Şimdi Ara

van seçim çelişkisi şeytanın hoşuna gitti mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Bu işlerde din yok bilader. Kafana göre din katma. Dinde demokrasi, siyasi parti falan yok. Herşeyin içine din sokarak insanları dinden soğutmaktan başka birşey yaptığınız yok.


    Ysk seçimde her konuda yetkili. Onun üstünde mahkeme bile yok. Kararlarına itiraz edemezsin. Usulsüzce liste falan değişmez. Oy pusulasını kendin basmıyorsun. Listede kimi gösterdiysen ona göre onay veya ret verilir. Hakkı yokken hak verildiyse git ysk görevlilerinden hesap sor. Ortalığın karışması ve atılan sloganlar ise konuyla alakasız.

    Öyle bahane göstererek kazanamadığın yerde kayyum falan atayamazsın. Bir kere onun usulünde görevden aldığın başkanın yerine belediye meclisini içinde tekrar seçim yapılır. Tabi o seçimde senin partin kazanmadığı için azınlıksın ve kazanamayacağın için ilçenin kaymakamını kayyum olarak atayıp usülsüz bir şekilde belediyeye el koyuyorsun. İşte usulsüzlük budur.

    Ortada bir oyun varsa sandıkta kazanamayanların çeşitli bahanelerle devlet gücünü arkasına alarak belediyelere çökmesidir. Konuyu belediye kaynakları pkkya akıyor diye uzatırsan onunda cevabı var. Senin ilde en yetkili adamın vali belediye bütçesini biliyor harcamalardan haberi var, belediyeleri denetleyen iç işleri bakanın ne işe yarıyor? Sayıştayın var. Belediyeler öyle ankaradaki hükümet gibi kimseye hesap vermeyen bir yapıda değil.





  • Adayın adaylığının hiç kabul edilmemesi gerekirdi. Ben de şahsı deyimlerinden dolayı sevmedim ancak kazandıktan sonra kayyum atamak

    da o bölge halkının demokrasiye inancını zedeler ve bu terör örgütlerinin propaganda olarak işine gelir.

    Bu adam bu deyimleri yeni söylememiş, aday olurken ne olduğu belliydi. Devletin araştırıp baştan izin vermemesi lazım ki sonradan

    seçileni alıkoydular imajı oluşmasın.

  • WmLord kullanıcısına yanıt

    Menemen ile karıştırdım pardon

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    nerden çıktınız sizler ? Dİnden bahseden mi oldu konuda ? "şeytan" kelimesini din diye anlayıp konuyu çarpıtmak için içinizdeki kötülüğü seriyorsunuz. Ne anlarsan anla konu ortada!!!

    Alıntı

    metni:
    Bu işlerde din yok bilader

    sizlerin dini neden var o zaman ? Her sözününz ve icranız din. Dİn dediğin nedir ki ? Yaptığın bütün tanımlamalar dindir. Sİzler İslama karşı gelmek için "din" uzaklaştırması adı altında sanki tüm dinleri uzaklaştırır gibi tepki çekmeyen bir kamuflajla sadece İslama saldırıyorsunuz. Madem öyle diğer dinlere göre konuşulan sözler daha fazla, hadi git onları da konu ş? Hadi ;?

    Alıntı

    metni:
    Ysk seçimde her konuda yetkili. Onun üstünde mahkeme bile yok

    ne anlatıyosun acaba ? Sırf konuya bu cümleler geldi diye cevaplıyorum. Bir sonuç önceden hukuka aykırı elde edilmiş bir başka sonuca bağlıysa iptal edilebilir., söz ysknın değil. Bu şahsın tutuklanması gerekse seçildi diye yskdan mı izin istenecekti ? yskya öncesinde gelen tanımlar yanlış ve bu yanlışı ysk değiştiremez.


    Yalnız bi acaip iş. Biz zaten neden önce seçtirip sonra iptal edildi, ne iş demişken sanki ben alkışlamışım gibi laflar.... Zaten seçildikten sonra neden demişiz, ortalığı karıştırmak mı istedi birileri ? ilk defa atılan "kürdistan" sloganlarını önemsemeyişiniz sizlerin ne olduğunu ortaya çıkaıyor. Dün savaşan da bizdik bugün savaşan da. Peki siz kimsiniz ?


    Alıntı

    metni:
    kayyum olarak atayıp usülsüz bir şekilde belediyeye el koyuyorsun

    Geri vermişler işte ? Hani usulsüz el koyma? Belki üsttekilerin haberi bile yoktu haberleri olunca hemen el atıp düzelttiler ? Bu araya giren kim demişiz!!!

