor bu





    teşekkürler @Zwandar
  • windows'u bilemem ama pardus kurulmuş örneği var..

    gerçi soruyu açan arkadaş uzaklaştırılmış, cevabı göremez ama meraklı düğer arkadaşlara yardımcı olur düşüncesiyle yolluyorum linki:

    http://www.teknomerkez.net/makale.asp?konu=204
  • e-sata destekli usb hddlere kurulabiliyor. fakat baglanılacak pcde/kasada e-sata girişi mevcut olmalı. ornek enermax chahkra daki gibi misal.
  • Alıntıdır,

    2 adımda boot edilebilir USB bellek

    1.Adım BIOS Ayarlarının Değiştirilmesi:

    PC’nizin USB bellekten başlatılabilmesi için öncelikle anakartınızın USB’den boot özelliğini desteklemesi gerekiyor. Bunu öğrenmek için PC’nizi başlatın ve açılış sırasında [DEL] tuşuna basarak BIOS menüsüne geçin.
    Bu ayarları bulabileceğiniz menü BIOS türüne göre değişiklik gösterir, ancak genelde Advanced BIOS settings menüsünde 1st boot device kaydı altında bulunur. Bu seçeneği en ideali USB RMDFDD biçiminde değiştirmektir. Eğer bu arada USB ZIP, USB FDD, USB HDD seçenekleri varsa herhangi birini seçin. Eğer yoksa Alternative boot devices seçeneğini seçin. Eski bir anakarta sahipseniz bu özelliğin aktif hale gelmesi için BIOS’un güncellenmesi gerekebilir. Ardından değişiklikleri Save & Exit Setup seçeneği ile kaydedin ve PC’nizi baştan başlatın.

    2.Adım USB Belleğin Biçimlendirilmesi:

    Sistemin açılabilmesi için boot sektörüne ihtiyacınız var. Boot sektörü PC başlatıldığında herhangi bir medya üzerinden BIOS için gerekli bilgileri sağlayarak sistemin çalışmasını sağlar. Mevcut işletim sistemlerini kullanarak (Windows 98/2000/XP) boş bir disketi açılış disketi haline getirerek boot sektörünü oluşturabilirsiniz.
    Gerekli boot dosyalarını oluşturmak için boş bir disketi biçimlendirerek işe başlayalım Bilgisayarım klasörü altında A: sürüsüne farenin sağ tuşuyla tıklayın ve Biçimlendir komutunu seçin. Ekrana gelen pencerede MS-DOS başlatma disketi oluştur seçeneğini işaretleyin ve Başlat’a tıklayın. Disketi biçimlendirdikten sonra, USB Disk Storage Format Tool aracını kurun. Şimdi diskette yer alan dosyaların USB belleğe aktarılması gerekiyor. Bunun için HP USB Disk Storage Format Tool aracını başlatın. Device alanından USB belleğinizin sürücü harfini seçin, File system’i FAT olarak değiştirin, Create a DOS startup disk seçeneğini işaretleyin ve using DOS system... alanında az önce biçimlendirdiğiniz A:\ konumundaki disketi ya da HPUSBFW_BOOTFILES sıkıştırılmış boot dosyalarını açtığınız klasörü gösterdikten sonra Start tuşuna tıklayın. Boot edilebilir USB belleğiniz hazır. İşlemlerin doğruluğunu kontrol etmek için PC’nizin yeniden başlatabilirsiniz. Artık USB bellekten sisteminizi başlatabilirsiniz.

    USB Disk Storage Format Tool :ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp27001-27500/SP27213.exe

    Yazan, Semih AYDIN




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.