Şimdi Ara

VODAFONE TARAFINDAN DOLANDIRILDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    20.04.2020 tarihinde Vodafone Yanımda Uygulamasından "Süper Kolay Paket 8" satın aldım ancak ödeme işlemi sonrasında tarafımdan 2 defa ödeme tahsil edildi. Bunu 21.04.2020 tarihinde fark ettim ve 542 numarasından müşteri hizmetleri ile iletişime geçip kendilerine durumu izah ettim, parayı çektikleri banka hesabıma nakit olarak yapmalarını sorunun benden kaynaklanmadığını belirttim. Durumu onayladılar ve bana 7 gün içerisinde paranın hesabınıza geçeceğini belirttiler. 29.04.2020 tarihinde tekrardan aradım henüz bir para akışı sağlanmadığı için tekrardan kayıt oluşturduklarını, durumla ilgili 24-48 saat içerisinde bilgi aktarılacağını söylediler.

    02.05.2020 tarihinde tekrardan aradım ve benden çekilen ikinci tutarın hesabıma TL olarak tanımlandığını ve bu paranın yenilenen tarifem tarafından çekildiğini söylediler. Durumun saçmalığını onlara şu şekilde izah ettim, "siz X firmasından 5000 TL'lik alışveriş yapıyorsunuz, sistemsel bir hatadan dolayı sizden 5000TL daha çekiliyor ve X firması size hesabınıza 5000 TL tanımladık artık doya doya harcarsınız" diye pişkin bir açıklama sunuyor ben paket tutarının banka hesabıma yönlendirilmesini talep ediyorum dedim. Bunun üzerine işlem yapamayacaklarını belirttiler ve görüşmeyi sonlandırdılar.

    Arkadaşlar bu tarz sorunların hiçbirimizin başına gelmemesi için bunu duyurmak adına konuyu uplar mısınız? Sistemi ancak bu şekilde seslerimizi duyurarak düzeltebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vartolu Saadettin -- 2 Mayıs 2020; 14:55:29 >







  • UP
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.