Şimdi Ara

Vodafone hattım bir anda Turkcell oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1999 yılından bu yana Telsim-Vodafone hattımı kullanıyorum. Tesadüfen telefona baktım ve ekranda TR Turkcell yazıyordu. 10-15 saniye sonra hat gitti geldi düzeldi tekrar Vodafone TR oldu. İlk kez karşılaştım böyle bir durumla neden olabilir sizce?



  • yurtici roaming yapmissin.
  • Telefon bir an çekmez olup şebekeden kopmuştur, o anda da acil arama fonksiyonuna izin veren operatörlerden sinyali iyi olana geçici bağlanmış olabilir. Bu anda da ekranda o operatörün ismi görüntülenir.
    Ben Turkcell kullanıyorum, yakına yeni bir Turkcell baz istasyonu kurulana kadar bazen bende de Vodafone baz istasyonunun Cell ID bilgisi geliyordu 50. kanala, ya da Cell ID gösteren programlarda Vodafone baz istasyonunun Cell ID bilgisi görünüyordu. Tabi daha sonra hemen Turkcell antenine geçip düzeliyordu tekrar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Telefon bir an çekmez olup şebekeden kopmuştur, o anda da acil arama fonksiyonuna izin veren operatörlerden sinyali iyi olana geçici bağlanmış olabilir. Bu anda da ekranda o operatörün ismi görüntülenir.
    Ben Turkcell kullanıyorum, yakına yeni bir Turkcell baz istasyonu kurulana kadar bazen bende de Vodafone baz istasyonunun Cell ID bilgisi geliyordu 50. kanala, ya da Cell ID gösteren programlarda Vodafone baz istasyonunun Cell ID bilgisi görünüyordu. Tabi daha sonra hemen Turkcell antenine geçip düzeliyordu tekrar.

    o zaman ben manuel olarak turkcelli veya başka bir operatörü seçtiğimde bağlanması gerekir. izin yok diyor mesela. yurtiçinde roaming olayı garip olmuş. yurt dışı olsa normal birşey
  • dun benim de basima geldi. Telefonun cekmedigi bi yerde sebeke ayarlarini kurcaliyordum, bi baktim ekranda turkcell yaziyo:) deneme amacli arama yapacaktim ki 1-2 sn surmeden vodafona gecti:) benim de baya garibime gitti.

    Aslinda burdan aklima su geldi, ayni numarayla her uc operatöru kullanabilme sansimiz olsa guzel olurdu. Hangisi uygun olursa manuel olarak o sebekeyi secerdik.
  • Yurt ici roaming bi ara gundemdeydi

    Sonra.kalkti

    İlerde kesin.bu olacaktir bencr
  • Avea yeni kurulduğunda Turkcell ile bu konuda anlaşmak istemişti. Ancak Turkcell anlaşmaya yanaşmadı. Sonra da geçen senelerde Avea T:urkcell'e yurtiçi dolaşım (roaming) anlaşması yapmayıp Avea'yı zarara uğratmakla suçladığı bir dava açmıştı. Davayı tabii ki Avea kaybetti, sonuçta bu kadar sert bir rekabetin sürdüğü bir piyasada kendinden daha ucuz tarifeler sunan bir firmaya altyapısını kullandırmamak gayet normal bir şey.
    Amerika'da vs. yurtiçi roaming vs. yapılıyor. Türkiye'de ise çoğu operatör artık yeterli kapsama alanlarına ulaştı. Şehirlerdeki belli bölgelerde ve dağ başlarında hala kör noktalar var. Bazı hala cep telefonu şebekesi olmayan köyler ile ilgili de evrensel fondan kaynak ile bu bölgelerde ortak baz istasyonu kurulacaktı. Bunlarda da ya üç operatörün cihazları olacak, ya da bir sistem roaming gibi üç operatöre de kullandırılacak. Tabi bunun haricinde ülkemizde roaming anlaşmasına şu andan itibaren kolay kolay yapılamaz gibime geliyor. Ha, hizmete yeni girecek bir operatör olursa, bir dördüncü operatör, yapılabilir belki ama o ihtimal varmı şimdilik bilinmez...




  • Yukarıda olan ise sadece telefonun şebekeye ulaşıp şebekede oturum açmaya çalışması, bu anda da baz istasyonunun bilgilerini ekranda göstermesi. Tabi şebeke oturum açmaya izin vermediğinden acil durumlar dışında roaming olarak kullanılamıyor.
  • roaming tam olarak ne oluyor ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.