Şimdi Ara

Volvo Araç Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba şuan kullanmakta olduğum 2014 model D2 otomatik Advance yani full paket 80 bin km de ki aracımı satıp, 2017 model sıfır makyajlı kasa R-Desing paket T3 motorlu V40 almaya değer mi sizce? 25 yaşındayım yeni evliyim ve çocuk yok şuan. Arabayı genelde sakin kullanırım bin de bir kafama estiğinde basarım o yüzden benzin sıkıntım yok. Çoğunlukla şehir içi kullanıyorum aracı. Yılda 2 kez çıkarım uzun yola. Kafam çok karışık çünkü V40 benim aracıma göre özellikle R-Desing paketiyle daha güzel ve performanslı duruyor ayrıyetten sıfır olması çekiyor beni. Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.



  • Araç çok güzel bence ama fiyatını da söylemen lazım mantıklı veya değil demek için , teklif aldın mı mesela?

    Edit:şu an kullanmakta olduğun araçla ilgili sorunun varmı o da önemli?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öküzbaş -- 31 Mayıs 2017; 23:47:18 >
  • öküzbaş Ö kullanıcısına yanıt
    Şuan kullandığım araçla ilgili herhangi bir sıkıntım yok çok şükür. Fakat ben bastığım zaman biraz daha atik ve şehir içinde kıvrak olsun istiyorum. Opsiyonlarla beraber 125-130 bin lira civarı fiyat verdiler. Büyük ihtimalle benim aracımı da 100-110 bin lira arasına satabilirim, malum site fiyatlarına göre.
  • Valla fiyat gayet iyi bence volvolardaki son kampanyanın etkisi mi acaba? Senede 10-15 bini geçmiyorsan direk al derim açıkcasıvolvonun yeni t3 motorunda benim de gözüm var ama ben şahsen cc tercih ederdim
  • Sizin araç 100e gitse neyse ama çok zor bi konu.
  • Yanlız sıfır fiyatları bu civardayken ikinci eldeki fiyatlar çok mantıklı gelmiyor bana
  • öküzbaş Ö kullanıcısına yanıt
    Bencede kampanya harika şuan Senede 20-25 bin yapıyorum ama benzin gözümü korkutmuyor açıkçası şirket karşılıyor hepsini
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Bu piyasaya göre rahat gider gibi.
  • öküzbaş Ö kullanıcısına yanıt
    Şuan kullandığım araç kısa bir zaman önce dedemden bana geçti. O yüzden sıfır araç hevesim var. Aldığımda da en az 5 6 sene kullanırım
  • Selamlar;
    İki aracıda kullanan biri olarak bence s60dan devam.
    Şu an golf 7 kullanıyorum,zamlar gelmeden önce s60 ve ya v40 la değiştirme niyetim vardıfakat zamlardan sonra vazgeçtim.
    S60 şirket aracımdı, uzunca zaman kullandım,v40ı da bir kaç ay önce test ettim.S60 d2 ile v40 t3 motor arasında bence performans noktasında öyle dikkat çekici bir fark yok ayrıca yakıt tüketimi de yüksek.V40 çok yakısıklı duruyor ama arkası falan s60 a göre baya dar.İlerde çocuk falan olursa sıkıntı.
  • emchimucha E kullanıcısına yanıt
    Açıklayıcı yorumunuz için teşekkür ederim fakat katılmadığım bir nokta var. O da S60 ve V40 arasında 0-100 hızlanma süresinde bile 3.5-4 saniye gibi küçümsenmeyecek bir fark var. Bu da performansı bence bambaşka yapar. Genelde 2 kişi gezeriz arabayla başkası olmaz. Çocuk olsa bile en kötü 2-3 senesi var o yüzden mantıklı geliyor bu araç bana. Ha yetmezse eğer mecbur istemeye istemeye değiştiririm.
  • 2016 model v40 t3 inscription kullanıyorum. Eski advance modele tekabül ediyor. Yeni makyajlı kasa, led aydınlatmalı. Araba 152 beygir (250nm tork üretiyor )performası çok tatminkar, yol tutuşu muazzam fakat süspansiyonları çok sert, araçta tek beğenmediğim nokta oldu diyebilirim(bunda 17 inc jantlarında etkisi var tabi) Kışın 8.2lt/100km, yazın 7.8lt/100km ortalamam var. Fakat şunu belirtmeden geçemeyeceğim; nispeten trafiğin az olduğu bir yerde oturuyorum buna ilave olarak yavaş ve sakin bir kullanım tarzım var agresif araba kullanıyorsanız bu değer biraz daha artabilir. Artık powershift yok, 6 ileri tork konventörlü aisin şanzımana geçildi. Çift kavramalıdan sonra kafanız rahat olacaktır, sorunsuz bir şanzıman tipi. T3 motorun Bakım aralığı 30.000km veya 1 sene hangisi önce dolarsa. Motor efsane bir yağ kullanıyor 0-20; sanırım bu sayede bakım aralığı bu denli uzun tutulabilmiş. Çok yol yapmayan biriyseniz tavsiye ederim. Sizin araç ile arasındaki farkları yazmaya çalıştım, başka sorunuz olursa, seve seve yanıtlayabilirim. Şartlar el veriyorsa r design tercih edin.
    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elrosvardamir -- 1 Haziran 2017; 1:16:7 >




