Şimdi Ara

Uyku Apnesi olanlar buraya (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
14
Favori
54.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harunistanbul

    Herkese Merhabalar, Tatil ve Bayram süreci araya girince birsüredir giremedim siteye. Ameliyat olalı 25 gün geçti..



    Şöyle özetleyim;



    İlk 7 gün hem boğazımda dikiş hem burnumda tampon olduğu için epey zorlandım. Yemek yiyememe, nefes alamama, yutkunma şikayetleri vs.. Tampon çıkınca hızlı bir iyileşme süresi başlıyor. 10. Gün sonrası normal yemek yeme başlıyor. Boğazınızdaki yara çok aza iniyor. Ağız içi yaralarda hızlı bir iyileşme başlıyor.



    Bugüne dönersek ameliyat öncesi sigarayı bırakmaştım ve hala canım istemesine rağmen ısrarla içmiyorum. Iştahım açık sıcak soguk baharatlı acı ne varsa rahatça yiyebiliyorum. Bu yüzden de ameliyat sonrası verdiğim 4 kiloyu hizlıca geri aldım :) Havuza denize rahatça giriyorum. Burnum ve boğazimda hassasiyet kalmadı. Ancak doktorun verdiği burun nemlendiricilerisini kullanmadığım için kuruluk yasıyorum ve zaman zaman boğazimda da bunu yasıyorum. Ben burnumun herhangi bir ilaç kullanmadan normal seyirine dönmesini istiyorum ama sanırım bu olmayacak.. Şimdilik bu kadar sorularınız olursa cevaplarım buradan.
    merhaba son durum nedir?




  • Merhaba.bende uzun zamandır cok ağır şekilde uyku apnesi yaşıyorum,malesef kesin tedavisi yok,ameliyat ve cihaz kullanımı sıkıntılı,sizlerle bir şey paylaşmak istedim,hiçbir yerde görüp duymadığım kendi kendime düşünerek uyguladığım ve hiç apne olmamışım gibi rahat uyuduğum bir şey,yatağınızın baş kısminın altına 35-40 cm yüksseltecek şekilde yükseltme yapıyorsunuz aynı hastane yataklarında olduğu gibi ve o şekilde uyumaya alışıyorsunuz,ben 2 tane tuğla ve sunta parçası koydum oldu,uyku apnesi küçük dil,bademcik, alt çenenin geri gitmesi,damak düşmesi gibi nedenlerle ortaya çıkıyor ,yatış şekli değişikliği ile bunlar ortadan kalkabilir diye düşünmüştüm bende işe yaradı ,sizde deneyin inşallah işe yarar.
  • Cemokan18 C kullanıcısına yanıt
    Mantıklı, çok geçmiş olsun.
  • Cemokan18 C kullanıcısına yanıt
    Cemokan tedavisi var ve sizin şikayet eğer burnunuzda eğrilik yoksa direkt yumuşak damak ve küçük dil i youtubeden ferruh yılmaz uyku apnesi yazın ve videolarını izleyin ben ona ameliyat oldum sırt üstü yatamıyordum daha uyumadan damağım çöküyordu şu an çok faydasını gördüm gündüz uykusu felanda kalmadı tedavisi yok diyenlere inanma her merak ettiğini bana burdan sor ben çok sık girmesemde dh ye yazarım ama tedavi var esadece eksik yapılan işlerden dolayı yarım kalıyor tam geçmiyor , %90 hasta düzelir bence
  • Merhabalar, yıllardır ertelediğim Uyku apnesi sıkıntımı 1 senelik bir uğraş sonucunda Cbap makinesi alarak tedaviye başladım.

