Şimdi Ara

Viewsonic Işık sızması normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz günlerde Viewsonic VX2780-2K IPS panel modelini vatandan ölü piksel testi yaparak satın aldım. Ölü piksel yok. Evde karanlıkta ve ışıklı ortamda ışık sızması testi yaptığımda resimlerdeki gibi sonuç çıktı. Sol taraf dikkat çekmiyor ancak sağ taraftaki sarılık koyu planda belli oluyor. Bu sızıntı normal mi? Servise gondersem sonuç alabilir miyim?

    Viewsonic Işık sızması normal mi? Viewsonic Işık sızması normal mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • anarki24 kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf çok yanıltıcı oluyor bu tip durumlarda, brightness ile oynayarak, aydınlık/karanlık ortamda da 3-5 foto atabilirsenizdaha iyi olur ancak benim bu fotoda görebildiğim kadarıyla normal duruyor. IPS daha önce kullandınız mı? Kullandıysanız onunla karşılaştırmanızda fayda var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @onatba evet fotoğraftaki gibi gözle bu kadar belirgin değil tabiki. sağ alt taraftaki sarılık koyu temalarda göze batıyor. IPS paneli kullandıysam bile hatırlamıyorum. bundan önceki monitörüm TN panel benq xl2411z. onda böyle birşey yoktu. kontrast 60 parlaklık 70 de.iş çıkmazsa bir iki saate dediğiniz fotoları paylaşırım .monitör pivot değil kitap vb birşeyle yükselti ve açı değiştirip bakayım mı?

  • anarki24 kullanıcısına yanıt
    Açı değişince görüntü değişiyor mu ki? IPS glow(parlama) mu yoksa ışık sızması mı ayırt edebiliyormusunuz?
    Ekranın kenarlarına hafifçe dokununca değişiyor mu aydınlatma miktarı? Viewsonic servise verin isterseniz belki bant fln atarlar panelin kenarına ışık sızmasıysa.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Monitore ortadan baktığımda özellikle sağ altta sarı bir yansıma gibi duruyor. Sağ alta cepheden bakınca o ışık aleni görünmüyor ancak sağ alttaki koyu renk tema ortaya göre rengi açık oluyor. Bunlar sol tarafta daha az.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anarki24 kullanıcısına yanıt
    İsterseniz bir mağazaya gidip diğer IPS monitörleri inceleyin. Çok rahatsız ediyorsa baya hare oluşuyorsa servise gönderiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muhtemelen önümüzdeki hafta servise göndereceğim. teşekkürler.

  • sizin monitörde ışık sızması yok


    IPS panelden Va panel teknolojisi beklemeyin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 22 Eylül 2023; 23:15:2 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Cepheden baktığımda köyü fonlarda sağda alenen görünen sarı ışık nedir? Işık sızması yoksa sorun olan şeyin ismi nedir hocam?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba

    Son 2-3 ayda toplam 6 adet monitör satın alıp 4 tanesini iade etmiş biri olarak size deneyimlerimi ve fikirlerimi aktarayım.

    öncelikle, IPS'in doğası gereği her IPS ekranda "IPS Glow" denilen olay vardır, ve bu bir sorun değildir. IPS Glow denilen şey: ekranın herhangi bi yerine eğik açıyla baktığınızda rengin değişmesidir. biz genellile ekrana tam ortadan baktığımız için köşeleri eğik açıyla görürüz, ve köşelerde renkler biraz değişik görünürler. aslında ekranın orta kısmına eğik bakmayı denerseniz ortada da renk değişir.

    IPS Glow'un iyi yanı şudur: minimuma indirilmesi kolaydır. yani ucuz bi IPS ekran alsanız bile IPS Glow olayı kullanıcıyı rahatsız etmeyecek (dikkatini çekmeyecek) düzeyde gelir. pahalı ve kaliteli olan Apple gibi ekranlarda da tabii ki IPS glow var, ama yine az düzeyde. nadiren bazı monitörlerde IPS Glow yüksek oluyo, bu durumda ekranın sadece köşeleri parlamıyo, ortasına bile siz eğik açıyla bakarsanız ortası da parlıyor. aslında monitörün tam dikey baktığınız kısmı hariç her yeri parlıyor bu monitörlerde. bana böyle bi monitör denk geldi ve hemen iade ettim.

