Şimdi Ara

Vdsl den fiber e geçersem ping ne kadar düşer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://gibir.net.tr/kapsama-alani
    Isparta’da ikamet ediyorum. Hat kapasitem 100mbps. Fiber altyapı geldi ama müstakil evde oturduğum için iç tesisatda değişmesi gerekecek. Ayrıca 10TL modem kirası dayatması.Yukarıdaki adresten kontrol ettiğim kadarıyla Ping değerlerinde pek bir değişim görünmüyor. Sizce ne yapmalıyım?



  • mburak32 kullanıcısına yanıt
    Yine Telekom altyapısından fiber kullanacaksanız ortalama 4-5 ms düşer VDSL’e göre.

    4-5ms çok yüksek bir değer değil ancak şu anki konumunuzda uzun süre kalma planınız varsa fibere geçmenizi öneririm. Çünkü bakır altyapı zamanla hem bakırın eskimesi hem de bölgeye yeni kullanıcılar geldiğinde hızın düşmesi vs gibi nedenlerle zaman içinde sorunlar çıkaran bir altyapı. Fibere geçerek ileride yaşayacağınız olası kesinti/hız düşmesi gibi sorunları minimize edebilirsiniz.

    Bir de yüksek hız paketlere geçme isteğiniz olursa VDSL 100’den fazla vermediği için fiber gerekecek. Böyle bir hız isteğiniz şu an yoktur muhtemelen ama yine gelecekte ihtiyaç duyulması olası.
  • alfo21 A kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınıza bende katılıyorum 100mbps üstü paketler pahalı olduğu için düşünmüyorum ama ileride ne olacağı belli olmaz tabi şu anda fiber port sisteme tanınlanmadığı için sadece tt hizmet veriyor oda çok pahalı taahhütlü ve comnet de baya zam yaptığı için poyraznet yada internet kutusu firmalarını 3 ay denemeyi düşünüyorum.İnternet kutusu 5Tl daha fazla ama 1 ay bedava veriyor. Sizce hangisine geçmeliyim?
  • mburak32 kullanıcısına yanıt
    Ben kişisel olarak Türk Telekom kullanıyorum ancak forumda tüm iss’leri de takip ediyorum.

    Kullanımınız download ağırlıklıysa, torrent indirme, 4K netflix disney vb. izleme gibi, o zaman bahsettiğiniz firmalardan size uygun paketliye geçebilirsiniz.

    Ama online oyun oynuyorsanız, canlı yayın yapıyorsanız, yurt dışı ile ilgili işleriniz varsa kesinlikle o tarz küçük firmalara bulaşmayın. Sık şekilde ‘akşam 21-23 arası yurtdışına hızım 2’ye düştü pingim 1000’e çıktı’ gibi durumlarla karşılaşmanız olası.

    Ben csgo, Valorant oynayan biri olarak 2-3 yıldır GPON altyapıda Türk Telekom ile bir sorun bile yaşamadım çok memnunum. Ancak dediğiniz gibi fiyatları biraz daha pahalı. İlla ki alternatif sağlayıcıya yöneleceğim derseniz diğerlerine kıyasla en iyisi Turknet gibi duruyor. Biraz fazla zam yaptılar ama 100mbps devam edecekseniz ve ikinci tür kullanıma sahipseniz en azından Turknet öneririm. 30-40 lira az verip online oyunlarda iki günde bir rage geçirmek pek mantıklı değil :)




  • alfo21 A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim. Yaklaşık 1 yıldır comnet kullanıyorum valorant ve battlefield oynuyorum. Dediğiniz gibi arada dalgalanmalar oluyor ama çok rekabetçi olmadığım için sorun etmiyorum.
  • TR'de 3-4 Yurtdışı sunucularda da yaklaşık 5 falan düşer. TT altyapısında size en iyi ping değerlerini TT sağlıyor diyebiliriz. Düşük ping istiyorsanız TT, Netspeed düşünebilirsin. Bunun yanında kullandığını modemin'de etkisi biraz var. Asus, Keenetic ve TT'nin verdiği fiber modemi kullandığım süre içerisinde keenetic modem daha düşük ping sağlıyor, bunu da dikkat etmeyi unutmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 12 Eylül 2022; 14:50:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.