Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.023
Cevap
52
Favori
362.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeşil paltolu adam Y kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba bende de varikosel var ve embolizasyon düşünüyorum, siz yaptınız mı ne durumdasınız

  • sadece ürologları para kazanmak için ameliyat ettiğini belirtmek doğru değil. Her alanda para odaklı doktorlar olabilir, kendi yöntemlerinin çok daha iyi olduğunu iddia edenler çıkabilir. Embolizasyon ile ilgili çalışmalar olsa da günümüzde varikosel ameliyatları yaygın olarak devam etmektedir. İşin ehli doktorlar tarafından mikroskop altında yapılmadığı takdirde nüks etme durumları belirtilmiş. Bununla birlikte, embolizasyonda tüm problemli damarlara müdahale edilip edilemeyeceği soru işareti,  damarlar içine konulan sarmalın yer değiştirmesi, tıkanan damarın tekrar açılması gibi riskler barındırabilir.

  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt

    Dostum yabancı kaynaklar üzerinden de araştırmalar yaparsan bahsettiğin şeylerin çok yanlış olduğunu göreceksin.. örneğin çoğu ileri seviyede olan, damar sayısı fazla olan ve testise yakın damarların çok fazla olan örneklerde bile üroloji doktorları embolizasyona yönlendiriyorlar, bunun sebebi embolizasyon sadece varikosel olmuş damarlara değil, varikosele sebebiyet veren ana damara da müdahale ettiği için tamamen damarları bloke ediyor, vücudun yeniden sağlıklı damar oluşturmaya başlıyor. Verdiğin komplikasyonlar tamamen geçersiz bu arada sarmal dediğin coillerin yer değiştirmesine imkan yok, ve damarın açılma ihtimali gibi bir şey mümkün değil. Şimdiye kadar uygulanmış tedavilerde de böyle komplikasyonlar veya rekürrens yaşanmadı.


    cerrahi konuda en çok adını duyduğumuz doktora 2 kere "mikrocerrahi" ile ameliyat olmuş ve bunlara rağmen hala nüks etmiş birisi olarak söyleyebilirim ki embolizasyon hakkında Türkiye çok fazla bilgisiz, ürologların da bu durum işine geliyor çünkü erkeklerin en çok üroloji doktorlarına gitme sebebi olan varikosele çözüm sunanların radyologların olması ürologların hoşuna gitmezdi!


    ben 2 ameliyatın üzerine embolizasyon tedavisi gördüm ve büyük bir kabustan uyandım, keşke hiç ameliyat olmasaydım!





  • Ocak 2022'de çift taraflı ameliyat oldum. Dikiş yerlerinde batma devam ediyor. En son göründüğümde ultrasonda bir şey çıkmadı. Nüksetme olmamış. Özellikle duştan sonra ya da etek tıraşından sonra batma artıyor.

  • Merhabalar
    Aranızda Embolizasyon yaptırmış olan var mı var ise hangi doktor veya hastahane bilgilerini yazabilir mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle herkese sağlıklı günler.

    Deneyimlerini, yorumlarını paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    Çocuk sahibi olamama(6-7ay) ve ortalama haftada 1 kez yaşadığım testiste ağrı sebebiyle MHRS'de boş bulduğum herhangi bir üroloji uzmanına gittim. Spermiogram testi istedi, mm'de 8mlyn. toplam 30 milyon civarı sayı çıktı. Ultrason da isteyelim dedi. Ultrasonda pampiniform venleri belirginleşmiştir yazıyordu, ölçü vs yok. Sonuçla birlikte dr.a gittim hiç muayene etmeden işini ayarla gel ameliyat olman lazım dedi. Tamam diyip çıktım.

    İyi olduğunu düşündüğüm özel poliklinikte bir ürologa gittim durumu anlattım. Gebelik için spermiogramda morfoloji , hareketlilik gibi değerlere de bakılması gerektiğini söyledi. (devlet hastanesinde bunlara bakılmamış). Tekrar verdiğim meni testinde (değerleri hatırlamıyorum) ve elle muayenesinde çift taraflı varikosel grade 2 olduğunu söyledi. Ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyat olunmadığında testislerde yumuşama , fonksiyon kaybı gibi sonuçlara ilerleyebileceğini söyledi. (sıcaklık artışı ve temiz kan ile beslenememeden kaynaklı)

    Özel hastanede yapılırsa 20-25 bin, kendi tıp merkezinde yaparsa 15bine yapacağını söyledi.

