Şimdi Ara

vitiligo geçmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
10
Favori
371.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubilaymen78 -- 11 Eylül 2019; 23:58:45 >



  • Madem amacın yardimci olmak Neden otların isimlerini burada yazıp paylaşmıyorsun da merak uyandırıp telefon numaranı veriyorsun gizlı olan nedir
    İnsanları kandıran umutları ile oynayan dolandırıcılar da kendi bu hastalığı otlarla iyilestini ve yardımcı olacağını söyleyip telefon numarasi paylaşıp otları para ile satmaya insanları kandırmaya dolandırmaya çalışıyorlar.
    Çok yapılan sıradan bir yöntem bu.
    ! DİKKAT BU HASTALIĞIN TEDAVİSİ MÜMKÜN ARKADAŞLAR !

    Vitiligo hakkında yıllarca okumadığım yazı ve tedavi yöntemi yok diyebilirim.
    (kısaca sizlere neler yaşayıp neler yaptığımı anlatarak size yardımda bulunmayı çok istiyorum)
    Arkadaşlar ben bu hastalıkla 12 yaşında tanıştım dudağımın hemen altında 1tl büyüklüğünde pigment kaybı yaşadım.ozamanlar benim için çok önemli değildi açıkcası.Lise son sınıfa geldiğimde çenem neredeyse tamamen beyazlamıştı ergenlik ve çevre faktörlerinide sayarsak bayagı bir bunalıma sokmustum kendimi.Üniversiteye başladığım sene Ankara Hacettepe hastanesınde dermotolojı bölümüne gittim ve uvb fototerapi olmak istediğimi söyledim.doktor uygun gördü ve haftada 3 gün hastaneye giderek yaklasık 5-6 ayda tedavim sonuçlandı.ama hem okuyan hem çalışan biri olduğum için gidip gelme saatleri beni daha çok yoruyordu.Daha sonra bu hastalık 4 sene hareketsiz kaldı.O zamanlarda sigara ve alkol kullanıyordum beslenmem düzenli değildi eskiden vitiligolu olduğum aklıma bile gelmiyordu.4 senenin sonunda çalıştığım iş yerinde çok sıkıntılı 2 ay geçirdim hayatımda hiç bukadar stresli günler yaşadığımı hatırlamıyorum.daha sonra yüzümde sağ yanagımda ve burnumla alnım arasında bir beyazlama farkettim ve eskiden vitiligolu olduğum aklıma geldi.korktuğum başıma gelmişti bu hastalık tekrar etti.ben işim icabı mekanık ve elektrik konularında kendimi iyi yetiştirmiştim ve çevremide kullanarak kendime hemen bi wood lambası buldum (wood lambası özel bi lambadır karanlıkta vitiligolu alanları belirginleştirir dermotoloji bölümünde teşhis bu şekilde konur).Karanlıkta lambayı yaktığımda yüzümüm yaklaşık %80'i vitiligolu olmuştu.Göz kapaklarım,alnım,burnum,dudak kenarlarım,ensemde ufak bir bölüm,yanaklarım ve elimin üzeri.o an herşey bitmiş ölü gibi olmustum tedavi olmaz diye yıkıldım o haftayı hiç unutmuyorum geceleri kabuslar başlamıştı.gün geçtikçe belirginleşmeye başladı bu hastalık ve evden sadece işe gider duruma geldim kimseyle konuşmuyor arkadaşlarımla buluşmuyordum bile (daha öncesınde çok aktif birisi olduğumu belirteyim :) )sonra kendim UVB tedavisi yapmaya karar verdim.Ankara ulus konya sokakta medikal ampul satan Hayrettin diye bir esnafla telefonda konuştum.adamın elinde PHILIPS UV-B MEDICAL 9W ampul vardı şansıma elindeki tek lambaymış.adam pek ne işe yaradığını bilmiyordu ama benım aradığım lamba buydu.daha sonra eczaneden VITPSO JEL 0.01 yeşil kaplı ilacı aldım(hacettepe hast. bunu kullandırıyorlar).haftada 3 gün evde kendime uvb tedavisi yaptım ve 2-3 ay gibi bir sürede yüzümde ve ensemde hiç bir şey kalmadı.Arkadaşlar bu tedavi ile biraz bronzluk oluyor ve ilk aylarda vitili yerler iyice belirginleşiyor ama önemli olan inatla aksatmadan tedaviye devam etmek bu bizim ilk ve en önemli şartımız....
    Ellerimde uvb bir işe yaramadı krem olarak Elidel kullanıyordum ellerimde.Arkadaşlar malesef doktorlarımız vitili hastaları başından savıyor.aylarca elidel kullandım bir fayda göremedim doktorum daha sonra elidelin elde bi faydası yok demesi beni bitirdi :)
    Ellerim okadar kötü durumdaydıki 5 VAKİT namaz kıldığım halde elimin üzerine dövme yaptırmaya karar verdim pisikolojimi siz düşünün :) Daha sonra hayatımda daha büyük sıkıntı yaratır diye son anda vaz geçtim.ve şu anda ALLAHA ŞÜKÜR elimdekiler DERMOVATE krem sayesinde bitti (bu arada kremi kendi araştırmalarımla buldum doktor sayesinde değil).Ben Allaha uyguladığım tedavi sonuç verirse bütün sıkıntı yaşayan kardeşlerime yardımcı olmaya çalışacagım diye söz verdim ve bütün sitelere bu yazıyı kopyalayacagım.Bu hastalıkta en zor olan yer ellermiş sahiden size yaptıklarımı yazmaya başlıyorum çok uzattım galiba kusura bakmayın...
    TEDAVİ ŞEKLİM ŞU ŞEKİLDE
    *DERMOVATE KREM (Yeşil renkte olanı kullanıyorum,Kahve rengi olan çok yağlı geldi bana) bu kremi 10 gün sürün 10 gün bırakın diyorlar.BEN 4 AY BOYUNCA HERGÜN 1 KERE ÖĞLEN NAMAZINDAN SONRA ABDESTLİ OLARAK VE ŞİFA DUALARI EDEREK SÜRDÜM.
    *KATRAN SABUNU (Hergün sabah akşam elimi yüzümü bu sabunla yıkadım duşa girdiğimde de bu sabunu kullandım ve hala kullanmaya devam ediyorum çok faydasını gördüm)
    *KİMYASAL hiç bir şeyi cildime sürmedim kolonya.traş losyonu,duş losyonu gibi
    *YEŞİL ÇAY (günde 4-5 bardak tükettim antioksidan oluşuyla çok faydalı)
    *ISIRGAN OTU (sabah ve akşam günde 1 bardak kurutulmuş ısırgan otunu kaynamış suyla demleyip düzenli içtim)
    *YEŞİL RENKTE olan sebze meyva ne varsa günlük tükettim
    *HAVUÇ betakarotenın baş tacı hergün düzenli yedim.

