Şimdi Ara

Uzunlar, son ses müzik ve klima sonuç kapanan teyp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Honda araçta navigasyonlu teyp var. Sesi 30 32 yapınca teyp kapanıyordu. Akü 45 amperdi. Bugün itibariyle yeni akü taktım ve 55 amper aldım. Müzik son ses açık kapanmadı uzunları yaktım kapanmadı son olarak klimayı açtım ve teyp kapandı. Bu normal mi. Bu arada araç çalışırken denedim ve aküyü bugün taktırdım. Ne yapılabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • klimayı açtıktan sonra teyp tekrar çalıştımı,,, yoksa hiçmi çalışmıyor
  • Kapandıktan sonra kendiliğinden açılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firatgunay F kullanıcısına yanıt
    Normalde voltaj düşümü olur,, teybin bukadar hassas olmaması lazım.. bir çıkışa 2 hoparlor bağlanma olayı varmı,, yada hoparlorerden arızalı olan vardır.. bass ayarı çok açıksa akım çeker,, oda kapanmaya neden olabilir
  • firatgunay F kullanıcısına yanıt
    Oto elektriği konusunda uzman değilim...
    Ancak benim bildiğim kadarı ile akü marş motorunu çalıştırmak ve motor stop halinde iken geçici elektrik sağlamak içindir. Motor çalıştıktan sonra aracın elektriğini alternatör sağlar. Alternatörün diğer görevi aküyü şarj etmektir.

    Yani araç çalışırken aracın elektriğini sağlayan akü değil alternatör. Aracı servise götürdüğünüzde alternatörü kontrol ettirmenizi öneririm.
  • Bass ayarını kontrol eder sonrasında deneyip cevabımı yazarım. 2 hoparlör bağlama olayına cevap veremiyorum.

    Alternatör olayı doğru ise zaten akü ile alakası yok demektir. Ama ses sistemi takan arkadaşlar akü amperini arttırır diye biliyorum. Alternatör dediğiniz gibi olsa akğnün değil alternatörün bişeylerini arttırır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firatgunay F kullanıcısına yanıt
    Ses sistemini takan arkadaşlar akü amperajını artırın, iyi olur mu dedi? Ah bu çekirdekten yetişme elektrikçiler neler demez ki :)

    Aracın elektriğinin araç çalışırken aküden mi yoksa alternatörden mi beslenir anlaması çok kolay. Aracı çalıştırın, sonra akünün + kutbunu çıkartın. Araç çalışmaya devam eder. Aynı nedenle ölü akülü bir araba ittirmekle veya sağlam bir aküden paralel bağlantı yapılarak çalışır ve yoluna devam eder. (İttirdiğiniz zaman alternatör devreye girer)

    Müzik sisteminiz harici bir ampli kullanıyor mu? Subwoofer'ınız için 1500W'lık bir ampli mi devrede? Yoksa sadece standart bir cihaz mı kullanıyorsunuz?

    Eğer çok ağır akım çeken bir ses sisteminiz varsa alternatörü daha güçlü bir alternatör ile değiştirmek konusunda bir modifiyeci size yardımcı olabilir.
    Bu arada bir kaç Farad'lık kondansatör kullanmanızı önerenler olabilir, alternatör yetersiz ise bunun da büyük faydası olmaz.

    Eğer ses sisteminiz anormal akım çeken bir canavar değilse alternatörünüzü kontrol ettirmenizi öneririm. Bakım zamanı gelmiş olabilir.




  • Elektrikçiler birşey demedi. Olay şu şekilde gelişti. Teybin sesini çok açınca (30-32) kapanıyor ve tekrar açılıyordu. Aküm bitti ve üstündeki 45 amperlik aküyü 55 amper yaptım. Sesi sonuna kadar (40) açtım ve bu sefer kapanmadı. Uzun farları açtım kapanmadı ne zamanki klimayı da açtım işte o an teyp kapandı diğer far araba ve klima açık kaldı. Ben de bu olayın aküden kaynaklandığını düşündüm. Bu konularda teknik bilgiye sahip değilim. O yüzden dediklerinizi çok cevaplayamayacağım. Ama servise ilk gittiğimde alternatör denilen parçanın kontrolünü yaptıracağım. O zamana kadar da kendim birşeylerden anlamaya çalışıyorum. Aracımda orjinal teyp yok, navitech in navigasyonlu modeli sonradan takıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firatgunay F kullanıcısına yanıt
    Akü amperajını artırmanızın motor stop halinde iken faydası olacaktır.

