Şimdi Ara

Vakıf Word K.Kartı ile sakın Dolar ve TL harici alışveriş yapmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Ben Vakıf word karttan dilim yandığı için bilgilendirme amaçlı bu konuyu açma gereği duydum. Bir tatil rezervasyonu yapan firmaya pound cinsi ödeme yaptım vakıf word kartımla, sonrasını bankadan öğreniyorum. Banka alıyor pound cinsinden tutarı dolara çeviriyor ve bana borç olarak kaydediyor. Sonra hesap kesim tarihi geldiğinde ben de dolar üzerinden iş yapmadığım için illa ki bankadan alacağım doları. Elimde türk lirası yaklaşık tutarla gidip dolar alarak ödememi yapıyorum. Burada banka 2 defa kur değiştirtiyor bana ve araştrmalarım sonucu edindiğim bilgilere dayanarak bu şekilde hareket eden bankalar varmış. Finansal açıdan iyiliğinizi düşündüğümden dikkatli olmanızda fayda var.



  • Birinci kur değişimini - pound u dolara değiştiren - yapan banka değil Visa mastercard dır. Banka değildir. Burada anormal bir durum yoktur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur değişimini banka yapmıyorsa neden bonus kart ile alışveriş yaptığımda direk hangi para birimiyse o yansıyor ekstreye?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizpiyadesi

    Kur değişimini banka yapmıyorsa neden bonus kart ile alışveriş yaptığımda direk hangi para birimiyse o yansıyor ekstreye?

    Şundan kaynaklı garanti bonus bende kullanıyorum ve size TL-USD-EURO olarak 3lü alternatif sunuyor.Bu tür para birimlerinden yaptığınızda aynen yansır ancak Rus Rublesi(veya diğer para birimleri) alışverişi yaparsanız garanti bonus kartınızda da yukarıda belirttiğim mastercard-visa rus rublesini dolara çevirir.Vakıfbank'ta TL-USD alternatifi olduğu için Euro alışverişinizi visa-mastercard usd ye kur değişimi yapar.Bu bankaların size sunduğu alternatiflerle ilgilidir ancak yukarıdaki durumlarda ilk kur değişimini yapan visa-mastercard'tır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dedektif S. Holmes -- 23 Nisan 2015; 3:12:39 >
  • Diyorsunuz ki pound cinsinden bonus la da yapsaydınız yine dolar a otomatik olarak çevrilirdi. Doğru mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizpiyadesi

    Diyorsunuz ki pound cinsinden bonus la da yapsaydınız yine dolar a otomatik olarak çevrilirdi. Doğru mudur?

    Aynen öyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.