    Arkadaşlar diyet yapmadım ama hazır gıdaları normalde de sevmem yediklerime dikkat ettim sebze meyva yemeye ağarlık verdim sıvı tüketimimi arttırdım.wood lambasıyla kendime baktığım ilk günün sabahı SİGARA ve ALKOLÜ bıraktım hala kullanmıyorum bence faydası büyük.
    VE EN ÖNEMLİSİ;
    Kötü alışkanlıkları bıraktığım andan itibaren NAMAZ kılmaya başladım kremlerimi hep kıldığım namazlardan sonra sürdüm.yediğim içtiğim ne varsa hep dua ve şifa olması adına niyet edip yedim.Her Namazımdan sonra ALLAH C.C. den kendim için ve diğer hasta kardeşlerim büyüklerim için yardım istedim.bu işin sırrı bence ibadette bitiyor.ALLAH C.C. herkese sağlık nasip etsin.bol bol dua edin arkadaşlar buralara yazılmış yazıları görüp iki gün tedaviye başlayıp üçüncü gün bişey olduğu yok diyerek bırakan ve insanları tedaviden soğutan insanlara kulak asmayın.3kuruşluk şeylerle insanları kandıran sahtekarlara aldanmayın.unutmayın arkadaşlar ALLAH kullarına böyle hastalık ve dert verip onları uyarıyor veya kendini hatırlatıyor.KESİNLİKLE 1ay 3ay kullanıp atmayın bu tedavileri inanarak saati saatine uygulayın ve ALLAHTAN yardım dileyin inanın bana sizde kurtulacaksınız.
    Yazım çok uzun oldu bana gülenler veya saçmalıyo diyenler olabilir ama ben bunu ALLAH rızası için yazdım.sorularınız olursa seve seve cevaplarım.
    Ben sızler için hep dua edicem sizlerde bana ALLAH razı olsun derseniz benim için yeterli...
    ALLAH HEPİNİZE ACİL ŞİFALAR NASİP ETSİN UMUTSUZLUKTAN KORUSUN AMİN...
  • Ben merak ediyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volokill

