Şimdi Ara

Üst Seviye Kulaklık Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bir çok kişi okumaya üşendiğinden öncelikle sorumu soracağım : Yıllardır Sennheiser CX serisinden kulaklıklar kullandım, fakat şimdi daha üst düzey bir kulaklık istiyorum ve bütçem 500 liraya kadar çıkabilir. Dinlediğim müzik türleri klasik müzik, klasik rock, progressive rock, progressive metal ve heavy metal. Bunlar dışında hiçbir şeye elimi sürmüyorum diyebilirim. Yani anlayacağınız gibi aşmış tizler istiyorum. Fakat tizlerin aşırı ön planda olup da dengesiz bir ses oluşturmasını istemiyorum. Tabii sahne genişliği de klasik müzik için çok yararlı olur diye düşünüyorum. Earphonesolutions'da neredese bahsettiğim bütün müzik türlerine westone 3 öneriliyor fakat Türkiye'de sanırsam distribütörü yok bu markanın. Yurtdışından getirme durumunda da gümrüğe takılma durumundan korkuyorum açıkçası. Gümrük şartlarını bilmiyorum, sizden bilen birileri kesin vardır. Üzerine gümrük vergisi de eklenirse iyice altından kalkılmaz bir hal alacak çünkü fiyat sanırım. Tabii ki illa westone olsun da demiyorum. Önerdiğiniz kulaklık varsa çok memnun olacağım paylaşırsanız. Bir de bu kulaklıkları Türkiye'de nereden orijinal ve garantili bulabileceğim hakkında da bilgi verebilir misiniz? Malum elmasepeti, sanalmarketim, hepsiburada'dan aradım fakat pek uygun kulaklıklar yok. Örneğin Sennheiser çok yaygın bu sitelerde fakat birinde bile IE7 göremedim stokta. Zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim.







  • IE7yi direk boşver. Nedene gerek yok.

    Westone'un distribütörü Pixies Sound. Ama fiyatları ne olur bilmem, yurtdışı avantajlı olabilir. Ama ben olsam Westone 3e de bakmam.

    Bakacağın ürünler 250TLye Türkiye'den garantili bir şekilde Phonak PFE ve yurtdışından Etymotic ER4P araştırabilirsin.

    Galiba ikinci elde SM3 satan biri vardı 600e, o kadar çıkabilirsen de SM3 de çok iyi bir seçim olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 14 Kasım 2010; 12:11:25 >
  • Cevabınız için teşekkürler H :) Satışı araştırdım, o kişi vazgeçmiş satmaktan. Güzel bir uç yaptırıp kullanmaya devam etmeye karar vermiş sanırım kulaklığı. Şimdi demenizle araştırdım bu kulaklıkları. Açıkçası bahsettiğim kriterlere uygun gibi gözüküyor Phonak. Fakat diğer ürüne pek sıcak bakamayacağım, zira önceki mesajımda bahsettiğim gibi yurtdışından ısmarlamaya çekiniyorum. Bu konuda tecrübeliyseniz prosedürü paylaşabilirseniz çok memnun olacağım. IE7 konusunda da zaten ısrarcı değilim, IE serisi toptan bana pek hitap etmiyor gibi geldi yorumları ve incelemeleri okuyunca. Parlayan güzel tizler istediğimden dolayı Westone 3 demiştim fakat sizin önerdiğiniz Phonak'ın da bu konuda geri kalır yanı yok gibi gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tog-teber -- 14 Kasım 2010; 11:50:06 >
  • Gördüğünüz SM3ü helsloot nickli arkadaş vazgeçti. Bir de Azizim nickli arkadaş satıyordu hatırladığım kadarıyla. (Ama sattı mı satmadı mı emin değilim)

    PFE söylediğiniz türlerde iyi olması, yurtiçinden kolayca ve makul bir fiyatla temin edilebilmesi açısından güzel bir seçim.

    Westone 3 konusunda ise "parlayan güzel tizler" demek yerine "çok parlayan rahatsız edici tizler" tanımlaması daha uygun olur
  • Anlıyorum. SM3 için Azizim nickli kişiye mesaj attım. Eğer anlaşabilirsek tabii ki kaçırılmaması gereken bir fırsat. Anladığım kadarıyla ürün henüz satılmamış. PFE için ise sizden biraz daha bilgi alabilir miyim? Örneğin belirttiğiniz fiyata nereden bulabileceğim hakkında.
  • Türkiye distribütörü adres ve telefon bilgisi şu şekilde, direk satış yapıyorlar(mış)

    Phonak Duyu Sistemleri
    Cumhuriyet Caddesi No 54 /14 Harbiye ISTANBUL
    Tel :+90 212 232 67 22 / 115
    Fax :+90 212 232 67 23
    Mobile: +90 549 734 37 84
    ugur.tur@phonak.com
    www.phonak.com
  • İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim H.
  • Ne demek, gene bekleriz

    Yorumlar için
  • CK10 olmaz mıydı ki acaba? Şahsen dinlediğiniz tarzlara yakın şeyler dinliyorum ben de,PFE de pişman etmez sanırım ama CK10 o tarzlara daha bi oturacak gibi duruyo
  • CK10 da gider aslında aklıma gelmemişti ama alması bulması PFEye göre sıkıntılı olabilir.. Bir ara üretimi durduruldu gibi birşeyler duyduğumu hatırlıyorum..

