Şimdi Ara

VirtualBox (MAC) Performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, .net ve derslerimden ötürü bir iki işim için sanal makine üzerinde lisanslı windows kurmalıyım. Bildiğiniz gibi mac'lerde en gözde 3 sanal makine programı parallels, vmware fusion ve virtualbox. Virtualbox diğerlerinin aksine ücretsiz ama anladığım kadarıyla da performansıda onlara göre baya düşükmüş. Ancak aranızda virtualbox'ı kurup çalışan oldumu ? diğer ikisinin fiyatları oldukça yüksek olduğu için (An itibari ile 260TL) virtualbox kullanmayı düşünüyorum ama performansı yapacağım işler için yeterli olur mu ?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • virtualbox'ın diğerlerinden performans olarak tek düşük olduğu yani direct ve opengl uygulamalarında (yani oyunlarda) tam ekran kartı performansını sağlayamamasından. (açıkçası oyun oynamak istersem bunu kesinlikle bir sanal makine yerine bootcamp ile açtığım donanımın tamamını kullanan bir sistemde yaparım)


    Onun dışında zaten sanal makine dediğiniz şey sisteminizin donanımsal özelliklerini kullanıyor, yani biri diğerine göre mucizeler yaratacak bir fark oluşturmuyor, zaten sanallaştırma teknolohisi sizin işlemciniz tarafından kontrol edilen bir işlem.
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Bende zaten oyun oynamak için değil sql server ve visual studio için sanal makine kuracağım yoksa dediğiniz gibi oyun oynamak için sanal makine kurmak pek mantıklı olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Genco89

    İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Bende zaten oyun oynamak için değil sql server ve visual studio için sanal makine kuracağım yoksa dediğiniz gibi oyun oynamak için sanal makine kurmak pek mantıklı olmaz.

    Merhabalar, ben hem Virtual Box hem de VmWare Fusion kullandım. Şuanda aktif olarak VmWare Fusion kullanıyorum. Visual Stuido 2015, Office uygulamaları vs gibi microsoft uygulamalarını kullanıyorum. Kesinlikle VmWare Fusion tavsiye ederim. Eğer pm atarsanız serial konusunda yardımcı olabilirim.
  • İlgilendiğiniz teşekkür ederim ama virtualbox 'ı indirip bir gün boyunca kullandım ancak cidden parallels'in deneme sürümünün yanında baya zayıf kaldı. Birde parallels den indirim kuponu geldiğni görünce hemen satın aldım şu anda oldukça memnunum.
  • Parallels kullanıyorum ve çok memnunum kesinlikle öneriyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de şahsen Parallels kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım şu ana kadar. Korsana girişirseniz ücretsiz edinmenin yolları da internette zaten çokça mevcut

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoney Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ama korsandan olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum ki zaten satın alalı baya oldu yinede öneriniz için teşekkür ederim.
  • parallels kullanmanı öneririm vs ve sql server ı gayet akıcı olarak çalıştırmakta
  • Zamanında parallels ve virtualbox kullandım. Bana göre en sorunsuzu Parallels'ti. Performans boyutuna geçecek olursak eğer ki dual core, 4 GB ram'li ve hdd'li bir cihaz kullanıyorsanız hangi yazılımı kullanırsanız kullanın alacağınız performans haliyle düşük olacaktır. Yani temelde iyi bir performans için donanımınızın iyi olması gerekiyor.
  • Parallels ücretli, virtualbox bedava ve open source. Doğal olarak virtual box hedef kitle olarak bilgisayar bilgisi yüksek kesime hitab ediyor, elle ayarlanması, düzenlenmesi gereken daha çok şey olabiliyor. Ama açıkçası performans olarak neyi karşılaştırdınız bilemedim.
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak açıklayamam belki ama örneğin programların açılma hızından acceste deneme amaçlı hazırladığım veritabanınında hazırladığım sorguların çağrılma süresinden çıkın genel olarak sistem hızı baya yavaştı birde esas önemlisi bootcamp üzerinden windowsu sanal makine olarak çalıştırabilme özelliği yoktu.

    Bu arada yeri değil belki ama deneyimli olduğunuzu bildiği için soruyorum eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Windowsu bootcamp üzerinden sanal makine olarak çalıştırdığımda yeniden etkinleştirme yapmam gerekiyor acaba bu lisansımın iptal olmasına neden olur mu sizce çünkü windows bootcamp üzerinden silinmeden bootcamp üzerinden çağırılarak sanal makine gibi çalışıyor ve windows bunu sanki farklı bir makineymiş gibi algılıyor sanırım
    Not: Windows'u microsoft'un internet sitesi üzerinden satın aldım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.