Şimdi Ara

Uzun Yolda Yağ Eksiltme. - VW Polo 1.4 TDİ DSG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar.


    İki ay kadar evvel 2015 model Polo 1.4 TDİ DSG aracımı satın aldım. Araç 161 bin kilometrede. Yağ bakımı 3 bin km önce (Servisin önerdiği ve üst seri castrol ile) yapılmış. Aracı aldıktan sonra 1500 km civarı şehir içinde gezdim ve herhangi bir yağ yakma/eksiltme sorunum yoktu. Geçen hafta ilk kez uzun yola çıktım araç ile. Otoyolda zaman zaman sıkıştırdım aracı. (Bas bas bağırtmadım, 3000-3500 devirde 190 km ile gittim en fazla ve birkaç dakikalık sıkıştırmalardı, yeni arabamı tanımak niyetiyle yaptım.) Ortalama 130 km/h ile falan yol kat ettim. Seyir halinde iken 'yağ seviyesini kontrol edin' şeklinde sarı uyarı verdi. Birkaç km sonra müsait bir yere çektim ve baktım ki araç 400 ml civarında yağ eksiltmiş. Yağ alıp ekledim ve devam ettim.


    Bu başıma geldiğinde araç ile 1000 km yol gitmiştim. (Arabayı dinlendirdim. Zaten 900. Kilometrede bir gece kaldım.) Yağı ekledikten sonra 300 km daha yol gittim ve vardığımda herhangi bir eksilme yoktu.


    Başka bir şehire yerleştim maddi durumum pek iç açıcı değil. Koşa koşa servislere gidemiyorum. Sizlere bir sorayım istedim. Sizce nasıl bir sorun olabilir.


    Özet bilgiler: - Araç 162 bin kilometre.

    - Yağ bakımı yeni sayılır ve çok kaliteli bir yağ.

    - Arabada herhangi bir çekiş kaybı, güçsüzlük, tıkanma vs asla yok.

    - Duman atma asla yok. 1300 km yol kat ettim, egsoz çıkışında tamponda en ufak kararma vs yok.

    - Suyu kontrol ettim. İçilecek kadar temiz. Antifirizin rengi olmasa içinde su yok dersiniz o kadar berrak.


    Son olarak İstanbul'da tavsiye ustanız var mı? Tamirevi Recep Usta aklımda. İki ay sonra elim rahatlayınca götüreyim baktırayım diyorum ama geciktirme derseniz hemen götüreyim.








  • Öncelikle motor yağını kaliteli bi marka değişim yaparak deneyin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 8 Mayıs 2024; 17:30:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Liqui Moly 5W30 orjinal yağ bulabilirsen bir denemeni tavsiye ederim eğer gene eksiltirse ustaya götürmeni tavsiye ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arabanın yaşı ve km si yüksek. Bir miktar yağ yakımı normal. Yağ yakmaya devam ederse bir tık daha yoğun yağ kullanmayı deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arabalarda dpf olduğu için yağ yakınca dumanı sönümleyebiliyor. Eğilip altına bakın, yağ damlatıyorsa bir yerde kırık çatlak vardır yoksa yağ yakıyordur. Çoğu servis yağ tapasını değiştirmiyor, ben tapadan çok yağ kaçağı sorunu çözdüm. Birçok sebebi olabilir ama asıl sonuç kompresyon testinden sonra ortaya çıkar.

  • Bir önceki sahibinin kullandığı yağ markası farklı idi ise yeni marka yağa geçince bir miktar eksilme olabiliyor. Aynı yağı en az 2 bakımda kullandıktan sonra daha net bir teşhis koyabilirsiniz. Ayrıca uzun yolda sıkıştırırsanız yağ yakma durumu görülebilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun seni kazıklamışlar. tavsiyem şehir içi sıkıştırmadan git gelini yap . uygun bir müşteri buluncada sepetle . kimsenin günahını almayayım da dumanı kesen katkılar falan satılıyor piyasada. duman atsın atmasın hiç birşey ifade etmez. eksiliyorsa bitti .

  • Aynı motora sahip araçlar şirket bünyemizde mevcut ve hepsi 220 bin km üzerinde. Bu bahsettiğiniz duruma benzer sorunları 1-2 kere yaşadık. Çoğu bakımda 200-300gr eksik yağ koyulmasından dolayı yapıyor ve uzun yolda bu uyarıyı veriyor. Şehir içi kullanımında kolay kolay bu uyarıyı almazsınız. Kaputu açıp kapatmadan da bu uyarı gitmez.


    Eğer yola çıkmadan önce yağ seviyesini kontrol ettiyseniz ona kıyaslayarak eksiltti diyorsanız bu durumun bir çok sebebi olabilir. Hemen endişelenip strese girmenize gerek yok. Aracınızı takip edin ve iyi bir ustaya kaçak vs var mı diye kontrollerini yaptırmanızı öneririm.

  • 160 bin km de VW mtoru yağ eksiltir, yalnız sizinki olması gerekenden daha fazla eksiltiyor. Yakın zamanda motorla ilgili büyük sorunlar çıkabilir hazırlıklı olun. Satın aldığınız kişiyi arayıp muhakkak bilgi edinmeye çalışın.

