Şimdi Ara

Uydu Alıcı Telsiz Telefon İlişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, uydu cihazı zayıf sinyal alıp, evinde telsiz telefonu olan bunu mutlaka okusun.
    benim receiverin yayını çok kötüydü. aylardır uğraştım, başka receiver taktım, yeni lnb bile aldım düzelmedi. son çare olarak uyducu çağırdım. adam ilk olarak telsiz telefonum olup olmadığını sordu. var dedim ve fişini çektik, yayın birden düzeldi, takınca tekrar bozuldu. bozuk görüntü problemi olan mutlaka denesin.



  • İlginç, ilk defa duydum böyle bişey.
  • ben bina yöneticisiyim.ilk yöneticiyim dolayısyla binaya ortak uydu sistemi kurduk.aynı şey bende ve bir kaç dairede meydana geldi sistemi kuran arkadaşlar daha söyler söylemez olayı biliyorlardı ve özellikle bazı kanallarda hatta sinyalin zayıf olduğu kanallarda çizgilenme yada karelenme yada hiç çıkmama oluyordu telsiz tefl çekince düzeldi.arkadaşlar binanın duvardan giden kablo sistemi ile ilgili olduğunu yapılacak çok fazla bişeyin olmadığını söylediler.şuan bir süredir bu sorun yok ama kışın kapalı yada ağır yağışlı havalrda sinyal zayıflarsa olabilir diye düşnüyorum.
  • Çalışma frekansları çok farklı, o nedenle nasıl olduğunu yorumlayamadım.
    Çok yakın olsa belki osilatör etkiliyordur diyeceğim ama..?
  • *



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimarax -- 1 Ocak 2009; 19:11:29 >
  • peki bu durumda kablodaki sinyal mi etkileniyor, uydu cihazı mı? yoksa her ikisi de mi ?
    quote:

    Orjinalden alıntı: optimarax

    *
    LNB ye gelen sinyal 10 GHz civarı.Ancak LNB den uydu alıcıya gelen sinyal 950-2150 MHz arası.Buda telsiz telefonların kullandığı frekansa ~2400 MHz yakın.Bu yüzden parazit yapabilir.
  • bende gm telsiz telefon, techstar 9000ca receiver, airtiea wav140 modem var.
    televizyondaki görüntü arasıra pır pır yapıyor, tık tık diye ses çıkıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: optimarax
    LNB ye gelen sinyal 10 GHz civarı.Ancak LNB den uydu alıcıya gelen sinyal 950-2150 MHz arası.Buda telsiz telefonların kullandığı frekansa ~2400 MHz yakın.Bu yüzden parazit yapabilir.


    Çok yakın olmadıktan sonra etkilememesi gerekir,
    Tabiki, kullanılan malzeme kalitesi ve izalasyonuda önemli.
    (LNB ile alıcı arasındaki kablo kalitesi gibi...)
    Elektronikte kesinlikle olmaz diye bir şey yok
    saygılar.
  • Arkadaşlar benimde uydu alıcımı telsiz telefonum etkiliyordu bazı kanalları seyredemiyordum Telsiz telefon recever'a çokta yakın değil di ama yinede etkiliyordu bende telsiz telefonu başka bir odaya taktım sorun çözüldü.
  • kardeş forumda birisi de bu tür bir problemden yakınıyordu demek ki bundanmış
  • Bu sorun bende de vardı ama çıkan kanalların yarısında vardı telsizi devre dışı bıraktım çözüldü. Şimdi sıkı durun son 10 gündür neredeysetüm kanallarda başladı. Bazen yayın hepten gidiyor ya da ara sıra bozuluyor. NEdnei bu sefer ne acaba çok merak ediyorum :) Eutelw3 üzerinden kendi uydu alıcımla ( next 2000 super cis) izliyorum digiturku
  • Walla çok ilginç bir sorun bizde telsiz telefon almak istiyorduk yoksa almasakmı acaba?
  • bu işin bir çözümü yokmu, filtre gibi birşey yapılamazmı? Receivere giren kabloya veya telofona mıknatıslı birşeyler takdım ama fayda etmedi? Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yorum yapabilirse sevinirim.
    saygılar
    exper
  • evimde 2 tane telsiz telefon ve wirelles modem mevcut ama bende sinyal düşüklüğü gibi bir problem yok . telefonun bir taneside receiver yanında olmasına rağmen... eğerki böyle bir etkileşim varsa telsiz telefon kullananların hepsinde aynı sorun olması gerekmez mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rambursman

    evimde 2 tane telsiz telefon ve wirelles modem mevcut ama bende sinyal düşüklüğü gibi bir problem yok . telefonun bir taneside receiver yanında olmasına rağmen... eğerki böyle bir etkileşim varsa telsiz telefon kullananların hepsinde aynı sorun olması gerekmez mi?



    ben yakın çevremdekilerede sordum ,telsez telefonu olanlardan, bende dahil bahsedildiği gibi bir etkileşim söz konusu değil,yorumlara saygı duyuyorum ,burada bir bilinmeyen var ama ne?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 10 Kasım 2009; 18:00:25 >
  • Bu sorunun çözümü vardır. Anlatıyorum...

    Öncelikle LNB ayarınızdan Universal LNB seçmek yerine parametreleri elle gireceksiniz.

    Lof/L:9750
    Lof/H:10600
    Eşik: 11600

    Şeklinde ayarlayın. Eğer bunlar receiverınızda elle ayarlanmıyorsa Telefonunuzu başka odaya almaktan başka çareniz kalmaz.

    Eşik değeri normalde 11700 olur 11600 yaptığınız anda (merkezi sistemde denenmemiştir; kişisel anteninizle geçerlidir) yayınınız düzelir.
  • Deneyeceğim. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

    Küçük bir ayrıntı Dreambox benzeri cihazlarda bu sorun maalesef yaşanıyor. Kullanılan dect telefon, panosonic, sony, t-com, siemens, diseq, lnb, kablo hepsi etken. Yani biraz şans işi gibi.
    saygılar
    exper
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.