    Öncelikle kısaca süreçten bahsedeyim ;

    - İnternetten araştırma yaptım. İstanbul fulya'da Dora hastanesinde cerrahi operasyon için Ferruh Yılmaz denen doktoru gördüm. (Youtube'da sabah kuşağı kadın programlarında çıkıyordu sürekli.
    Doktordan randevu aldım gittim. 3 dakikada muayene yaptı.
    Teşhis ; Bademcik büyük kesicez, alıcaz. Küçük dil uzun kesicez. Diyerek 3500 TL ücret istedi. SGK lı olduğum için.
    - Bu işlerden iyi anlayan yıllardır ilaç mümessiliği anlayan arkadaşa danıştım. İlaç mümessili diyip geçmeyin şikayeti söylüyorsunuz teşhisi koyuyor, hangi doktorun bu konuda iyi olduğunu söylüyor. O derece sağlam bilgili İstanbul'daki sağlık sektöründe.
    Bana kesinlikle ameliyat olmamamı önce bir uyku merkezinde, uyku testi yaptırmamı söyledi. Arkadaşın tavsiyesine uydum. Nedeniyse bir seferinde karın ağrısı şikayetiyle gittiğim hastanede nerdeyse apandistin patlayacak hemen ameliyat olman lazım diyen doktordan koşarak uzaklaşmamı söylemişti, başka bir devlet hastanesinde serumla hiç birşeyim kalmamıştı.
    - İstanbul'da ikamet ettiğimden devlet hastanelerinin uyku merkezlerinde sıra bulamadığım için memleketim Bursa'dan randevu alıp ilk teste girdim.
    - Test sonucunda Ağır Osas çıktı.
    - 2. test için makine ve basınç ölçmek için tekrardan randevu veridler. Eylül 2018'de gittiğim hastaneden 23 Aralık 2018 pazar gecesine randevu verdiler.
    - 2. testin sonuçları da 15 gün sonra çıkacak dediler. 11.01.2019 yani Cuma günü sonuçları aldım. Heyet raporu çıktı. Bursa Türkan Akyol göğüs hastanesindeki tüm doktorlar ve en son başhekim imzalarıyla aldığım heyet raporu ile birlikte 5 gün içinde SGK'ya başvurmamı söylediler.
    - Hemen öğleden sonra BUrsa SGK'ya gittim. 3. katta Tıbbi cihazlar gibi birşey yazan odaya gittim, heyet raporunu verdim.
    - Allah yüzüme baktı mı desem kısmet mi desem bilemedim. Evlilik arefesinde cihaza nasıl para bulacağımı düşünürken kara kara. ordaki memure hanım bana ellerinde iade cihaz olduğnu bana o cihazı vereceğini söyledi. Cihaz zimmet tutanağını imzalayarak teslim aldım.
    - Ardından Bursa'da tanıdık arkdaşı aryarak Medikal ci tavsiyesi aldım. SGK'nın hemen arkasında bulunan Proleks Medikal (isim yanlış olabilir tam hatırlamıyorum) tavsiye etti.
    - Bana SGK'nınn maskede 230 TL'ye kadar karşıladığını söylediler. SGK'nın karşıladığı fiyata uygun maskeler ve üst seviye fiyat farkı vereceğim maskeleri denettiler.
    - Benim gece ağzım istemsiz açıldığından ağız burun maskesi almam gerekiyordu. Burnumu acıtmayan, tahriş etmeyen, iz bırakmayan, ağzıma tam oturan, burun altına denk gelen
    "Philips Amara view" modeli maskeyi aldım. 1000 TL fiyattan SGK'nın karşıladığı 230 lirayı düşerek 770 gibi bir fiyata adlım maskeyi.
    - Medikalci arkadaş makine ayarını vs. lerini halletti. Bu arada Benim Basınç değerim 14 müş. Bayağı bir Ağır Apne değeriymiş.

    Evet kısaca dedim ama tüm detayları anlattım. Affınıza sığınarak. Belki bazı arkadaşlara yardımcı olur. Sorunuz olursa msj atın her şeilde yardımcı olmaya çalışırım.

    Son olarak lütfen ama lütfen uyku testinizi yapmadan ameliyat falan olmayın. 3-4 Hastane ve doktordan sağlama yapın. Özellikle özel hastanelerde ameliyat diyorlar hemen.
    Ya bademcik ya küçük dil ya da damak yumuşak esnemiş diyorlar.

