Şimdi Ara

Ustasına Sorun !! Saat Tamiri ve Merak Ettiklerinizi Cevaplıyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
14.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saat tamiri ve diğer sorularınızı en kısa sürede cevaplayarak sizlere yardımcı olmayı hedefliyoruz.



  • 1-Otomatik saatleri her gün elle kurmak zararlı mıdır ?
    2-Otomatik saatlerin hiç durmadan aylarca çalışması zararlı mıdır ?
    3-Otomatik saatleri kullanmadığımız zamanlarda çalışmıyor konumda bırakmak daha mı iyidir ?
  • Bende bir saat aldım. ORİENT markası. Arkasında da ET0K-C1-A diye birşeyler yazıyor ama modelimidir nedir anlamadım. İnternetten de arıyorum bulamadım. Saat sahtemidir acaba moralim bozuldu biraz.
  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Merhaba



    Otomatik saatleri hergün elle kurmaya ihtiyaç yoktur. Kullanılmakta olan bir saat koldan çıkarıldıktan sonra ortalama 24 saat kendi kendine çalışmaktadır. Hergün elle kurmak istediğinizde saatin kurma kolunu zorlayarak içindeki tiji kırabilirsiniz yada zamanlamkurma kolunu aşındırabilirsiniz



    2- Otomatik saatlerin "işleyen demir pas tutmaz misali" çalışması daha faydalıdır. Saat hep aynı konumda kaldığı zaman yağları kuruyabilmektedir ve bu sebeple saatte geri kalma yaşanabilir



    3- Otomaik saatleri kullanmadığınız zaman uzun süreli olmayacak şekilde çalışmayacak konumda bırakabilirsiniz. Arada elle kurarark çalışmasını sağlayabilirsiniz fakat bunu hergün yapmanıza gerek yok.
  • Garantili Saat Tamiri G kullanıcısına yanıt
    7 saat içinde her gün takma imkanı olmuyor ama durmasını da istemediğimden kullanmadığım günlerde de 15 tur falan her gün elle kuruyorum bu yüzden soruyorum zararı olur mu diye hocam.
  • h_k_yavuz H kullanıcısına yanıt
    Günümüz teknolojisinde artık bazı saatlerin orijinal olup olmadığını anlamak zordur. Bu sorundan kurtulmak için herzaman yetkili satıcılar tercih edilmelidir. Bir saatin bir ederi vardır ve bu satıcıdan satıcıya ufak farklılıklarla değişir. Replika saatleri dış kasa itibariyle nerdeyse birebir yapmaktalar. Elbette ufak belli olmayan farklılıklar vardır fakat bunu tüketicinin anlaması zor olur. Bu durumda bize en net bilgiyi saatin içindeki mekanizma vermektedir.



    Bu sebeple saatin orijinalliği konusunda burdan bilgi vermek kesinlikle yanlış olur.
  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Saate zarar verecek bir durum oluşmaz. Çünkü aynı mantık kurmalı saatlerde de mevcuttur ve sürekli elle kurmanız gerekir. Otomatik saatlerde ekstra olarak yarım daire şeklinde rotor denilen bir parça vardır ve bu elle kurmaya ihtiyaç olmadan kolun hareketine göre döndükçe saati kurmaktadır.



