Şimdi Ara

Vekalet ile araç alımı ve plaka değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba , İzmirde yaşıyorum ailem Adana’dan araç alacak arabanın benim üzerime olması gerekiyor ve plakayı değişmemiz gerekiyor 35 e. Noter üzerinden ben İzmir’den vekalet verebiliyor muyum ne şekilde bir yol izlemem gerek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Vekalet verecek kişinin bilgileri ile (mümkünse WhatsApp veya mail ile kimlik fotoğrafı daha iyi olur), en yakın notere gidip istediğiniz vekaleti çıkartabilirsiniz. Vekalet verilenin yanınızda olması gerekmez. Vereceğiniz vekalette genel olarak herhangi bir aracı alabilme yetkisi verebileceğiniz gibi, eğer araç belirli ise şase ve plaka numarası ile tarif edilen belirlenmiş bir araç alma yetkisi de verebilirsiniz. Daha sonra çıkarttığınız vekaleti kargo vb ile gönderirsiniz, araç alımında kullanılır.

    Eğer noter tanıdıksa vekaletin aslı yanında olmasa bile sistemden, düzenlenen kayıtlı vekaleti bularak satış yapılmasına izin verebilir. Ancak her noter bunu yapmıyor, aslını görmek istiyor.

    Plaka konusu ise, aracı noterde alırken plaka değişecek derseniz, Sizin nüfusta kayıtlı adresiniz İzmir ise (değilse hangi ile kayıtlı iseniz orasının) 35 plaka noter tarafından tahsis edilir. Eski plakayı noter teslim alır. Tahsis belgesi ile en yakın Şöförler Odasının plaka basım merkezine gider, yeni plakanızı bastırabilirsiniz.




  • speaker S kullanıcısına yanıt
    Artık kargo vs ile uğraşmıyorlar. Faks ya da mail ile anında vekaleti yolluyorlar ilgili notere. (dün yaptım)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vekaletname gönderimi (kargo, faks vs.) konusunda satın alma işlemini yapacağınız noter ile görüşün, telefonda bilgi verirler. Bazısı noter üzerinden fakslayın diyor, bazısı e-imzalı vekalet çıkarın diyor, bazısı ille aslını isterim, kargolayın diyor.

    İkametiniz izmir ise sorun yok, satışta yeni plaka isterler (notere giderken mevcut plakaları söküp götürecekler), sistem otomatikmen 35 plakanızı verir. Plaka basım yerine gidecek başka araçları yoksa plaka basıma yakın bir noterde işlem yapmaları kolaylık olur.
  • Noterden notere fax çekiliyor yada mail atılıyor. Vekaleti verdiğiniz noterden araç satış işleminin gerçekleşeceği notere fax çektiler benim işlemde. Vekaletin üstüne beyanımı yazdırdırlar; "işin aciliyetinden dolayı işlemin mail yada fax ile yapılmasını onaylıyorum" diye yazdım vekaletin üstüne.
  • Evet oluyormuş şu anda vekaleti verdim izmirden , sistemlerine ıslak imzalı şeklinde tarattılar. Cevaplar için herkese teşekkür ederim. Plaka için de ikametim İzmir olduğu için plaka değişecek şeklinde söyleyecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronik imza ile noterden notere vekalet veriliyor hocam babanıza vekalet yollarsınız aracı sizin üstünüze alır noterde para yollarkende siz kendi adınıza yollarsınız yada babanız elden verir bir problem olmaz Eğer aracıda yanınıza getirsin istiyorsanız toplu cekiceler ucuza getiriyor bilginiz olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4153B7648 -- 5 Haziran 2020; 14:3:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4153B7648

    Elektronik imza ile noterden notere vekalet veriliyor hocam babanıza vekalet yollarsınız aracı sizin üstünüze alır noterde para yollarkende siz kendi adınıza yollarsınız yada babanız elden verir bir problem olmaz Eğer aracıda yanınıza getirsin istiyorsanız toplu cekiceler ucuza getiriyor bilginiz olsun
    Aracı kendim gidip alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MOVISTAR kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun şimdiden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4153B7648

    Hayirli olsun şimdiden
    Teşekkür ederim daha iyisi sizin olsun inşallah:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MOVISTAR kullanıcısına yanıt
    Insallah hepimize kazasız belasız dertsiz tasasız borcsuz mutlu binmeyi nasip etsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.