Şimdi Ara

Valve, Dota 2’de hile yapanları tuzağa düşürdükten sonra hepsini banlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valve, Dota 2’de hile yapanları tuzağa düşürdükten sonra hepsini banlandı
    Dota 2 gibi rekabetçi oyunlarda en büyük sorunlardan birisi hiç şüphesiz hilecilerdir. Dota 2’nin geliştiricisi Valve, bu hilecilerin tespiti için güzel bir yöntem kullanarak onları tuzağa düşürdü ve ardından on binlerce kişiyi oyundan kalıcı olarak yasakladı.



    Valve, hilecileri tuzağa düşürdü



    Valve’in paylaştığı blog gönderisine göre oyunda yakın zamanda üçüncü taraf bir yazılım kullanarak hile yapıldığı ve haksız avantaj elde edildiği saptandı. Valve'a göre hile yazılımı, Dota istemcisi tarafından dahili olarak kullanılan ve oyun sırasında görünmemesi gereken bilgilere erişerek kullanıcılarına haksız bir avantaj sağlıyordu. Bildiğiniz gibi Dota 2 gibi strateji temelli oyunlarda “bilgi” son derece önemli bir faktör.



    Ayrıca Bkz.Steam indirimleri ne zaman? İşte bizi bekleyen indirim dönemleri



    Hilenin olduğunu fark eden Valve, hızlı bir şekilde bir yama yayınladıklarını ve böylece hileciler için bir “bal küpü” oluşturduklarını açıkladı. Sadece hile yazılımını kullanan kişiler Valve’in oluşturduğu bu tuzak sunucuya erişebileceği için kimlerin haksız avantaj elde ettiği saptanmış oldu. Valve’in açıkladığına göre yaklaşık olarak 40.000 hesap süresiz ve kalıcı olarak oyundan yasaklanmış durumda.



    Valve yaptığı açıklamada genellikle hile yapanlarla yürütülen savaşın gölgelerde gerçekleştiğini ancak oyun tarihinin şimdiye kadar gördüğü en yaygın hilelerden birisi için istisna yaparak olayı herkese duyurmanın daha iyi olacağını söyledi. Valve’in tüm oyunculara gönderdiği mesajda hile kullanan oyuncuları profesyonel olsun veya olmasın tüm Valve etkinliklerinden men edeceğini duyurdu.




    Kaynak:https://www.dota2.com/newsentry/3677788723152833273
    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/2/23/23611632/valve-dota-ban-cheating-trap-exploit-patch







  • Aynısını cs go da bekleriz

  • Whatsapptakine benzer şekilde dataları uçtan uca şifrelese hilenin önüne geçilebilir mi? Yoksa direk ramdeki dataya mı müdahele ederek mi hile yapıyorlar. Yazılımcıyım hala hile nasıl yapılıyor çözemedim :D Yoğunlaşmadım hiç o tarafına.

  • Bu insanlar anca bundan anlarlar maalesef en iyisini yapmış.

  • catlion C kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının görüntü renderlama pipeline'ına sızıp düşman koordinatlarına erişiyor. Sonuçta düşmanı o an sen göremesen de oyun motorunda hepsinin konumu belli. Buna eriştikten sonra gerisi daha kolay zaten.

  • Çok sert bir mesaj olmuş

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cs bi banlasa polonyalı kalmıcak :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 25 Şubat 2023; 09:30:14 >
  • _köle_ _ kullanıcısına yanıt
    uzaktan erişip donanıma zarar verse daha güzel olur

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Hayır dostum, anlık Log’lara bakılarak yapılıyor DoTA’da, server’a yapılan log’lamalardan Map hack yapılıyor, atıyorum bir kullanıcı bir yere Sentry diktiği anda server’a bilgi gidiyor, kullanılan script hemen log’lardan görüyor ve hack yapan kişiye raporluyor olay bu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ecagil E kullanıcısına yanıt
    Yorumlarda cs ile ilgili bir şey okumuştum, aklım cs yi gitti onun aim hack i ile ilgili yorum yapmıştım. Dota tarzı oyunlarda mantık çok farklı senin dediğin gibi doğrudur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    DotA 1 den beri oynuyorum, yıllardır aynı method kullanılıyor hiç şaşmadı 😀

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bütün oyunlar yapsa da şu hilecilerden kurtulsak. Resmen oyun zevki diye bir şey kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek kişilik oyunda hile yapın. Oyun çok zordur bir bölümü geçemiyorsundur tamam anladık ama multiplayer oyunda hile yapmak nedir yahu? İnsanlarla oynuyorsun, sadece kendini kandırıyorsun bunu yaparak. Durduk yere annenize laf ettiriyorsunuz :)

    Darısı Battlefield 1'in başına.

  • Oh bee. Sonunda rahat rahat oynayabileceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şuanda pek bir anlamı yok, kendini kandırır sadece eleman. Ayrıca maphack sadece pudge için kısmi bir yardım sağlar ki bunu da engellemek çok kolay. Support adam gibi düzenli warding ve dewarding yaparsa hiçbir anlamı olmaz. Bir de birinin yerini bilmen onu öldürebileceğin anlamına gelmez. Ve son olarak bu bir takım oyunu. Özellikle kombo takımı yaparak takımca ilerlersen ezer geçersin. Map hack sadece bir kaç hero için işe yarar zaten ve heroların range mesafesi çok sınırlı. Eskisi gibi değil, eskiden Pudge çeker gerisi gömerdi. Çek linken, dagger kurtul. Ayrıca karşıda Pudge varsa ki ilk alınır yüzde 90 oranla , karşısına hemen earthshacker ya da tidehunter alırsın. Almazsan yerine göre zorlanırsın. Gerçi bizde 4-5 carry alan çok yani bu adamlar zaten ezilmeyi hak ediyor. Support desen disable hero almaz, disable item bİle almaz. Dagon falan gider. warding bile artık observer ward bedava ama yinede kimse alıp dikmez. Deward hak getire...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Ne anlatiyon acaba ben sirf sunlari ogrenemem diye girmiyorum bu oyun isine

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • makine26 M kullanıcısına yanıt

    suç bu knk

  • uyanık adamlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi yapmışlar valla

  • Bence başka hilelerde var; şöyle ki maçta herkes saldırmasına rağmen ölmeyen 5 kişiyi tek başına öldüren. Hele takım halinde yanına yaklaşılamayan oyuncunun, oyundan sonraki buildine bakıyorsun hangi itemleri almış. bir sonraki oyunda o karakteri seçip itemlerin aynısını ben diziyorum. Hiçte öyle dayanıklı ya da herkesi rahat öldüren bir güçlenme göremiyorum. Bu bile hile olduğunu ispatlamaya yeter.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.