    Bursa'da ki Göğüs hastalıklarında bulunan doktor hanım. Öncelikle kilo vermemi, sigarayı bırakmamı. 4-5 ay sonra kontrole gelmemi. Düzelme varsa ona göre basınç değerlerini düşüreceğini söyledi.
    Ameliyat için ne diyorsunuz diye sorduğumda ; Kesin çözüm olmadığını kilo verip sigarayı bırakıp Apne seviyesi düşünce yani hastalığın seviyesi azalınca damak gerdirmesi yapabileceğimi, hatta Bursa'da Konur hastanesi mi ne varmış orada Radyoloji bölümünde bir doktorun daha önce bir hastasına lazer yöntemiyle gerdirme yaptığını hasatasının kendisine gelip işe yaradığını memnun olduğunu söylemiş. Ama doktor hanım bana öncelikle makineyi üdzgün kullanmamı ve kilo vermemi daha sonrasında duruma göre bu işlemi yaptırmamı söyledi.

    Herkese geçmiş olsun arkadaşlar.




  • https://www.respogadgets.com



    Acıbadem Üniversitesi yıllarca uğraşmış ve piyasaya sürmüş. Kullanan var mı aramızda?
  • https://www.respogadgets.com



    Acıbadem Üniversitesi yıllarca uğraşmış ve piyasaya sürmüş. Kullanan var mı aramızda?
  • Ben şuna da inanıyorum. Uyku Apnesi madem özellikle horlama ile alakalı oluyor öncelikle horlama ortadan kaldırılarak bu durum kontrol altına alınabilir belki. Horlama da ağız yolu ile olduğundan uyku esnasında burundan nefes alarak uyumaya çalışarak durum denetlenmeli. Burundan nefes alınamıyor veya kapalı oluyor ise o zaman yatakta alerjen veya solunum yolları sorunu öncelikle düşünülmeli. Yün yorganlar veya ev akarlarına alerjisi olan biri yattığı anda burnu kapanacaktır ve ağız yolu ile nefes aldığından ötürü de bütün gece horlamaya yatkın olacaktır. Alerjiden uzak temiz oda ve yatak ortamı denenmeden yani burun yolu ile uyku mümkün olmadan apneyi çözmek bence zor.
  • Selamlar, 36 yaşındayım ve Ege Üniv. Uyku labaratuarında 1 gece kaldım 2 hafta önce. Sonucları gecen hafta aldım. 18 çıktı ( orta derece uyku apnesi) ; fakat RAM döneminde bu değer 62.5 oluyor dedi doktorum. RAM dedikleri uykuda rüya halindeyken oluşan solunum kesilmesi fazlaymıs.
    Şimdi siz değerli arkadaslarımın fikrini almak istiyorum.

    1) 1.68 boy 71 KG dayım, öle kilom falan yok. Sigaram yok, alkol zevkine içiyorum (ara sıra)
    2) 2013 de annemi kaybettim, kendisinde de uyku apnesi vardı, maskeyi çıkarmıs ağzından sanırım kalp krizi geçirdi. Maalesef hayatını kurtaramadık canımın içi annemin.

    3) Ege Üniv. 2 prof. var heyet kararı vermişler, görüştüm diyoki Maske kullanacaksın. Peki dedim ameliyatla çözüm yok mu, özel hastaneye gidersen ameliyat kararı alırlar dedi hoca. Cihaz kullanmalısın die de ısrar etti.

    4) Ben çok pimpirikli adamım, bu maskeyle nasıl uyucam acıksası psikolojik olarak baya yıprattı bu sonuc.

    5)Yakın bi tanıdığımız (babamın arkadası 60-70 yaş aralığında) ; küçük dilden parça almışlar, şu an çok rahatım diyor amcamız.

    Son olarak canım çok sıkkın, geceleri boğuluyorum sanki özellikle rüya gördüğüm dönemde kalkışım sanki nefes alamamısım gibi.Bu hastalığin geçmesi için ne yapmam gerekiyorsa hazırım şu an bile işte ruh gibi geziyorum, uykusuzluk kötü bişy.




