Şimdi Ara

Vakıf Üniversitelerinde Intern Doktorların Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, tıp fakültelerinde okuyan arkadaşlara bir sorum var. Bildiğimiz üzere hastanede aktif çalışan, geceleri nöbet tutup aktif hasta bakan son sınıf Intörn Doktorlara asgari ücret verilebileceği söylendi. Ancak bu maaş hala verilmemekte.


    Daha devlet hastanelerinde çalışan intörn dr' lara bile verilmiyor, ancak gene de sormak istiyorum; vakıf üniversitelerinde çalışan intörn dr' lara da asgari ücret verilecek mi?


    Açıklamada "devlete bağlı" diyordu, vakıf üniversiteleri de devlete bağlı, örneğin yüzde elli burslu okuyan birinin bursunun kalanını devlet üniversiteye ödüyor, o okullar da devletin himayesi altında.


    Hiç verilmeme ihtimali de kuvvetli ama ola ki verildi, vakıftakiler de dahil mi?


    Bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.




  • Sn.uzanım7 , yazınızda belirttiğiniz gibi ; vakıf üniversiteleri her yıl YKS de ilk 100 ile 1000 arasındaki en zeki gençleri alabilmek için -BURS - çekiciliğini kullanıyorlar. Verilen burslar 2 yıl sonra enflasyona yenik düşüyor. Burslu olanlar yatay geçişle kaçmasınlar diye türlü işler yapılıyor. Bazı üniversiteler 4-5 ve 6 .sınıfları İstanbul da her biri başka hastanelere staja gönderdiğinden yurt uzak kalıyor bahanesiyle kira yardımı vererek eve çıkmaları isteniyor. En kötü ev kirası ve özel yurt aylık 8 bin lirayken fakülte bize 3500 tl. veriyor. Oysa tıpçılara özel okulun yurdunda ısınma, elektrik, su, yemek , ulaşım vb. giderler olmazken eve çıkınca bir de bu masraflar ekleniyor. 6 yıl burslu diye girdiğimiz okulda ilk 3 yıl masrafsız , rahat okuyor son 3 yıl ise çileyle geçiyor. Ailelerimiz çok zorlanıyor.


    İntörn asgari ücreti meselesi ise tam komedi zaten. Bunun çözümü ; her fakültedeki intörn arkadaşlar sosyal medyada kendilerine ne ödendiğini yazarak , yeni kayıt yaptıracak olan öğrencileri bilgilendirmiş olacak. Haliyle en zeki çocuklar bu oyunu - tercih etmeyerek - bozacaklardır. Başarılar..





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.