    Ben merak ediyorum?

    Oldumu ?
    vitiligo geçmeye başladıvitiligo geçmeye başladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yanlış anlamayın bende vitiligo hastasıyım ondan merak ettim ve tam olarak ne kullanıyorsunuz ne oranlarda karıştırıyorsunuz nasıl uyguluyorsunuz şimdiden sağolun ve tam olarak geçen bir bölge var mı daha fazla resim koyarsanız bize de yardımcı olabilirsiniz teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne demek yardimci olabilirsem ne mutlu bana ve bizim gibilere.dostum bildigin sarimsaki aldim kabuklarini soyup iyice ezdim.birazda tuz karistirdim eze eze hamur gibi oldu ve suyuda cikti.o karisimi surmeden once yine bir sarimsaki ortadan kesip elime bastiraRak surdum.ardindanda ezilmis sarimsaki elime sarip yirmi dakika kadar bekledim. Yaklasik 1 tlden biraZ daha buyuk alanda deneme yaptim.sonuc bu.simdi tum elimi yapicagim .ilerleyen gunlerde resim yine paylasirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aciklayici bir not ekliyim.bas parmagimin kesistigi noktaya surmustum sadece ve tam o bolgede iyilesme var.diger yerlere surmemistim.bugun butun elime surucem tahminim olumlu olursa 20 gun icinde belli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah şifa versin hocam inşallah gelişmeleri bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun.. abimdede vitiligo var.. konuyu takip ediyorum ilerleyen zamanlarda daha fazla fotoğrafla desteklerseniz daha iyi olur kanaatindeyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasew vasilli -- 1 Ekim 2013; 16:49:02 >
  • . arkadaşlar bugün yeni bir deneme yaptım. resimlerin eklicem bundan sonraki gelişmeler resimlerden takip edebiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubilaymen78

    . arkadaşlar bugün yeni bir deneme yaptım. resimlerin eklicem bundan sonraki gelişmeler resimlerden takip edebiliriz

    ALLAH ŞİFA VERSİN İNŞALLAH..BENDE BİOXCİN KULLANDIM VE SONRASINDA ALNIMDA KÜÇÜK BİR LEKE OLUŞTU..SONRA BU LEKE SAĞ KAŞIMIN ÜSTÜNE DOĞRU İLERLEDİ..SONRA BİR BAKTIMKİ KAŞLARIM BEYAZLAMAYA BAŞLADI..VE ŞU ANDA GÖZ KAPAĞIMA KADAR GELDİ VE KİRPİKLERİMDEN BİR TANESİ BEYAZLADI..BU BAHSETTİĞİNİZ KARIŞIMI DENEYECEĞİM..UMARIM İŞE YARAR..BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubilaymen78

    . arkadaşlar bugün yeni bir deneme yaptım. resimlerin eklicem bundan sonraki gelişmeler resimlerden takip edebiliriz