    Bu sebeple elle kurmak herhangi bir zarar vermez.
  • Saat kasasındaki çarpmadan kaynaklanan ezikleri göçükleri tamir etmek mümkün müdür ? Fotoğraf atabilirim
  • Ras0 R kullanıcısına yanıt
    Birçok modelde mümkündür fakat resim görmeden net birşey söyleyemeyiz. Resim atabilirseniz yardımcı oluruz
  • Antika Technos kurmalı saatim var ama çalışmıyor şuan bakım zamanı gelmiş saatçiye götürdüm. 80 TL dedi . Çok pahalı değil mi ya. Saati çok seviyorum ama 80 tl bakım parası vermek zor geliyo biraz.
  • ZAGOR SAAT kullanıcısına yanıt
    Size verilen rakam normal aslında ama arızalı bir parçası yoksa 50 tl ye yardımcı oluruz
  • merhaba, bende Puma Pu102941002 Erkek Kol Saati var. sadece yaz aylarında kullanıyorum. kısa sürede 4 defa pil değiştirdim. duruyor, geri kalıyor bende pilden kaynaklı sorun olduğunu düşünerek pil değiştiriyordum. yaklaşık 7 ay önce garanti dahilinde,sirkeci deki puma servisine bıraktım. tamir edildiğini söylediler. o günden sonra tekrar geri kaldı. bende yeni pil taktım. 3 aydır kolumda, hiç durma yada geri kalma olmadı. bu sabah kalktığımda saat geri kalmıştı. saati ayarladım, öğlende baktım tekrar geri kalmış. acaba saatin mekanizması mı sorunludur, yoksa pilleri çabuk bitiren bir sorun mu vardır. yıllardır saat kullanırım, bu tip bir sorun ile hiç karşılaşmadım.
  • Merhaba

    Saatininiz mekanizması arızalı görünüyor. Saatin mekanizmasına bakım yapılması gerekir ve bu aşamada varsa sorunlu parçalar entegre bobin vs değişimi gerekebilir. Saati adresimize gönderdiğinizde arıza tespiti yaparak fiyat çıkarırız ve onaylarsanız yapılır.

    http://www.garantilisaattamiri.com/
  • Garantili Saat Tamiri G kullanıcısına yanıt
    merhaba, yetkili servis tamir etmeden iade etti galiba. daha 4-5 ay olmadan aynı arıza tekrarlanır mı?
    bilgiler için teşekkürler.
  • Arıza tekrarı karşılaşılabilecek bir durum olabilir. 1 yıl garantili olarak destek vermekteyiz
  • Merhaba, benim saatin kurma kolu öyle bir sıkışmışki açılmıyor ne yapmam lazım çizmek veya zarar vermek istemiyorum. Kaç kişi denedi bir türlü açılmıyor. Saatim seiko monster.
  • Garantili Saat Tamiri G kullanıcısına yanıt
    Merhaba 2 adet saattim var. Bunlara çelik kordon taktırmak istiyorum piyasası ne kadardır veya ne kadar tutar siz yapıyorsanız ?
  • RdvnKrca kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Her saat için çelik kordon uyumlu olmayabiliyor. Fiyat konusunda ise saat bize ulaşmadan fiyat verilmesi maalesef mümkün değildir. Saate hangi kordonun uyacağı bilinmediği için ve her kordonun fiyatı farklı olduğu için net birşey söylemek doğru olmaz. Saaleri bize ulaştırdığınızda uygun kordonlar ve fiyatlarını size sunarız. Onayınız sonucunda gerekli işlemler yapılabilir
  • Merhaba, tourbillon bakımı yapabiliyor musunuz acaba ?

    8 yıl sonra saatim durdu, yağlanması gerekiyor.

    Tourbillon konusunda tecrübeniz var mı ?

    Teşekkürler.


    Saat bu:

    Ustasına Sorun !! Saat Tamiri ve Merak Ettiklerinizi Cevaplıyoruz.






  • Merhabalar, seiko 5 saatimi videodaki gibi modifiye etmek istiyorum, piyasaya elbet hakimsinizdir bu işlemi her saatçi yapar mı ve işlemin ücreti yaklaşık ne kadar tutar.Ayrı olarak saate safir cam takmak ne kadara mal olur?
    Dial ı hoşuma giden bir saat var ancak genel olarak kasasından ve metal kayışından memnun değilim(seiko 5 snk615).Saatin kayışı da değiştirilemez bir şekilde tasarlanmış.Bu saatin dial'ını kasası daha güzel olan bir saate yerleştirmek istiyorum.Tıpkı videodaki gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MüyendisAdayı -- 4 Eylül 2017; 21:52:54 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.