Şimdi Ara

Uzmanlar, Avrupa'daki gelişmeleri işaret ederek Türkiye'yi uyardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
0
Favori
13.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzmanlar, Avrupa'daki gelişmeleri işaret ederek Türkiye'yi uyardı



    Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık pandemideki seyre bakıldığında Türkiye'de yaşanan şeyler genelde Avrupa'nın bir ay önce yaşadığı şeyler oluyor. Yani oradaki vaka artışları ve önlemlerin gelmesini takiben Türkiye'de de benzer süreçler yaşanıyor. 



    İsmail Balık'a şu an İngiltere'de Delta varyantı kaynaklı vakaların artması bizi de korkutmalı çünkü yakın bir gelecekte biz de benzer senaryoları yaşayabiliriz. Haziran ayında Türkiye'de çok hızlı bir aşı seferberliği başlamamıştı ancak şu an yavaşlamaya girildi. Birinci dozunu olan insanlar ikinci doz için tarihlerini bekliyor. Ama asıl yavaşlama nedenlerinden birisi aşı karşı olan isteksizlik. 



    Ayrıca Bkz.BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantı karşısında etkinliği düştü!



    Balık, ABD'de şu ana kadar ölenlerin %99,7'si aşısız insanlardan oluştuğunu söylüyor. Eğer Eylül ayında okulların açılması planlanıyorsa aşı çalışması hızlanmalı ve vatandaşların aşıya karşı isteği artırılmalı. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vaka sayıları artan illerin aşı oranının düşük olduğu iller olduğunu söylemişti.




    Kaynak:https://www.cnnturk.com/turkiye/uzman-isimden-dikkat-ceken-asi-aciklamasi-avrupada-ne-oluyorsa-1-ay-sonra-bizde-de-oluyor?page=4







  • Delta varyantı dediğin şey Hindistan varyantının öteki adı. Bu varyant da aralık 2020 de Hindistanda ortaya çıktı.

    Aşılama var mıydı o zaman?


    Merak ediyorum sizdeki bu özgüven nereden geliyor?


    Hem kör kütük cahilsiniz hem de bir şeyler biliyormuş gibi konuşuyorsunuz.


    Dünya'da tespit edilen sarscov2 varyant sayısı 150 binlerde.(https://www.gisaid.org/hcov19-variants//) Adam diyor ki delta varyantı dediğiniz "zımbırtı" aşıların yan etkisiymiş. Zannediyor ki dünyada 3-4 tane varyant var onların sebebi de aşı   

    Aşı karşıtı diye bir şey yok insanlarda sadece aşılara güvenmiyorlar içinde ne olduğu belli değil ve yan etkileri belli değil.


    Mesela şuanda Sinovac aşıları olanların bütün aşıları boşa gitti bunu kibarca 3. doz olarak BionTech olun diyorlar. Sinovac aşıları bi b'ka yaramadı diyemiyorlar yani kısaca.

    Herhangi bir özel hastaneye gidip ameliyat olmak istediğinde, en basit operasyon için bile "risklere karşı uyarıldım, hastaneye dava açmayacağım" diye kağıt imzalatıyorlar. Ben burnumdaki kıkırdak dokunun düzeltilmesi için operasyon geçirdim, ki inanılmaz basit, herhangi bir operatör KBB uzmanının gözü kapalı yapabileceği bir operasyondu. Orada bile "ameliyatta başıma gelecek her şeye karşı uyarıldım, risklieri kabul ediyorum" şeklinde bir kağıt imzalattılar.


    Şimdi biz buradan tüm ameliyatlarda ciddi ölüm veya kalıcı hasar riski var sonucu mu çıkarmalıyız? Veya "özel hastaneler ölüm yuvası çünkü kağıt imzalatıyorlar" mı demeliyiz? Biontech yeni bir aşı türü olduğu için devlet daha sonra vatandaşın olası yan etki durumunda açacağı davalarla uğraşmamak için üzerinden sorumluluğu yıkıyor. Aynı benim operasyon olduğum özel hastanenin operasyonumda ciddi sıkıntı çıkma ihtimalinin onbinde birden bile az olduğunu kendi de bildiği halde bana kağıt imzalatması gibi.