    Gelişmeleri bklyrz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelişme olduğu zaman resimleyip göndericem. tahminim 1 ay falan sonra başlıcak çillenmeye. şuanki resimleri çektim .iyileşme olduğu an resimleri ekliycem.
  • arkadaşım bi gelişme yokmu?foto gönderebilirmisin?
  • en son o halde kaldi daha fazla kapanma olmadi.bende islerimden dolayi ugrasamadim açıkçası. yollarim musait bi anda son durumun resimlerini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada daha evvel ekledigim resimler silinmismi forumdan acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vitiligo: Derideki melanosit hücrelerinin hasar görüp deride beyaz lekeler oluşmasına vitiligo denir. Vücut oto immün antikorlar üretir ve bunlar hasara sebep olurlar. Aleo vera bu çarpık üretimi düzenleyerek onların ortadan kalkmasını ve kıl foliküllerinde hala ölmemiş melanositler varsa onların oluşumunu hızlandırarak pigmentlerin yeniden eski hale dönmesini sağlar. Bu hususta diğer bir teoride aloe veranın süper oksitleroluşumunu engelleyerek onların melanositler üzerindeki etkisini ortadan kaldırarak hücrelerin yeniden aktivasyonuna kavuştuğu şeklindedir.
    http://nasiltamamlariz.com/aloe-vera-aloe-barbadensis-hakkinda




  • Evet linkler kırılmış resimler gözükmüyor. Bir çok yöntem, bir çok bitkisel ilaç ve hap denendi ama malesef bu hastalığa şu an için tam çare bulunabilmiş değil. Bazı kişilerde olumlu yanıt veren tedavi bazı kişilerde hiç yanıt vermiyor veya artabiliyor. Çok enteresan bir kişiliği var bu hastalığın (:
  • Arkadaşlar, bende de vitiligo var.. yaklaşık 5-6 yıl önce küçük bir nokta şeklinde başladı,eller, yüz, kafa, boyun sırt ve çeşitli bölgelerde artarak devam etti.... Denemediğim ilaç, doğal kür kalmadı... bir sonuç alamadım... işin aslı önceleri kafaya takıyordum. şimdi hiç takmıyorum alıştım...

    Geçenlerde memlekete gitmiştim... Köyümüzde içme suyu şebekesi depo inşaatında çalışan bir ustaya yemek, çay hazırladım götürdüm.. Usta bana -- bu elinde rahatsızlık için ilaç yapan birisi var.. dedi....

    İstanbula dönmeden direk şehir merkezine gittim ve ustayı cepten arayıp, ilaç yapan adamın adres tarifini aldım...
    Adam bir kamu kurumunda devlet memuru...
    Kendisininde vitiligo hastalığı olduğunu söyledi, fakat inanmadım. çünkü adamın yüzünde, veya görünen kısımlarda herhangi bir vitiligo belirtisi yoktu..
    Adam resimlerini gösterdi... inanılması güç, adamın resimlerde yüzü komple bem beyaz... şimdiki haline baktım cildi bir bayan cildi gibi güzelleşmiş....

    neyse, adam bana ilaçları kullanacaksan al, kullanmıycaksan hiç masraf etme dedi... bende daha önce yaptığım masrafları dikkate alarak, sorun değil birde bunu deneyelim diye..

    3 kutu için 450 TL verdim aldım...Kullanmaya başladım. 1 ay oldu ve % 20 olumlu sonuç aldım...
    Aslında özellikle güneşli havalarda ( mayıs, haziran temmuz ağustoos aylarında ) kullanmamı önerdi... Fakat ben ilaç var diye kullandım...

    İnanın % 100 çözümü var.... ben beyinde yendim bu rahatsızlığı.....Şimdi arada bir kullanıyorum...

    Mayıs ayı için antalyaya tatile gideceğim..

    adamın söylediği gibi kullanırsam 15 gün içinde % 90 bu hastalığın iyileşeceğine inanıyorum..

    İlaç için benimle irtibata geçebilirsiniz.