  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Benimde maske takmam lazım ama takamıyorum. Allaha emanet yaşıyorum geceleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capo di capi

    Çok geçmiş olsun. Benimde maske takmam lazım ama takamıyorum. Allaha emanet yaşıyorum geceleri.
    Hocam, 6 haftadır iyi uyku çekemeiyodum, Nisanda gittim Ege Üniv. yeni geldi sıram Eylül 13 de yattım. Şimdi işe gelişlerde zorlanıyorum 1 haftadır psikolojik midir anlayamadım, maske ile de yaşam nasıl olcak açıkcası demorlize oldum.
    İlgine teşekkür ederim.
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Birkaç gün dene. Umarım alışırsın. Acil şifalar dilerim.
  • KBB uzmanına(prof.) gitmiştim, fiziksel muayene sonrası uyku merkezine randevu verdiler. Uyku merkezinde kablolara bağlı 1 gece yattıktan sonra 15 gün içinde çıkan raporu gösterdim, pozisyonel uyku apnesi çıktı yani sırtüstü çıkıyor ama yana yatınca solunum durması oldukça düşük. Ayrıca bendeki obstrüktif yani hava yollarının fiziksel tıkanması kaynaklı. Erkek, Yaşım 34, kilolu değilim. Doktor yaşım genç olduğu için ve ömür boyu cihazı tercih etmeyeceğimi düşünerek ameliyat önerdi(annemde de ağır OSAS var ama ona yaştan dolayı da önermedi ameliyatı kaldıramazsın dedi, maskeli yatıracaklar ve muhtemelen cihaz yazacak ona). Ameliyatın kapsamı anladığım kadarıyla şu; robotik cerrahiyle dil kökü ameliyatı beraberinde yumuşak damak şekillendirilmesi, bademciklerin alınması ve burun içinde operasyon. Ağır bir ameliyat olacağını söyledi, asistanı da ciddi bir ameliyat sonrası 1 gün yoğun bakımda tutarlar yaklaşık 1 hafta hastanede kalırsın dedi. Robotik de sayılı yerlerde yapılıyormuş. Ayrıca robotikte devlet bu ameliyatta ödemiyormuş, biraz masraf çıkacakmış. Ben tamam dedim ama birkaç doktora da sordum açıkçası.
    Gittiğim aile tanıdığı bir doktor(alanında iyi bir uzmanmış) bademciklerimin çok da büyük olmadığını yani aldırmama gerek olmadığını, yumuşak damakta da fazla bir sarkma olmadığını, dil kökünde de aşırı bir büyüklük olmadığı belirtti ama burundaki etin normalden çok büyük olduğunu ve kemikle ilgili de bir düzeltme olacağını, septoplasti işlemi yapılabileceğini belirtti. Dil kökü ve yumuşak damak şekillendirmesinin acılı olacağını ve bunları yaptırmama çok daha sıcak bakmadı. Sonuç olarak bademcikleri aldırmak yerine biraz küçültmenin ve burunda operasyonun apneye fayda sağlayacağını, illa ki karar verirsem de dil kökü operasyonunun da faydalı olabileceğini belirtti.
    Bu doktorumuz yine başka bir KBB doktorunu iyi olduğu için tavsiye etti aynı gün ona göründüm. Diğer doktora da uyku testi sonuçlarını gösterdim; muayene etti ve bademciklerimin normalden biraz büyük olduğunu ve alınmasının faydalı olabileceğini söyledi, burunla ilgili nazal valf cerrahisi-burun sırtı indirme-nöroplasti ile burun vanası açma-tonsillekton vb. (teknik terimleri bilmiyorum kusura bakmayın :) anladığım gibi yazdım kağıda), yumuşak damak ve dil kökü için hafif bozukluklar olduğunu ama bunlara çok da gerek olmadığını, zaten birden bu kadar işlemi yaptırmak yerine önce geri dönüşü olmayan işlemlerden kaçınarak örneğin önce burunda başlamak faydalı olabilir sonuca göre ilerlenebilir dedi. Yumuşak damak ve dil kökünün operasyonunun 4-5 sene içinde tekrar gerekebileceğini belirtti ama burunda kemik düzeltmesi işleminin ve bademcik alınmasının kalıcı bir fayda sağlayabileceğini belirtti.