    Alıntı

    metni:
    Belediyeler öyle ankaradaki hükümet gibi kimseye hesap vermeyen bir yapıda değil.

    Yine üretme laflar.... Madem belediye yola dökülmüş asfalt gibi yani tercih fiili yok, o zaman neden seçilmek istiyor alayı ???? O denli geniş imkanları var ki................... O kadar ki!!! Bu işler her zaman resmiyette görünmez. Sen resmiyette hakkı yok diye mi savunma üretiyorsun ? Resmiyette olmadığı halde yaptıkları 10 defa suç o zaman .





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Saçmalamada sınır yok değil mi? Cevap vermiş olmak için bir sürü şey zırvalamışın. En sonunda islam düşmanı ilan etmişin. Bak bilader senin gibi hayatı din olmayanların hatta dini umursayanların derdi din falan değil. İslam düşmanı falan da olmuyor. Bir insan takmadığı birşeye düşman falan olmaz. Umursamaz bile. Ben hristiyan deyilim mesela hristiyanlıga düşmanda değilim. Çünkü umrumda değil bana ne? Asıl sen siyasetini dinin arkasına saklanıp yapmaktan vazgeç. İstediğin cevaplar gelmeyince din düşmanı falan ilan etme. İşe yaramıyor. Bir kere senin desteklediğin parti dinin temsilcisi değil. İçki satıp vergisini alan, bir sürü kumar oyunu icat edip, banka faizinden vergi alıp, zinayı suç olmaktan çıkaranların dinden bahsetmesi komik oluyor. Lafla icraat bambaşka. Tüm kanunları sen çıkardın tüm uygulamaları sen koydun yıllardır hepsi dine aykırı ama dinin temsilcisi gibisiniz ya şaka gibi.


    Her sözümüz icraatimiz din falan değil. O senin sorunun. Sen öyle sanıyorsun oysa senin gibi 3-5 kişi var. Kendi saçma sapan algını bize yamama.


    Ysk tek yetkili. Ysk adayları inceler. Bir kere burada battın. Ysk'ya ahmeti bildirip mehmedi seçtiremezsin. Yok öyle birşey. Ysk kararları bağlayıcıdır ve kesin hükmündedir. Üst mahkemesi yoktur. Bunu da anlayamadın. Ysk'ya aday hakkında evrak vermen birşeyi değiştirmez bir kere ysk salak mı ki senin sabıkana falan bakmasın? Bakar. Bakmadı diyorsan git yskdan hesap sor. Siyasi yasaklı olmak belli suç şartları var. Bir insanın adli sicil kaydı ise kabak gibi ortadadır. Ysk ise adalet bakanlığına hiç sormadan adaylığına olur vermez. Senin yaptığın hatalarda işin içine şeytan sokman işte din karıştırman oluyor. Yine saçma sapan birşeyden dine bağlayacaksın o da bu.


    Sana alkışladın diyen de olmadı konuyu saptırıp başka yere atlamaya çalışma. Olay basit bir şekilde belediyeye çökmek için taktik denediniz tepki gelince vazgeçtiniz. Çamur atmaya da çalışma. Bilmediğin konuda birşeyler sallıyorsun cevap gelince hemen kürdistan falan demişsin. Ucuz taktik bu. Diş geçiremedim bari çamur atayım. Dün savaşan falan da değildin. Ne savaşı kimle savaştın? Yine konuyu saptırma taktiği. Sen bu işi beceremiyorsun.


    Belediyeyi geri verdilerse niye konu açtın saçma sapan şeytan falan icat ettin? Yoksa bu her konuda ortaya attığınız fitne meselesi gibi mi? Dini konuları öyle sömürdünüz ki insanlar bıktı be.


    Sen belediye nedir yani yerel yönetim ondan sonra böyle şeyler yaz. Belediyeler merkezi yönetimin idari vesayeti altındadır. Yani belediyeler öyle sınırsız yetkili ve kafasına göre işlem yapabilen yerler değildir. Bu konuyu bilmediğin için o denli sınırsız imkanları var ki diye palavra sıkmışın. Say desek tık der kalırsın. Niye seçilmek istiyor dersen sen niye aday çıkarıyorsun? Adamın seçmeni var partisinin destekçisi var ki aday çıkarıyor ve kazanıyor. Sende buna çökmeye çalışıyorsun.

