Şimdi Ara

Uyarı! Partition Magic Pro' dan uzak durun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • En azından ne yaptığınızdan tam olarak hakim değilseniz uzak durun.
    Ve KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE "bu disk boyutu hatalı, onarayım mı ?"diye sorarsa izin vermeyin hayır deyin. Benden uyarması, başka bi partion programı kullanın.
    Boşuna uyarmıyorum bu akşam benim partionımı onardı kendince.



  • HDD' m c,d,e olmak üzere 3partdan oluyoşuyordu 60GB olan e: yi Acronis Disk Director Suite ile 30-30gb olmak üzere ikiye böldüm. Fakat 4GB kadar disk alanım kayboldu. Bende Partition Magic Pro 8.05 ile tekrar bi bakıym dedim, Magic pro disk boyutu hatalı düzeltmemi istermisin dedi düzelt dedim..bilgisayar yeniden açıldı ve Magic pro nun boyutunu düzelttiği partlarda bad sector oluşmuştu. Onlar artık biçimlendirilemez bir vaziyetteydi.. Şu anda HDD Regenerator bad sector taraması yapıyor ama daha bişey bulamadı, bulup düzeltirmi sizce bad sectoreleri düzeltirse verilerimi buraktığım yerde bulurmuyum ? Bulamassam nasıl bulurum ? Bad sectorün düzelmediğini düşünmek bile istemiyrum.. (düzelir de mi ? )
    Forumda benim gibi Magic pro yla hdd sini uçuran birsürü insan olduğunu farkettim ve uyarmak istedim.
    Magic pro zedeleri her cuma akşamı kaybettiğimiz verilere ağıt yakmaaya bekliyorum sayfaya




  • Bence sorun paritition Magic'ten once Acronis ile olusturulmus. Oyle bir durumda bir XP cd si ile acip recover modunda baslatmaliydin. Checkdisk ile onarma sansin olurdu. 3. parti yazilimlardan once ve sonra mutlaka checkdisk ile MFT yi kontrol ettirin. Bir sorun gormeseniz bile ileride cikabilecek sorun olasiliklarina karsilik bir onmel olarak tabii....
  • partitaion magic dün yükledim ama henüz kullanamadım çünkü rar dosyasını çıkarırken dosya bulunamadı diyor bende üşendim yeniden yüklemedim birde acaba hata programda değilde sizin yanlış bir yönlendirmenizde olabilir mi?
  • pmagice laf yok arkadaşlar senelerdir bin türlü işlemde kullandım, pmagic olsun, pmanager olsun vs bi hata mesajı bile almadım,
    sorun başka bi kaynaktan olabilir
  • Kullanımla alakalı kardeş. Bende birkaç defa Hddi boyutlarını değiştirdim bununla ama hiçbir sorunla karşılaşmadım çok şükür.
  • bende çok kullandım sorun yok
  • kullanabilmek çok önemli ben de de bi kere sorun olmustu beceremediğimi düşünüp uzak duruyordum ama sonra kullanmayı ögrendim
  • Bende okadar birleştirip parçaladım ama hiç bir şey olmadı sorun yok
    ve herkese de tavsiye ederim bu programı
  • Arkadaşlar biraz yanlış ifade ettim sanırım kendimi. Magic pro ünlü bir program zaten ben ona vürüs muamelesi yapmak istemedim. Ben kendi hatamı yazdım yukarı da, .. tekrar özetliyorum başkaları da benim durmuma düşmesinler:
    Önce Acronis disk partion' la e: part' ımı e: ve f: olmak üzere iki kısma ayırark bicimlendirdim. Acornis, bu biçimlenmeyi mantıksal sürcü olarak yaptı (yani biraz kendince bi biçimleme oldu anladığım kadarıyla ) daha sonra Magic pro ile bilisayarımı boot ettim şöyle bi göz atmak amacıyla. Magic pro başlangıçta bu "d:/ partı 39.123.322 gibi bişey görünüyo ama aslnda 39.432.234 gibi bişey, magic pro bu sorunu düzeltebilir.Düzeltmesini istermesiniz ?" dedi. Ben de düzelt dedim. Sonuç anlattığım gibi oldu. Yani veriler kaybolmadı ama disk açılmaz ve biçimlendirilemez oldu. Dün gece regenarator HDD ile bed sector taraması yaptırdım bed sector çıkmadı ama durum da değimedi.
    Ayrıca partion programları her zman hassas programlardır doktor kontrolu olmadan kullanmasın acemi arkadaşlar!!




  • Ben vista home premium kullanıyorum yine de xp cd siyle dediğin olay işe yararmıydı. (vista cd' m de yok recovery cd'm var )
    checkdisk ile MTF nasıl kontrol ediir arkadaşım biraz açablirmisin. MTF ne olduğunu da yazarken güzel olur.
    Bi arkadaş tavisyesiyle bilgisyarı güvenli modda başlatıp başlat/çalıştır/cmd/chckdsk d: yazdım sorun düzelmemişti yine.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Tensi

    Bence sorun paritition Magic'ten once Acronis ile olusturulmus. Oyle bir durumda bir XP cd si ile acip recover modunda baslatmaliydin. Checkdisk ile onarma sansin olurdu. 3. parti yazilimlardan once ve sonra mutlaka checkdisk ile MFT yi kontrol ettirin. Bir sorun gormeseniz bile ileride cikabilecek sorun olasiliklarina karsilik bir onmel olarak tabii....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.