    İlk doktorum küçük dille ilgili işlem yapacağını söylemedi ama internet araştırmasında küçük dili kesilenlerin şikayetleri var yiyip içtiklerinin burunlarından gelmesi, boğazını yiyecek kaçması riskinin artması gibi. Tüm bu açılardan değerlendirince her ne kadar halk arasında bademciklerin alınması iyi olmaz, ömrü kısaltır gibi söylemler olsa da apne için rahatlama sağlayacağını düşündüğüm için bademciklerin alınması ve burun ile ilgili operasyonlara sıcak bakmaktayım.

    Bu arada kafam halen karışık, yumuşak damak şekillendirmesi ve dil kökü ameliyatı yapılanlar şöyle aradan uzun zaman geçtiyse sonuçlarını paylaşırlarsa memnun olurum tabi ki.




  • coderfree C kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.
  • Ege üniv den raporu aldım, 11 basınc belirlemişler. Philips ın bir cihazını alıp denemeye başlıycam, ama hangi cihaz ve maskeyi almalıyım bir bilgim yok.kendi burun ameliyatımı yapan doktoruma gösterdım raporu ; ameliyatlık bır durumun olmadıgı ı apne ve hipopne endex nın yuksek oldugunu belirtti. Bende 18 cıkrındeger ama ram döneminde 62.5 oluyor bu deger. Rüyaya gectıgım an solunum gidebiliyor anladıgım kadarıyla. Nasıl kurtulcaz bu işten anlamadım ben. Moralimi de baya bozdu son 1 aydır.
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Güçlü olmaya çalışıcan mecbur. Uyumadan evvel 2 saat önceden yeme içmeyi kes. Yatağının baş kısmını alttan yükselt. Hatta rahat uyuyabilirsen çift yastıkla uyu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capo di capi

    Güçlü olmaya çalışıcan mecbur. Uyumadan evvel 2 saat önceden yeme içmeyi kes. Yatağının baş kısmını alttan yükselt. Hatta rahat uyuyabilirsen çift yastıkla uyu.
    Sagolun tek moral siz veriyosunuz; cevremdeki kimse anlamiyor. Gecen hafta sabah bi kalkttim kalbimi tutuyorum, psikolojik mi anlamadim, annemi de 2013 de uyku apnesinden kaybettim. Maskesini cikarmis atmis, oglum cok zor diyodu.
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Başınız sağolsun. Maskeyi bende takamadım. Hem hiç uykuya dalamadım. Hemde psiklojimi bozdu. Allaha emanet yaşıyorum işte.
  • coderfree C kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki mesajımda durumumdan bahsetmiştim. Faydasını göreceğimi umut ederek 10 gün önce bademciklerimi aldırdım, burunda Nazal Valv vb. operasyonları yaptırdım;
    -Burun şu an tıkalıya yakın, ameliyat sonrası ağrı-sızı falan olmadı, alınmayı bekleyen üst kısım dikişleri varmış. Burundan tam randıman almak için 2-3 ay gerekebilir dedi doktur.
    -Bademcikler halen yutkunurken ağrıyor, sıvı ve yumuşak gıdalarda eskisi kadar zorlanmıyorum ama doktor 1 ay kadar çizebilecek sert gıdaları yemememi belirtti. Bademcikler durduk yere hiç ağrımadı ancak özellikle İlk 7 gün yutkunmalar bayağı ağrılı oldu(doktor 5. günden sonra ağrı kesici kullanmamı istemedi bu da çok etkiledi ağrı durumunu). Açıkçası sonraki sürecin bu kadar ağrılı olacağını tahmin etmemiştim ama pişman değilim. Burundan tam rahat nefes almaya başlayınca uyku testine tekrar dahil olacağım. Umarım bu 2 operasyonun faydasını görürüm.
  • coderfree C kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Umarım faydasını görürsünüz operasyonun.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.