    IPS Glow'a benzeyen, ama aslında IPS Glow'dan bağımsız olan diğer bir olay ise "ışık sızması" denilen şeydir. ışık sızması dediğimiz olay IPS'in doğası gereği olan bir şey değildir, ışık sızması normal şartlarda var olmaması gereken ve varlığı "kusur" olan bi sorundur. piyasada fiyat olarak ucuz olsa bile düzgün üretildiği için ışık sızmasına sahip olmayan sayısız ekran mevcuttur.

    aynen IPS Glow'da olduğu gibi ışık sızmasında da "parlama" olayının şiddeti bakış açısına göre biraz değişir, ama çok değişmez, ve ışık sızması hep köşelerde gerçekleşir. ekranın orta kısmında bi ışık sızması neredeyse hiç görülmez (IPS Glow'da olay farklıydı hatırlarsak, ekranın ortasına bile eğik baksanız renk değişimi oluyodu)

    ve ışık sızması ekranın tek bi köşesinde olabilir, ya da 2-3-4 köşesinde de olabilir. zira bu bi kusurdur ve her köşede olmak zorunda değildir. IPS Glow ise ekranın köşesi-ortası farketmez her bir noktasının ortak özelliğiydi.

    ışık sızmasının temel özelliklerinden biri şudur: piyango şeklinde karşınıza çıkar. biz bi arkadaşımla beraber aynı laptoptan 4 adet aldık,iki tanesinde belirgin ışık sızması çıktı, henüz iade etmeden 2 tane daha aldık, yeni gelenlerde de bazı köşelerde ışık sızması hafif vardı ama rahatsız etmiyordu, ilk aldıklarımızı iade etmiştik (5 sene önceydi) şimdi ben son 3 ayda toplam 4 adet Dell P2723QE monitör satın aldım, 3'ünde ışık sızması yok. yani çok hafif böyle dikkat çekmeyen derecede var. ama, birinde öyle bi ışık sızması çıktı ki, ilk geldiği gün gündüz farkedememiştim, akşam olup koyu temaya geçince bi baktım hayvan gibi sızma var. bakın monitörün markası-modeli aynı. ama, diğerlerinde sızma yokken bunda eşşek gibi sızma vardı. iade ettim ve farklı satıcıdan aynı model spariş ettim. yeni gelen sorunsuz geldi.

    dediğim gibi bu bir piyango. çünkü bu bir üretim kusuru. üretim esnasında adamlar çok özenmiyorlar. 4'ünden 3'ünü düzgün yapıyolar, birinde belki düzgün yapıştıramıyolar ve sonuç bu oluyo.

    özetle: ışık sızması sizi rahatsız ediyorsa, bir sorundur. normalde satın aldığınız monitör ucuz olsa bile ışık sızması ya hiç olmamalı, ya da dikkat çekmeyecek mertebede olmalıdır.

    servise göndermek yerine, eğer imkan varsa iadeyi deneyin. tabii ki servis belki değişim onayı verebilir ama malumdur ki burası Türkiye, çoğu servis pek ilgilenmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • üstteki arkadaşın da yazdığı gibi bu sorunları fotoğraf çekerek paylaşmak yanıltıyor, çünkü çıplak gözle çok düşük olan parlamalar fotoğrafta hayvan gibi şiddetli parlıyormuş gibi görünüyor.

    ama şunu söyleyim: ikinci paylaştığınız fotoğrafta (web tarayıcısı açık olan) sağ altta belirgin renk değişimi (sarı gibi bi parlama) görülüyor. eğer çıplak gözle baktığınızda da sağ-alt kısım sizin dikkatinizi çekecek kadar parlıyorsa, bu bir sorundur.

    her IPS Monitörde IPS Glow'dan dolayı köşelerde renk değişimi olur ama kullanıcının dikkatini çekmeyecek kadar olur. kullanıcı sadece özellikle buna dikkat ederek bakarsa o renk değişimini algılar (normalde)

    şuanda benim masamda iki adet P2723QE monitör açık duruyor, ikisi de koyu temada. şimdi özellikle kontrol ettim, birinde sağ altta gözle görülebilen parlama varmış cidden. ama ben bunu özellikle bakınca farkettim. normalde dikkatimi çekmiyordu. bu bir ışık sızması mı? evet çünkü aynı monitörün diğer köşelerinde o kadar parlama yok, bu bir IPS Glow olsaydı aynı açıyla baktığım her nokta aynı parlamalıydı. ama, bendeki sağ-alttaki bu ışık sızmasının şiddeti çok düşük ve umrumda da değil.

    yukarıda da yazdığım gibi, daha önce bir monitörde gözümle gördüğüm (dikkatimi çeken) mertebede sızma vardı, ve ilk gün rahatsız olup hemen iade girmiştim. şuanki monitörlerimde ise beni rahatsız eden bi durum yok. marka-model aynı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açıya göre değişiyorsa IPS glow'dur ki IPS monitörde olması normal maalesef. Backlight bleed (ışık sızması) olmaması gerekiyor monitörde ama benim baktığım IPS monitörlerde vardı ikisi de. Daha önce yazıldığı gibi aynı modelde bile fark oluyor üniteden üniteye, deneme yapmak gerekiyor ama iade alınan yerden monitör alarak yapabilirsiniz bunu ki çok alternatif yer yok kolay iade etmek için. Bir de ürünü al, iade et kısmında süreç uzuyor epey.