    Anladığım kadarı ile modifiyeyi gerektiren, çok ağır akım çeken ekstrem bir ses sistemi kullanmıyorsunuz.

    Sanıyorum alternatörün bakımı ile sorun çözülecek gibi görünüyor. Eğer alternatör ise sorunun bu şekilde ortaya çıkması hayırlı bir durum. Zira uzun vadede sizi yolda bırakacak bir durum da yaratabilir.

    Benim anlayamadığım nokta klimanın bu sorundaki rolü... Zira her ne kadar elektrik motoru ile çalışan klimalar varsa da genellikle otolarda klimalar tahrik gücünü kayış ile motordan alır. Bu nedenle çok yüksek akım çekmemesi gerekir. Belki klimanın devreye girmesini sağlayan solenoid biraz fazla akım çekiyor olabilir.
  • Alternatörü nereye göstermek gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firatgunay F kullanıcısına yanıt
    Oto elektrikçisine, daha iyisi yetkili servise...

    Alternatör bir elektrik jeneratörüdür. Bir zamanlar bisikletlerde kullanılan dinamolar gibi...
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Öyleyse alternatör 40A ortalama,,, gerçi 120A alternatörlerde paylaşılmış. (Ben 10-20A diye düşündüm,, aküye giren kablo kesiti 1.5 anca). Şarj dinamosundan daha çok faydalanmak için 5mm kesitli kablo çekiliyor ve araç sistemine daha sağlam şase için,, ek şase kablosu atılıyor (aküye en yakın diğerinin zıttı başkabir noktaya).
    Alternatör Ac çıkışlı olduğu için,, redresör ve regülatör (akü 14.4v olunca, dinamo bobin akımını kesip,, üretimi durduruyor) vardır.
    redresörden aküye 50A çıktı diyelim,, aküdende araca 50A çıksa ortalama 100A araçta kullanılabilirmi.
  • Bu arada aracın çalışıp çalışmaması farkedermi bilmem ama araç çalışmıyorkende teyp kapanıyordu. Biraz geçmi söyledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firatgunay F kullanıcısına yanıt
    Motor kapalı, ses sistemi çalışırken uzak farı açtığınızda ses sistemi susuyorsa,

    - Ses sisteminizde veya montajında bir sorun olabilir. Ses sisteminizin teknik özelliklerini görebileceğimiz bir link vermeniz mümkün mü?
    - Alternatör aküyü yeterli şarj edemiyor olabilir.

    Bu arada far ampullerinizi daha yüksek Watt'lı başka ampuller ile değiştirdiniz mi?
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Emin Bey, bildiğim kadarı ile alternatörün ürettiği elektriğin %60 kadarı otomobilin kendi fonksiyonları için kullanılıyor. Aksesuarlara %40 kalıyor.

    Akünün alternatöre takviye olarak paralel kullanıldığını sanmıyorum. Teknik olarak mümkün ama akünün ömrü sürekli şarj/deşarj nedeni ile bir hayli kısalabilir. Alternatör çıkış voltajı ile dengesizlik yaratabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 11 Ekim 2014; 23:05:25 >
  • http://www.navitech.com.tr/products.asp?id=52&pid=445
    Alet burada.

    Farlarda kısalara xenon takılmış. Araçta lpg var ama lpg devrede değilken bu olanlar oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firatgunay F kullanıcısına yanıt
    Xenon lambalar daha verimli diye biliyorum. Güç tüketimi açısından bir sorun olmaması lazım.

    Navitech cihazın teknik özellikleri ne kendi web sitelerinde, ne de internette yok. Amplifikatörüne ilişkin en küçük bilgi birikintisi dahi yok. Ancak aşırı bir tüketimi olduğunu sanmıyorum.

    Alternatörü kontrol ettirmekte fayda var. Sorun varsa belki de alternatörü çeviren kayışın değişmesi ile çözülebilecek bir sorun olabilir.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    anlatamadim::; alternatorun verdigi akimla aku sarj oluyor,, alternatorden akuye, akuden sisteme. alternator+aku= 100A demek istedim.
    Kursun_ bey, gercekten alternator saglam olmadigi zaman sistem sapitiyor. bizde aynisi oldu,, gece yola cikinca uzunlari falan yakinca korkuyorduk yolda kalacaz aku bitiyor diye.. halbuki aku saglammis,, alternator degisti,, hersey normal..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.