    Yaptığı işlemlerde resmiyette falan gözükmezmiş lafa bak. Belediyeden bana ödeme yapılacak paranın girişi var çıkışı yok ya da çıkışı var ama işlem yok. İhaleye de çıkmadan işleri el altından mı yapıyor? Sayıştay sormaz demi? İç işleri de zaten kendi belediyesi olmadığı için hiç araştırmaz mı? Saçmalamanın sınırı var. Bilmediğin konuda cevap yazmış olmak için birşeyler uydurma. Önce ilde vali ne işe yarar, belediyelerin bütçesi nelerden oluşur, belediye başkanı yetkileri nedir, belediyeleri kim denetler bunları öğren sonra yaz. Tutturmuşunuz belediye diye. Yıllardır aynı masallar. Biraz idare hukuku okuyan, ysk'yı bilen böyle saçmalamaz. Usul falan yazmaz yaptığın işlemler tamamiyle usüle bile aykırı.





  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    zırvalamışın

    seni ipotal etti diye mi ??? Kendi halini anlamaktan acizsin ve sanal aleme sığınıp kendi karakterini bulaştırıyorsun...

    Alıntı

    metni:
    Bir insan takmadığı birşeye düşman falan olmaz.

    yeni kanun mu ürettin ? Takmadığın için düşman olursun. Özellikle insanların yok edilmesini takmamak ağır suçtur. Şu anda kanunlarımızda da suç olarak kabul edilmekte, dünya çapında yapılanlar da aynı biçimde düşünülebilir. Kendi mücadele edemeyişini , güçlünün yanında yer alışını bu şekilde "takmama" kamuflajıyla mı gizleyeceksin ?

    Alıntı

    metni:
    İçki satıp vergisini alan, bir sürü kumar oyunu icat edip, banka faizinden vergi alıp, zinayı suç olmaktan çıkaranların dinden bahsetmesi komik oluyor. ... Tüm kanunları sen çıkardın tüm uygulamaları sen koydun yıllardır hepsi dine aykırı ama dinin temsilcisi gibisiniz ya şaka gibi.

    Konu van seçimi. Zaten eleştirilen bir parti var ortada çıkmışsın sanki savunma yapılmış gibi cevap vermişsin. Ne mantıksız laflar bunlar ? Ama faizi zinayı akp icad etmiş gibi anlatmaz mısın!!!! ilk zinayı kim yapmış diye sorarlar !!! Hangi felsefe evliliğe karşı ? BU kanunlar zaten vardı ve akpnin hiçbir zaman o tip bir gücü mevzu olmadı.

    Alıntı

    metni:
    Ysk tek yetkili. Ysk adayları inceler. Bir kere burada battın. Ysk kararları bağlayıcıdır ve kesin hükmündedir. Üst mahkemesi yoktur.

    tvden duyduğun bu sözlere delil getirir misin ? Hangi kanun ? Hangi madde ?

    ysknın ne olduğunu biliyor musun ? ysk zaten yeni karar verdi ve düzeltti. Olay il seçim kurulunda oldu ve üstü tabii ki de var. AYrıca ysknın üstü yok üstü yok diye fazla konuşuyorsunuz, meclistir üstü gerekirse kanun çıkarır ılga eder. Mazide gece yarısı ile ılga olmuş düzenleme var. Yakın mazide.


    Ancak ysknın değerlendireceği hususlar konu oluyor. Yani işin içeriği. Üstü olsun olmasın. Bu hususta hatayı yaptığı söz konusu olabilecek yer il seçim kuruludur. Diyosun ki "sabıkasına bakmasın mı" Bakmasın ? İşi mi ki bakacak ? Seçilme hakkı namına yetkisi yok ki ? Seçilme hakkının haksız yere bu şahsa verilmesiyle başladı herşey. Bu hak eğer yersizce hukuken her zaman iptal edilebilir ve edilmiş. Bundan sonra seçilmiş adaya işletilebilir mi ? ENgeli yok işler. Mesela Türkiye vatandaşı olmayan birisi seçme hakkı elde etseydi iptal edilemeyecek miydi ? Ama konu bu değil. Konu bunların tartışılması değil. İlk mesajı okuman lazım. Konunun ilk mesajı.

    Alıntı

    metni:
    yaptığın hatalarda işin içine şeytan sokman işte din karıştırman oluyor

    tek işin bunu yazmaksa, yazdın hadi ? hadi bak başka işlere ? Bu 2. yazışın ?

