Şimdi Ara

videosu iyi makina?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Videoyu durdurunca bazı kameralarda görüntü net kalırken digerlerinde netlik kaybolmaktadır.Daha önce yorumlarda okumuştum bu özelligin teknik bir ismi de vardı fakat ne oldugunu tekrar aradıgımda bulamadım.Videodan foto alımında önemli diye düşündüm.Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
    Benim asıl amacım bundan sora satın alınacak yeni makinada olmasını istediğim özelliklerden birisi de bu.İyi de bu nasıl adlandılıyor ve teknik gösterge tablolarında da yer alıyor mu?



  • Fikri olan kimse yok mu?
  • Teknik adı: video AutoFocus

    Ürün özelliklerinde autoFocus özelliğine bakabilirsiniz.


    Videoyu durdurunca bulanık olması ile bu durumu açıklayamayız.

    Şöyle ki;

    Video çekeceksiniz elinizdeki makinenin AF (autoFocus) özelliği yok. Görüntüsünü alacağınız nesne sizden 3 mt uzakta videoyu çekmeye başlamadan önce deklanşöre yarım bastınız ve makineniz nesneye odaklanıp netledi (arka ve ön planı flulaştırdı). Kayıt işlemine başladınız.

    Buraya kadar sorun yok gayet güzel bir video oluyor ama bi baktınız nesne sizden uzaklaşıyor veya size yaklaşıyor. Eyvah!! İşte o anda nesne bulanıklaşmaya başlar. AF özelliği olmadığı için lensin üzerinden focusu sizin manuel olarak yapmanız gerekir ki doğru odaklamayı yapmak gerçekten çok zordur.

    Video çekimleri ile uğraşıyorsanız ve bu işte yeniyseniz AF özelliği olan bir body'e sahip olmanız şart...




  • Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için.Gerçi burada cevap gelmeyince başka bir bölümde daha ayni soruyu sormak durumunda kaldım: http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=97717944 Benim tam olarak sormak istedigim şu:Videoda konunu çok net olduğu bir anda durdurup oradan foto kaydetmek istedigimde stoptan sonra bazı makinalarda görüntü flulaşıyor digerlerinde ise netlik kaybolmadıgından ayni kareyi fotograf olarak kullanabiliyorum.Herhalde bunlarda belli bir sistem farkları var diye düşündüm.
  • İlk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum. Flulaştıgını söylediğiniz makine hangisi bi marka model yazar mısınız?

    Mantıken nesne sabit, makine sabit. Videoyu durdurup deklanşöre bastıgınızda lensin Af si açıksa görüntüyü netler ve çeker. Lens Manueldeyse netleme yapmadan direk çeker ki siz zaten görüntü net diyorsunuz...

    Belkide bu güne kadar hiç denemediğim için bilmiyorum. Böyle bir sorunla kullandığım hiçbir body'de karşılaşmadım.
  • Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    Videodan foto alma işlemini tabi ki bilgisayardan yapıyorum.Eskiden çekilmiş videoları da bu şekilde kullanmak istedigimde canon A 570 is makinamla çektiklerimde bu sorun oluştu.
  • Butce ne bilmiyorum ama canon 70d iyi bu konuda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R.Sambora kullanıcısına yanıt
    Dogrudur mutlaka öyledir de taşınabilirlik te önemli şu anda benim için.Aynasızlara bakıyorum.İlgimi çeken ve çok övülen olympos EPM-2 mesela.
  • merhaba aynasızlarda fiyat performans cihazları nexf3-3n-a5000 dir bu cihazlarda 24p avchd video çekimi vardır daha önce olympus emp1 de kullandım sony videoda bariz daha iyi çok daha iyi video kalitesi istiyorsan 50p çeken modellere bakabilirsin panasonic ve sony öncelikli bu iki firma videoda çok iyi
  • şubat kullanıcısına yanıt
    Bilgi için çok teşekkür ederim.Dikkate alacagım.
  • opxito kullanıcısına yanıt
    7d mark 2 yada 70d alabilirsin 7d mark 2 1080p 60 kare cekiyor 70D 30 kare.Ve kesinlikle stm lens almalisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoda af istiyorsaniz sony derim. Sony a57 veya a 77 yi inceleyebilirsiniz. Kucuk bir cihaz isterseniz aynasiz slr lere bakabilirsiniz. Cogunda mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.