    Ramazan BOSTANCI 533 712 97 18




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ramazan BOSTANCI

    Arkadaşlar, bende de vitiligo var.. yaklaşık 5-6 yıl önce küçük bir nokta şeklinde başladı,eller, yüz, kafa, boyun sırt ve çeşitli bölgelerde artarak devam etti.... Denemediğim ilaç, doğal kür kalmadı... bir sonuç alamadım... işin aslı önceleri kafaya takıyordum. şimdi hiç takmıyorum alıştım...

    Geçenlerde memlekete gitmiştim... Köyümüzde içme suyu şebekesi depo inşaatında çalışan bir ustaya yemek, çay hazırladım götürdüm.. Usta bana -- bu elinde rahatsızlık için ilaç yapan birisi var.. dedi....

    İstanbula dönmeden direk şehir merkezine gittim ve ustayı cepten arayıp, ilaç yapan adamın adres tarifini aldım...
    Adam bir kamu kurumunda devlet memuru...
    Kendisininde vitiligo hastalığı olduğunu söyledi, fakat inanmadım. çünkü adamın yüzünde, veya görünen kısımlarda herhangi bir vitiligo belirtisi yoktu..
    Adam resimlerini gösterdi... inanılması güç, adamın resimlerde yüzü komple bem beyaz... şimdiki haline baktım cildi bir bayan cildi gibi güzelleşmiş....

    neyse, adam bana ilaçları kullanacaksan al, kullanmıycaksan hiç masraf etme dedi... bende daha önce yaptığım masrafları dikkate alarak, sorun değil birde bunu deneyelim diye..

    3 kutu için 450 TL verdim aldım...Kullanmaya başladım. 1 ay oldu ve % 20 olumlu sonuç aldım...
    Aslında özellikle güneşli havalarda ( mayıs, haziran temmuz ağustoos aylarında ) kullanmamı önerdi... Fakat ben ilaç var diye kullandım...

    İnanın % 100 çözümü var.... ben beyinde yendim bu rahatsızlığı.....Şimdi arada bir kullanıyorum...

    Mayıs ayı için antalyaya tatile gideceğim..

    adamın söylediği gibi kullanırsam 15 gün içinde % 90 bu hastalığın iyileşeceğine inanıyorum..

    İlaç için benimle irtibata geçebilirsiniz.

    Ramazan BOSTANCI 533 712 97 18


    umut tacirimisin

    yoksa gerçekten yardımcı olmaya mı çalışıyorsun bunu anlamak zor.

    ne dıyeyım Allah herkese sifa versın.




  • Bir arkadaşa daha yazdım. ben ticari boyutunda değilim olayın ve en çok da ben bilirim.
    kesinlikle umut tacirliği falanda yapmıyorum.... amacım ilaç satmak da değil... ben sana kendi resimlerimi göstereceğim.. 25 ağustosta başladım ilaç kullanmaya.. her 15 günde bir resimlendiriyorum... her resim arasındaki farkı kendin göreceksin...

    İlacı alıp almamak sana kalmış.. zaten kullanmayacaksan da almanı tavsiye etmem.. ilacın kullanım şekli, bu güne kadar öğrendiklerinden çok çok farklı.....

    Gittiğin bütün doktorlar, sana güneşe fazla çıkma demişlerdir. güneşe çıkarsan da vitiligo olmayan bölgelere güneş kremi kullan, fazla yanmasın demişleridr....


    ben sana tam tersini söyleyeceğim. ilacı kullanıp, güneş altında mümkün olduğunca fazla kalacaksın...
    15 gün içinde neticeyi göreceksin..

    ayrıca kış döneminde kullanmanı tavsiye etmem.. mümkünse, mayıs haizran temmuz ağustos ve de eylül ayları en uygun tarihler....

    aşağıdaki resimlere bak.. çilli bölgeler daha önce bembeyazdı... şimdi yavaş yavaş kapanıyor...
    bu arada bende artık çok sık kullanmıyorum... mayıs ayı için güneye tatile gideceğim.... orada en fazla 2 hafta kulandığımda olay kapanacaktır....
    vitiligo geçmeye başladıvitiligo geçmeye başladıvitiligo geçmeye başladıvitiligo geçmeye başladı




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.