    Nedense bu aşı karşıtları sadece sen ve sizler gibi sadece internette. Birinizin bile TV'ye çıkıp boyunuzu posunuzu gösterdiğiniz yok. Belki TV'ye çıkıp bunları söyleseniz size profesörler yanıt verip ağzınızı kapatacak belki ondandır korkunuz. Yada tanıdıklar görüp senin veya ailenin aşı olduğunu bildirecek veya terör örgütü militanı çıkacaksınız kim bilir. Ama internette kimse tanımıyor ya, atın böyle aşı karşıtıyım ayağına yalanları, ne kadar bu ülkenin insanı ölür ise o kadar mutlu olursunuz öyle mi. Biriniz bile kimliğini açıklamıyor ama 7/24 aşı olmayın propagandası yapıyorsunuz nasılsa sizi yasaklayan araştıran yok. Kazdığınız kuyuya kendiniz de düşeceksiniz bunu da buraya yazıyorum.
  • Aşı olalım arkadaşlar.

  • Biz sorumluluk kabul edilmeyen aşı adayını kabul etmeyenler olarak her yer açılsın, doğal seçilim işlesin istiyoruz. Nasılsa tam kapanmaya güç yetmiyor. Aşılar da zaten güvende.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıl olmuş 2021, hala aşılar hakkında sanki illuminati gibi hikayeler anlatan kişiler var. sebebsiz aşı olmayanı toplu taşıma, devlet daireleri, sosyal mekanlara almayacaksın.

  • Gerçekten şu aşı karşıtı insanların cehalet seviyelerinin acilen düzeltilmesi lazım. MRNA yok genetiği değiştiriyormuş bilmem ney. Düşün bir haberci geliyor size haber verip kayboluyor. MRNA aşılarının mantığı tamamen bu başka bir şey değil.

  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Aynen bir mutasyon çıksa gidip 3. doz aşımızı da oluruz arkadaş olmayanda doğal seçilimle elensin bu zamana kadar çoğu pandemide öyle oldu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez

    Gerçekten şu aşı karşıtı insanların cehalet seviyelerinin acilen düzeltilmesi lazım. MRNA yok genetiği değiştiriyormuş bilmem ney. Düşün bir haberci geliyor size haber verip kayboluyor. MRNA aşılarının mantığı tamamen bu başka bir şey değil.

    Aşı karşıtı diye bir şey yok insanlarda sadece aşılara güvenmiyorlar içinde ne olduğu belli değil ve yan etkileri belli değil.


    Mesela şuanda Sinovac aşıları olanların bütün aşıları boşa gitti bunu kibarca 3. doz olarak BionTech olun diyorlar. Sinovac aşıları bi b'ka yaramadı diyemiyorlar yani kısaca.

  • avrupanın bu durumu hükümetin beceriksizliğinden... gerekli önlemleri almadığından avrupayı enfekte ettiler...

  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    aşılara güvenmiyormuş... o ne demek aşı karşıtısın işte...

  • Ama Türkiye kafasına göre takıldı...

  • Delta varyantı dediğiniz zımbırtı aşıların yan etkisi olmasın sakın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hidrojennn kullanıcısına yanıt
    Asilarin yan etkisi unutkanlik yapiyor olsa gerek. Asilar asi olanin virusu tasimasini ve bulastirmasini engellemez. Asi olmayandan tek farki hastaligin agir gecmeyecegi beklentisidir onunda garantisi yoktur. Bakin Endonezyada 2 doz asi olmus yuzlerce saglikci virusten dolayi hayatini yitirmis.

    Asi olanlar asisini olsun olmayana karismasin. Sonucta olanda olmayanda kendi kaderine terkedilmistir. Asinin yolacacagi hasardan dolayi kimseden hesap soramazlar, hastaliktan ölmeme garantileride yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 11 Temmuz 2021; 16:30:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black_34

    Delta varyantı dediğiniz zımbırtı aşıların yan etkisi olmasın sakın

    Delta varyantı dediğin şey Hindistan varyantının öteki adı. Bu varyant da aralık 2020 de Hindistanda ortaya çıktı.

    Aşılama var mıydı o zaman?


    Merak ediyorum sizdeki bu özgüven nereden geliyor?


    Hem kör kütük cahilsiniz hem de bir şeyler biliyormuş gibi konuşuyorsunuz.