  • İşte beklediğim yorum. Kullanıcısından bilgiler alınca insan ayrı bir mutlu oluyor. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. :) Yılda 20 bin km yapıyorum ortalama. Daha fazlası olur azı olmaz. 1 gün boyunca 2017 model T3 V40 CC kullanma şansım oldu ve gerçekten çok beğendim aracı, sizinde dediğiniz gibi süspansiyonu dışında tabi. Tadı damağımda kaldı V40'ın. Genelde sakin kullanırım aracı ama ara sırada olsa uyuzun birisi aracımın arkasına yapışıyor diğer şeritte de araç olduğu için mecbur gazlamak zorunda kalıyorum. Bu tür durumlar da araç gereksiz hantal geliyor bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M-C-J-L-K

    İşte beklediğim yorum. Kullanıcısından bilgiler alınca insan ayrı bir mutlu oluyor. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. :) Yılda 20 bin km yapıyorum ortalama. Daha fazlası olur azı olmaz. 1 gün boyunca 2017 model T3 V40 CC kullanma şansım oldu ve gerçekten çok beğendim aracı, sizinde dediğiniz gibi süspansiyonu dışında tabi. Tadı damağımda kaldı V40'ın. Genelde sakin kullanırım aracı ama ara sırada olsa uyuzun birisi aracımın arkasına yapışıyor diğer şeritte de araç olduğu için mecbur gazlamak zorunda kalıyorum. Bu tür durumlar da araç gereksiz hantal geliyor bana.

    Senede 20.000 km yapıyorsanız, benzinli ile 1 defa bakıma girersiniz, dizelde ise 2 defa.

    Yakıt masrafları kabaca şöyle olur;

    Dizelde: 6lt x 4.5tl =27 kuruş/km

    Benzinde: 8.5x5.17tl = 44 kuruş/km

    20.000km de benzinli kabaca 8800 tl, dizel ise 5400 tllik yakıt tüketir. Aradaki fark 3400 tl, dizelde 2 defa bakıma gireceğinizi düşünürsek fark 2200 tl'ye kadar geriler.



    Senede 2.500 tl fazla gideriniz olur, tabi km düşerse farkta düşer. Bu noktada karar sizin.



    Bu arada performansları eşdeğer demiş bir arkadaş, t3 motor ile d2 arasında ciddi performans farkı var.

    D2 110hp, T3 152hp, D2 0-100 12.1saniye, T3 8.3 saniye.




  • Golf 7 kullanicisiyim. 2015 eylülde alırken v40 r design'a gidip gelmiştim. Sonra daha fazla borçlanmamak adına golf almıştım. Ama hala o günden bu yana her geçen r design'a söyle bi gözüm kayıyor ne yalan.



    Şimdi de s60'da yapılan kampanya kafamı kurcaliyor. Yaklaşık 1 yıl içinde ailemizin genişlemesini planliyoruz. O zamanı da düşünerek daha büyük bi araca geçmek istiyoruz. Tam bunların üstüne sizin konu ilaç gibi geldi. 😊



    Konudaki seviyenin de forumda olması gereken düzeyde bilgilendirici ve seviyeli bi üslubu olması da Volvo kullanıcılarının profilinden kaynaklanıyor sanırım 👍



    Not: yanlış anlaşılmasın; araba markalarıyla kişilik analizi ya da değerlendirme yapmak gibi bk derdim yok. Sadece belki markaların kullanicilarinin 'cogunun' benzer düzeylerde olduğuna inanırım hep. Bu konu başlığı da bu savımı destekler nitelikte olmuş, o yüzden belirtmek istedim 😊




  • Siz kararinizi vermissiniz zaten. Bizden tastik etmemizi istiyorsunuz.
  • Sana hayat kurtarıcak bi tavsiye vereyim d2'den kurtul. Bir süre son silkeleme yapacak rampada, sonra düz yolda yapacak. Kronik. Satamayacaksın. Hemen sat.
  • 1.5 t3 s60 kiraladım bir gün. Yeni nesil tork konvertörlü şanzıman. Motor ve şanzımanı çok beğenmiştim. 250km civarı 4 kişi, klima açık yol yaptım, teslim ettiğimde 7.3 ortalamam vardı. Bu değerler v40da biraz daha az olur.

    Bagaj sorun değilse, powershift şanzımanlı s60'ı yenilemek bence çok mantıksız değil.
  • bluerdem kullanıcısına yanıt
    V40'ın kasası gerçekten çok güzel insanın gözü kalıyor. 2 hafta önce babam araba bakarken zorla Volvo'da götürdüm ve harika bir kampanya ile sıfır Xc60 aldık. O sırada kırmızı renk T3 motorlu sıfır S60 R-Desing paket sunroof ve jant opsiyonlu araç gözümün önünde 145 bin liraya bağıra bağıra gitti. Aslında niyetim oydu ama daha zor denk gelir öyle fırsat.
  • Evet biraz öyle, tastikleyelim o zaman
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.