    Tıp merkezinde olmayı seçtim. Anestezi olarak derin sedasyon ile, genel anestezi veya spinal anestezi olmadan derin uykuda ameliyatım gerçekleşti. Çift taraflı 2-3cm kesilerim mevcut. Estetik içten dikiş atıldı.

    Operasyondan sonra ilaçlardan dolayı kafam güzel olduğu için taksi ile eve geldim.(Aynı gün)

    3 gün pansuman yapmamamı, 3.gün duş alıp açık kalması gerektiğini söyledi. 5 gün antibiyotik kullandım.

    11.gündeyim. Ayakta durduğumda dolgunlaşma hissediyorum kesi yerlerinde.

    Kesi yapılan bölge fıtık oluşumuna müsait olduğundan ve kas zayıfladığından dolayı ağır kaldırmamam söylendi.1-2 ay kadar.

    1 ay ilişki perhizi uygulanacak

    Sperm değerlerini 3 ay sonra kontrol edeceğiz. Umarım işlem işe yarar.


    Eklemek istediğim bu ameliyatsız da çocuk sahibi olunabilir fakat sperm değerleriniz ne kadar kötü ise olasılık o kadar azalıyor. Ameliyat sonrası beklenen sperm artışı ise %40-50 civarında. Asıl düzelmenin morfoloji ve ileri hareketlilikte olması bekleniyormuş genelde.

    Herkese sağlıklı günler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba, tek taraflı grade 2 bir varikoselim çıktı. Sperm, kan tahlili, hormon testlerinde vs. bir kaç doktora gösterdiğimizde bir problem olmadığını söylediler. Testi yaptırdığım hastanenin doktoru ise ameliyat olmamı gerektiğini söyledi. İstanbul için varikosel ameliyatı konusunda önerebileceğini devlet hastaneleri var mıdır acaba ? Mikrocerrahi yöntemi ile devlet ameliyat yapıyor mu ?

  • incebellicambardak İ kullanıcısına yanıt

    Hocam geçmiş olsun. Bende 1 hafta önce oldum. Ağrım sızım kalmadı ama dikiş yerindeki şişlik kısmi olarak duruyor. Özellikle kesik yerinin başladığı yer en şiş kısım. Ortalara doğru kısmen daha düz. Endişe ediyorum normal mi bu şişlik? Bu arada sperm değerlerimiz ne durumda faydasını gördünüz mü?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slanski48 kullanıcısına yanıt

    hocam şişlik normal, benim baştaki 1-2 dikiş açılmıştı. sonradan kontrole gittiğimde dikişlerin içeriden açıldığını sadece estetik olarak kötü duracağını söyledi doktor. belki sizin de öyledir baştaki şişliğin sebebi.


    benim operasyon mikrocerrahi ile olmadı, kesi yeri çift taraflı 3-4 cm idi. buna rağmen çok zorluk yaşadım ilk 10 gün neredeyse ayağa kalkamadım.


    6-6.5 ay oldu operasyonu olalı. değerlerim daha da düşmüş. mm'de 5-6 milyonlarda . ameliyat oncesi 8 milyondu. doktorun verdiği bitkisel ilacı 6 ay kullandım fakat internette hiçbir yerde yorumunu bulamadığımdan mütevellit kendim ilacı değiştirdim. piyasa da daha çok kullanılan ilaca geçtim 1 hafta önce.


    doktorum değerin daha da düşmesini varikoselin toksik etkisine bağladı. ben buna pek inanmadım. bu değerlerin altı görünmez dedi. şuan varikoselin olmadğını söyledi elle muayene ederek.

    kısacası operasyon olduğuma 6.ay kontrolü itibariyle pişmanım.



    umarım şifa bulursunuz benim grade 2ydi.