    Dünya'da tespit edilen sarscov2 varyant sayısı 150 binlerde.(https://www.gisaid.org/hcov19-variants//) Adam diyor ki delta varyantı dediğiniz "zımbırtı" aşıların yan etkisiymiş. Zannediyor ki dünyada 3-4 tane varyant var onların sebebi de aşı Uzmanlar, Avrupa'daki gelişmeleri işaret ederek Türkiye'yi uyardı Uzmanlar, Avrupa'daki gelişmeleri işaret ederek Türkiye'yi uyardı 





  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Boşver kardeşim onlar anlamaz bunu. Onlarda ya yandaşsındır ya karşıtsındır. Arası yok. Anlamaya çalışmazlar.

  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Sinovac aşıları mevcut mutasyonlara karşı düşük etkinlikte kalmış olabilir ama vurulduğu zamanda bir çok insanın hasta olmasını da engelledi. Aynı evde covid-19 hastalarının yanında birisi kanser hastası olan iki 80 yaşındaki aşısını olan akrabama "doktorlar siz istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz" dediler ve onlara hiç bir şey olmadı.

    Alınan önlemlerle kötü senaryoların önüne geçildiğinde "bir faydası olmadı" şeklinde açıklama yapmak ülkemizin hastalığı. Bu yüzden insanlar sadece virüs için değil, bir çok tehlikeli duruma karşı önlem almadan hareket ediyorlar. Çoğunlukla da sonuç her gün okuduğumuz"Nasıl önlem alınmaz?" diye haykırışların olduğu haberler oluyor.

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    "Unutkanlık" yeni yan etki de ürettik.
    Yahu hastalığı oluşturan etmenler arasında alınan viral yük de var, dışarıdaki bir insan ile sürekli hastane içinde kalanların maruz kaldıkları yük miktarı farklı. Yüzlerce sağlıkçı hayatını kaybetmiş ise binlercesi de hayata tutunmuş durumda. Bardağın dudak payındaki boşluğa bakıp "bu bardakta çay yok" diyorsunuz resmen.

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Sinovac dünyada yaygın olan alfa varyanyinin yoğun olduğu dönemde yeterli derecede etkindi. Şu an delta varyantina karşı etkinliği düştü diye aşı olmayanların haklı olduğu anlamı çıkmaz. Aşılar çok masumdur demiyorum ama aşı olmamayı tercih eden bir kişinin bulastirici etkisi o kişinin vicdanına bırakılamaz. Sonuçta kontrol edemediğimiz mekanizmaları, tedbirler ile azaltmaya çalışıyoruz. Seneye farklı mrna asilariyla hala korunuyor olabiliriz. Bu bir süreçtir. Aşı olmayan bir kişinin, maske takmak, mesafe ve hijyen kurallarına uyması çok cok daha elzemdir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Denize düşen yılana sarılır sözü buna tam uygun olarak söylenmiş. Sinovac çok işe yaramamış olabilir ama kimseyi öldürmedi ve birazda olsun fayda sağladı. çare yokken mecburen kullanıldı. elinize daha iyisi geçince biontech kullanıldı bu kadar. bunu bir insanın aklı nasıl kavramaz anlamadım. Anlık verilen kararlar kusursuz olmaz bunuda anla. Pandemi dünyada hiçkimsenin tahmin edemediği bir şey ve insanlık hazırlıksız yakalandı

  • mokinto kullanıcısına yanıt
    „Asi olmamayi tercih eden kisinin bulastirici etkisi o kisinin vicdanina birakilamaz“

    Mesajimi iyi okumamissiniz, asi olanlar hastaligi bulastirmiyor diye birsey yok! Asi olanlarda virusu tasiyor ve bulastiriyor! Karsi oldugum nokta asi olmayanlarin hedef gisterilmesi. Bu yanlis inanc, asi olanla olmayanin tek farki, asi olanlarin hastaligi hafif atlatma beklentisidir. Ayni sekilde asi olmayanda hafif atlatabilir. Ben hastanede calisan biriyim ve atlatmisim hemde hic haberim olmadan, asida olmadim. Yaptirdigim antikor testinde bagisik ciktim. Sadece antikoru olanlar hastaligi tasimaz ve bulastirmaz, asi olanlar degil!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.