Şimdi Ara

Uydu Alıcı Tavsiyesi [02.01.2018] (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.589
Cevap
43
Favori
263.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drowen kullanıcısına yanıt

    İşlemciler bir cihazın omurgası. İşlemcilerin üretim teknolojileri ve mimarileri eskiyse, o cihaz "yeni" olamaz.


    Daha önce bahsedildi... 3798MV300 model çip, 28 nm, 2010 dönemine ait eski bir üretim teknolojisinden gelen işlemcilere sahip. İki işlemci CPU ve GPU. İkisi de 28 nm üretim, eski... CPU'nun mimarisi A53, eski... GPU'nun mimarisi Mali 450, eski... Bu mimariler çıktığında dünyada bir 4K video yayınlanmamıştı bile.


    Next Innova'da da aynı çip var.


    Aynı çipli iki cihazda %100 aynı görüntü kalitesi olur (aynı TV'ye bağladığımızı varsayarsak). RAM'ler de eşitse %100 aynı performansı verirler.


    4K için böyle eski tip işlemciler kullanırsanız, daha çok ısınma ve enerji tüketimine ve de daha düşük performansa razı olursunuz.


    Ayrıca, Hisilicon, görüntü kalitesi olarak bir Broadcom değil.


    Hepsinden önemlisi: 4K uydu yayını yokken bir 4K uydu alıcısı almak yersiz.





  • MarcosDH M kullanıcısına yanıt
    Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt

    Digitürk 4K modülü direkt 4K TV'ye takarak kullanın.


    Digitürk 4K'nın görüntü kalitesi HD'ye bariz üstün değil zaten.


    Ek harcama yapmaya hiç gerek yok.

  • Next 2071 sorunlu arkadaşlar almayın. Şu meşhur kumanda algılamama kilitlenme durumu var, aslında uydu kilitleniyor da kumandadan zannediliyor. Fişi çek tak yapıyorsun her seferinde. Haftada en az 2-3 kez yapıyor. Yüzlerce şikayet var ürün yorumlarında forumlarda, ondan hariç bakıyorum next için 2011 de bile bu sorunlar yazılmış forumlarda. Bir arpa boy yol katedememişler. Şansa sorunsuz bir cihaz denk gelirse bilemem ama bence hiç girmeyin bu topa. Ben de olumsuz yorumlari dikkate almadım ama Serkan hoca da tavsiye edince aldım, pişman oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caliskansahis44 C kullanıcısına yanıt

    Adaptör yeterli voltaj sağlayamadığında, bu tip sorunlar oluyor. Aynı voltaj değerinde başka bir adaptörle deneyin isterseniz...

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Adaptörü bazı değiştirip deneyenler işe yaramadığını söylemiş, şuan next sitesinden farklı yazılımları deniyorum, ise yaramazsa adaptör de aklımda deneyeceğim, teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caliskansahis44 C kullanıcısına yanıt

    Belirttiğiniz aksaklık donanım aksaklığına işaret etmektedir. Cihazda arıza olup - olmadığını anlamanın en kolay yolu başka bir adaptörle denemektir.


    Voltaj değeri aynı olan herhangi bir besleme adaptörü olur. ( Şarj adaptörleri olmaz. Çünkü şarj adaptörleri tam doğrultma yapmayan tiptedir. )


    Adaptörün amper değeri yüksek olabilir. Mesela; cihazınızın adaptörü 1 amper ise, 2 amperlik besleme adaptörü ile deneme yapabilirseniz, sorunun adaptör kaynaklı olup - olmadığını kolayca anlarsınız.


    Adaptör değişimine rağmen aksaklık hala devam ederse, firmayı arayıp, onların ilettiği kodla cihazı ücretsiz kargoyla servise yollayın.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Tam olarak sorunu anlatmak gerekirse bazen uydu kapalıyken açıyorum, mevcut kanal gösteriliyor sorun yok fakat alt köşedeki kenardaki kanal info bölümü kısa bir süre sonra kapanması gerekirken kapanmıyor, açık kalıyor ve kumanda buna paralel olarak algılamıyor, kanalın info bölümünün de orada takılı kalmasından dolayı ve kumandanın üst bölümündeki TV ye ayrılmış tuşların çalışmasından ve Tvyi yönetmesinden dolayı sorunun yazılımsal olduğunu düşündüm. Yine de ilk fırsatta farklı adaptörlerle deneyip geri bildirim yaparım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.