    "şeytan" kelimesi din ise sana ne bundan ? Aha soktum işin içine dini ? "şeytan" ile açıkça kötülük kast edilmiş, kötülüğe dinler "şeytan" başkaları pislik-kötü-adi vb kelimeler kullanabilir, bu hususun konuşulmasına mani değil. Konu da dini değil. İbadetler, dine aykırılık gibi dini temel alan açıklama konu olmamış, her insanda var olan karaktersi-etik bir değer söz konu edilmiş.


    Ayrıca dini takmadığını söyleyen hatta başka başka laflar üretenlerin de dini vardır. nihilistlerin bile. Ne tanımlarsan o senin dinin olur.


    Alıntı

    metni:
    kürdistan falan demişsin. Ucuz taktik bu. Diş geçiremedim bari çamur atayım. Dün savaşan falan da değildin. Ne savaşı kimle savaştın

    şaka mısın ? muhalif kanalda "kürdistan" sloganları bangır bangır konuştruldu başka konunun gerginliğiyle araya sıkıştırıldı sen utanmadan bi laflar üretiyorsun ? kürdistan ithamı gibi bu milletin yedi düvele verdiği mücadeleyi hiçe sayan sizler, bizim savaşımızı ebette anlamaz. sizlerin kol kola olduğu düşmanlarla savaştık savaşıyoruz. sizler Savaşın lafını bizler de kralını yaparız...

    Alıntı

    metni:
    sınırsız yetkili ve kafasına göre işlem yapabilen yerler değildir

    bilmediğini tekrarlama, basit bişi olsa belediye bu kadar tantana ne diye ? Akıl almaz bütçeye sahip oldular, tanımlarını çok aştılar ve önemli bir güç odağı oldular. Fazla yetkielri var ve fazlaca paraya hükmediyorlar. Açıkça siyasi seçimlere ellerindeki para ile etki ediyorlar ama bu daha basiti. İhaleler vb .......

    Alıntı

    metni:
    Sayıştay sormaz demi?

    sorar sorar. Önce sen sor da nası sorulacağını öğrensin.... İş yerleri vergi ödüyor, her alışverişi vergi-fatura etmek zorundalar. Ya gerçekler ? Ne kadar mecbur hissederseler yani uygun olan kabul edilebilecek olan ne ise onu sunarlar resmiyete. Gerçeğin 10da1i bile olsa kabul ediliyorsa sorun yoktur.

    Bir işin resmiyete uydurulması ayrı bir konu. Soru sorulduğunda istediğin cevabı verebildikten sonra sorun azalır. Senin bu kadar işlerin hassas yürüdüğü iddianın ispatı nedir ki aksine ihtimal bile kabul etmiyorsun ? Resmiyet değiştirilip kağıt üstünde kamufle edilebilir. Dolaylı kurumlar bunu bilemez. Bazen gayet meşru bir işi bile resmiyete uydurmak için uğraşmak gerekir. Ödenek yoktur basit bir musluk tamir edilmiştir, başka bişilerden göstermek gerekir. İşte sayıştay gelse onu sorar.


    Ayrıca sadece resmiyette uydurmaya gerek yok ki ? Mesela burs veriyor belediyeler. Ne hakları var para dağıtmaya ? AYrıca bursluk öğrenciyi ne bilirler sınav mı yapıyorlar ? Kendi eşrafı seçiyor birilerini ve onlara para dağıtıyorlar... sayıştay ne diyecek buna ? Zaten olağan sayılıyor? Ekmek ve yardım dağıtıyorlar. sayıştay ne desin buna ? Kendi tayfasına dağıttığını sayıştay konu etmez zaten nereye bu konu edilse de sonuç çıkmaz. Zaten beklenir bu. İhale konularında bilgiler kendi tayfasına sızmışsa bunu sayıştay ne bilsin ? resmiyette herşey normal ama el altından ağır usulsüzlük yapılmıştır...


    senin göreceğin tek şey tantanasıdır bu işlerin. Bu kadar yırtınıp olay çıkarılan işin beklentisi o biçim fazladır. Daha bunu göremeden ne anlatıyorsun ?





  • Vain kullanıcısına yanıt

    Hocam burada sanki nasılsa seve seve geri verecekler, geri vermek zorunda kalacaklar diye düşünen bir fikir; çıkıp da ellerinden alarak olayları fitillemiş olabilir mi ???


    "kürdistan" sloganları ve açıkça kabul edemeyen chp tv kanallarında bu sloganların gümbür gümbür seslendirilmesi ???

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.