  • ıps glow ve ışık sızması farkını detaylıca anlattığınız için teşekkür ederim.saygıyı hak ediyor. ıps glow varsa da henüz anlamadım veya ne olduğunu tam bilmediğimdendir.birinin panelde bunun ıps glow diye göstermesi gerek. anlattığınıza bakılırsa benimki ışık sızması. solda rahatsız eden birşey yok. ışık rahatsız etmesin diye monitörde koyu temalar kullanırım. fotodaki gibi youtube'a girdiğimde sağdaki sarı ışık direk dikkatimi çekiyor. ekranın altındaki windows bar da koyu renk. orada bile sağdaki renk ile soldaki farklı. sağ taraf griye çalıyor. ürünü vatan bilgisayardan elden aldığım için iade olmaz sanırım. daha 14 olmasına 4-5 gün var. aslında arayıp sordum.sadece 30 gün ölü piksel garantisi var.ışık sızmasına birşey yapamıyoruz servisle iletişime geçmelisiniz dediler. o yüzden istemesem de servise göndermek kalıyor galiba. servis te bana şunu yazdı. Işık süzmeleri 1000-2000 lümen ışık altında test edilen durumlardır. Monitör ve büyük ölçekli cihazların karanlık ortamda kullanımı tavsiye edilmemektedir.



    @Black_Wolf14




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarki24 -- 23 Eylül 2023; 20:18:44 >




  • Servis klasik servis. uğraşmayız demek istemiş. çünkü buna yapılacak birşey yok. değişim yapılır da onu da yapmak istemiyorlar işte. loş ışıkta kullanımı tavsiye edilmiyor demek nedir abi şaka gibi.

    ben bilerek Hepsiburada'dan aldım hep. iade çok kolay çünkü. direk eve gelip alıyorlar hiç uğraşmıyorsun. 4 monitör iade ettim düşünün (ölü piksel yok hiçbirinde)

    2024'ten itibaren online alışveriş 14 gün iade zorunluluğu da kalkıyor. ondan dolayı ben ısrarla satın aldım ve en sonunda 2 tane sorunsuz monitör alıp çift monitör düzeneğini kurdum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 23 Eylül 2023; 22:24:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam zamanla gözün alışır görmezsin. ben 6 senedir 4K bi monitörü kullanıyordum. hiçbir şikayetim yoktu harika monitör. sonra işte son 3 ayda 6 tane monitör satın alıp ışık sızması, yüksek IPS Glow gibi sorunlara denk gelince 6 senedir kullanmakta olduğum monitörde baya gözle görülür ışık sızması olduğunu farkettim :) yeni monitör almasam hiç farketmeyecem :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hocam göz alışacak gibi değil. Hikayeli oyun oynuyorum. Sağ taraf koyu bir sahnede hemen sırıtıyor. Sifirdan 2k için sistem topladım.bu kadar yatırım düzgün olmayan bir monitöre denk gelince çok can sıkıyor.Tek sevindirici yanı ölü piksel yok diyecem ama keşke bir tane olsaydı da değişim yaparlardı. Stok olmadığı için muhtemelen iade olacaktı. Eğer iade edemezsem serviste şansımı deneyeceğim. Evet servis de fasa fiso. Taşeron bir servis. KVK bakıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam işte yüzden ben mağazadan gidip ürünü görüp beğeniyorum, sonra internetten alıyorum. iade hakkım olsun diye.

    bu ışık sızması olayı popüler olmadı diye ilgilenmiyorlar. ölü piksel olayı popüler oldu diye mecbur çoğu firma garanti getirdi ama ışık sızmasından bahseden yok. halbuki ciddi bi sorun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 23 Eylül 2023; 23:44:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bide ben monitörleri alırken Hepsiburada üzerinde çok mağaza seçeneği vardı. ve mağazaların stoklarında o monitörden kaç tane kaldığı görünüyo. stokta 1-2 tane kalmış mağazalardan almadım özellikle. çünkü mağazalar stok yaparken mesela 30 tane getiriyorlar aynı monitörden, satış yaptıkça stok sonuna kalanlar sorunlu iade ürünü olabiliyo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servisten bire bir değişim ile yenisi geldi.Ancak aynı noktalardan sızma bunda da mevcut.Kronik üretim problemi var sanırım bunda. Sarılık alenen görünmekte.Viewsonic Işık sızması normal mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anarki24 kullanıcısına yanıt

    Glow az ya da çok ips ekranda oluyor. Normalde ışık sızması olmaması lazım. Glow da çoksa rahatsız ediyor ama. Ben Msi G241 almıştım panda panel, fena durumdaydı ips glow ve ışık sızması. Sonra Dell'in 75 hz, ips bir monitörünü aldım çok daha iyi durumdaydı ama az da olsa bunda da var glow ve ışık sızması.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.