    Accessoryjack'de gözüküyor gerçi, oradan alınabilir. Konu sahibine link:
    http://www.accessoryjack.com/-strse-618/Audio-dsh-Technica-ATH-dsh-CK10-CK10-Dual/Detail.bok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 14 Kasım 2010; 13:31:14 >
  • Grrado gr8 aslında omh değeri yüksek olmasa düşünebilir de, neden in earleri böyle yüksek ohm yaparlar anlamam. Hani amfi daca bağlasanda kafaüstünün verdiği zevki de vermiyo. Grado gr 10 olabilir ama tabi gr8'in 2 katı fiyatı var ama grado'ya değer emin ol. Grado tamamiyle rock ve metal için biçilmiş bi kulaklık. Keşke şöyle daha da çok çeşit olsa in earlerinde ama zamanla olacak gibi.

    Bunun yanında da Grado IGI modeli var, en uygun in ear ama o da haliyle gr8 ve gr10 ile karşılaştırılmaz. İşte şu gr8 120 ohm olmasa rock ve metal severler iem konusunda sevineceklerdi ama olmadı, grado amca sağolsun kısmet.

    Sen en güzelinden phonak pfe al gerisini boşver



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Hundred -- 14 Kasım 2010; 13:56:59 >




  • GR8i beğenmiyorlar genelde head-fide. Bir de ben Ortofon ile kıyaslayarak ses rengini düşünüyorum, hiç rockla gidecek gibi değil sanki.
  • Bilmiyorum Hasan ya Grado san ki hiç üzecek bi kulaklık yapmıcakmış gibi geliyo yani sadece rock ve türevleri için. Yani dinlettiriyo her şekilde ayrıntılara vs... gibi şeyleri düşündürmüyo Grado'nun bu yönünü seviyorum. gr8, ortofona ne kadar rakip olur orası tartışılır zaten de. Yani rock ve türevlerini dinleyipte Grado'yu beğenmeyen adam görmedim İn ear modellerinde de bunu taşıdığına inanıyorum. O bakıma şeyttiydim
  • bence gidip monster turbine pro gold almalısın diyorum.
  • Ne alakası var, çok yanlış bir seçim olur..

    quote:

    Orijinalden alıntı: soon

    bence gidip monster turbine pro gold almalısın diyorum.
  • SM3 alın kocaman bir nokta koyun.
  • PFE alın rahat edin...
  • creative ep 630 bas mid tiz uyumları çok iyi kulağında iki tane subvoffer hissi yaratıyor 2 sene önce aldım 2 kez bozuldu 2 kez yolladım garantiden 0 olarak yollandı yani 2 sene kesintisiz kaliteli müzk dinledim. dediğin fiyatlar çok uçuk bnce. bunun fiyatıda 60 lirayı en son şu an bilmiyorum. ama tam bi fp ürünü
  • Ep630 sahibiyim aslında ve memnunum fiyatına oranla performansından. Hatta Ep830 da kullandım, bunlar hakikaten fiyatlarına göre iyi kulaklıklar ama belirttiğim gibi dinlediğim seste kaliteyi bir kaç basamak daha ileri taşımak istiyorum. İster istemez, günde en az 4-5 saat müzik dinliyorum ve gerçekten beni yıllar boyu ses kalitesi üstünlüğü açısından rahat ettirecek bir kulaklık varsa, ona belirttiğim gibi bir bütçe ayırmaya hazırım. Kararımı da tam olarak veremedim. Zaten şuan ürün satın aldığım takdirde bayramdan sonra kargolanacağından dolayı, biraz daha düşüneceğim seçeneklerimi. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Aklınızda bir şeyler varsa lütfen paylaşın, bana çok yardımınız dokunmuş olur.
    Keşke bunları duyup, deneyip karar verebilme şansım olsaydı. MeTan'da böyle bir uygulama varmış duyduğum kadarıyla. Başka böyle imkan sağlayan bir yer var mıdır acaba?
  • Westone 3 alacağına bence Monster Turbine COPPER pro al. İnanılmaz detaylı. Çok iddialı olacak belki ama bence gerçekten dünyanın en iyi kulak içi kulaklığı. Test ettim. Çok karmaşık kompozisyonlu bir parça ile denedim. Çok hızlı bir metal parça ile. Özellikle o parçayı seçtim. (Carcass'tan Heartwork)şarkının başlarında çiriring diye 1 saniyelik bir ride zili geçişi vardır. Bu sesi bowers&wilkins xt8 ve Turbine copper haricinde hiçbir speaker veremedei. Hepsi yok saydılar bu sesi. Quadrallar, ne ie8 ler, cks90, w3ler denedim, o ses yok ortada. Turbine copper'a hayran kaldım. Duyduğum detaylara aklım gitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CENTAURO -- 15 Kasım 2010; 22:14:21 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.