  • incebellicambardak İ kullanıcısına yanıt

    Hocam benim ki tek kesi 4-5 cm estetik dikiş ve Mikro cerrahi operasyon. Yumurtalıklarım da şuanlık hiç bir şişlik rahatsızlık hissetmiyorum. Tek sıkıntım kesi yerinde ki şişlik. Sanki yaranın altında sargı bezi unutmuşlar gibi bir şişlik var. Ameliyattan sonra 7 gün antibiyotik kullandım. Yarın ilk kontrolüm var bakalım ne diyecek çok tedirginim. Sperm değerlerim ileri hareketli sayımda düşüklük vardı. Bakalım ne olacak

    Sizin durumunuza da ayrı üzüldüm önerebileceğim. tek şey acilen doktorunuzu değiştirmeniz yönünde olacaktır.. Geçmiş olsun umarım şifanızı bulursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slanski48 -- 2 Ocak 2024; 23:52:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun hocam geçmiş olsun size de


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ameliyat olacak arkadaşlara geçmişten bir mesaj olsun diye son durumumu yazıyorum. 8. günüm. Sol varikosel. Yumurtalıklarımda hiç bir ağrı yok. Günlük yaşantıma devam ediyorum. Tek sıkıntım ameliyat kesik yerinde şişlik devam ediyor. İlk kontrolüme gititm. Doktor hafif bir enfeksiyon var dedi. Antibiyotik yazdı tekrar. 1 hafta daha rapor verdi. Yara kapanana kadar cinsel perhize devammış. Çok fazla ayakta gezme yok. 3. ay sperm testi verilcek. Döpler vs hiç birisine gerek yok dedi. Olacak ve olmuş olanlara acil şifalar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slanski48 -- 3 Ocak 2024; 13:6:25 >
  • Slanski48 kullanıcısına yanıt

    Hocam nerede oldunuz bir de doktorunuz ismi nedir ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2024 yılı itibariyle Cüneyd Sevinç'e varikosel ameliyatı olanlar tecrübelerini aktarabilirler mi? Konuda bi kaç kişi gördüm fazla tecrübe göremedim. Damar çıkartma zarar veriyor epididymise falan diyorlar ve hematomaya yol açıyor diyorlar, hidrosel ise bir baska sorun. Bu yöntemin böyle negatif yanları mı var? Damar çıkartma testis'e zarar verir mi? Literatürde böyle bir yöntem yok diyorlar. Sizce Cüneyd Sevinç'e ameliyat olmak geri dönüşü olmayan bir risk almak gibi mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhkaradas -- 25 Ocak 2024; 1:35:18 >
  • Bu ameliyatı cerrahi yönü iyi olan tüm ürologlar yapar. Bir doktora bağlı kalmanın alemi yok. Damarı çıkartma bana göre doğru değil. Oyuncak mı bu ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naçizane tavsiyem grade 1 ve 2 olanlar ağrı vb yoksa sadece sayı problemi varsa gıda takviyeleri denesinler(örn proxeed plus-inmen ). 3 ay sonra sayıda düzelme olmazsa öyle ameliyat olsunlar. Ben bu şekilde yapmadım pişmanım açıkçası. Ameliyattan sonra hem eldeki sayı düştü hem de boşuna ameliyat oldum gibi hissediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 1 senedir çocuk istememiz vesilesiyle öğrendiğim hastalık türü..

    Özel bir hastanede 1100 TL'ye sperm testi yaptirdim. Toplam sperm 54milyon, 1ml sperm hacmi 8.9milyon, ileri hareketlilik %57, morfoloji %3 olarak sonuçları aldım. Özel bir hastanede doktora gösterdim, bu değerler ile eşinizin hamile kalma ihtimali var fakat biraz uzun sürebilir. Yumurtalıklarina ultrason cektirelim dedi, ultrason sonucu 4. Seviye sol varikosel olduğumu öğrendim.


    3.3 mm normal hali, ikindigimda 3.6mm olarak ölçüldü. Doktor ameliyatsiz çözümü yok dedi, açıkçası daha önce hiç ameliyat olmadim, çok korkuyordum.. Fakat cesaretimi toplayıp 1 hafta içinde ameliyat oldum.


    Bugün ameliyatımin 3.Gunu yanma ve testislerimde top çarpmış gibi bir ağrı var. Doktor 2-3 gün içinde geçer dedi. Genel olarak çok ağrı sızı cekmedim, hâlen çekmiyorum.Umarim 3 ay sonra sonuçlarını görmeye başlarim..


    Yaş 30


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt

    Görür müsünüz bilmem ama ağrınız ne kadar süre sonra geçti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incebellicambardak İ kullanıcısına yanıt

    iyi günler, söylediğiniz bu ilaçların herhangi bir yan etkisi var mı doktor tavsiyesi olmadan kullanmamda bir sorun olur mu ?

  • Deneyimli davul D kullanıcısına yanıt

    Malesef geçmedi hala hocam. Gececeğe de benzemiyor

  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.