  • evin 2.aracı idi...elimden çıkardım geçenlerde 113bin km'deydi...(2015 1.4 Tdi dsg)

    şehir içinde sürekli yol yaptığı için dpf 88bin km'de taşlaşmıştı ve iptal ettirmiştim.(dpf+egr iptal)

    şehir içinde 7.5-8LT tüketmeye başlamıştı...işlem sonrası 5LT'lere geri döndük...uzunda 3-3.5LT...


    1.4 tdi modelinde gerek filo'da gerek şahıs aracında turbo arızası yaşıyan çok araçla karşılaştım...

    yok efendim doğuştan sorunlu parçalarından tutun...

    krank mil sensörü gibi parçalar doğuştan özürlü gibi durumlar...

    DSG konusuna hiç girmeyeceğim...


    ehil kullanılması gereken, dikkat edilmesi gereken bir araç 1.4 tdi dsg...


    gelellim 161bin km'deki 10 yaşına yaklaşan aracı sıkıştırmanıza...


    risk almışsınız...

    enjekötörü,turbosu,partikülü,egr'si... bakımlı mı ? dokunulmayan bir araç ise

    saatli bomba ile geziyorsunuz demektir...yenilenme zamanı gelmiş ve geçiyordur gibi...


    400bin km'de araçlar var sarı sitede kullanan sahiplerinin hikayelerini dinlemek lazım...


    genel kanıdır CUS motor sıkıntılı, sevilmez...



    Volkswagen’cimyoutube
    Polo 1.4 TDI Turbo Sistemi Kronik Problem
    https://www.youtube.com/watch?v=hYSG07JF-RU




  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt

    Yaş ve km ile yağ eksilteceğine dair bir kesinlik olamaz hocam. Hele bir miktar eksiltmesi normal demişsiniz ama alakası yok söylediğiniz ile. Başka bir problem var araçta.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antizero kullanıcısına yanıt

    Nasıl bir problem olabilir sizce?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize çok teşekkürler. Birazdan servisten randevu alacağım. Gelişmelerden mutlaka haberdar ederim.


    Eklemek istediğim bir iki nokta var.

    Çoğunuz araca yaşlı muamelesi yapmış. Herkesin gelir durumu vs farklı elbette ama ben ve benim çevrem arabaya sıfır muamelesi yapıyoruz resmen.   Çünkü etrafımdaki insanların araçları da benim önceki aracım da çok eskiydi. Ayrıca benim önceki aracım; 1999 model opel corsa 1.2 LPG 250k kilometre ve bakımsız. Otoyolda 4 bin devire dayayıp saatlerce yol gittiğimde bana mısın demiyordu gavur. Bir gün ne yağ ne su eksiltmedi. Geçen de bir forumda bunu savundum dizel arabaya salladım diye beni idam edeceklerdi. Araba işi biraz şans sanırım... Aksi halde 25 yaşında tüplü 250k araç hayvan gibi sıkıştırınca tık demeyip 9 yaşında 160k araç biraz sıkıştırınca yağ eksiltiyorsa vw kapatıp gitsin demeliyiz. Ve az önce övdüğüm eski aracımın aynısını bir komşumuz şehir dışından alıp memlekete gelirken sıkıştırınca motor kilitlemişti.


    Çok üzgünüm. Umarım ciddi bir masraf çıkmaz, umarım hurda araç almamışımdır. Hayaller kurarak ve beğenerek aldığım halde aldığım günden beri ısınmadım, içim huzursuz. Ben borç ile aldım diye böyle oluyor sanıyordum. Belki de gerçekten arabada bir halt var...





  • dr.Frankenstein kullanıcısına yanıt

    Turbodizel araba ile atmosferik aracı karşılaştırıp da kendi moralinizi bozmayın.


    aynı arabayı 2016 da kullandım. Yeniyken bile çok sıkıştırınca yağ yakıyordu. Üstelik sizinki 160binde. Biraz da km düşürme olsa 200bin km. Bu seviyede yağ yakma çok abes değil. Arabayı çok kurcalatmayın. Bir tık kalın yağ ile kullanın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle çok kaliteli dediğiniz yağın flash pointi maalesef başka markalara göre daha düşük.Bu nedenle yağ değişimiyle işe başlamanızı öneririm.CUS motorlar tam 4 litre yağ alırlar ve kronik yağ yakma problemi yoktur.


    Engine flush yaparak Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30 + Cera Tec ikilisini koyup tekrardan bir duruma bakın.Motorda bir sorun yoksa eğer 160 bin km bu motor için daha yolun başları denilebilir.Sakın daha kalın bir yağ vs koymayın,1960 ların teknolojisiyle üretilmiş Tofaşa binmiyorsunuz.


    İstanbulda Formen Motors veya Reset Garaja gidebilirsiniz sorununuz devam ederse,ancak ilk önce bu yağ ve katkısı ile motor yağınızı güncelleyip duruma tekrar bakın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.