Şimdi Ara

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar (377. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.560
Cevap
78
Favori
605.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • s60 2002 2.3 T5 aldım yakın zamanda. 250 bin kilometrede, servis motorda bir sıkıntı olmadığını söyledi.

    lakin arabaya sıralı lpg takılmış. nelere dikkat etmeliyim?

    şanzımanda da her bir sıkıntı görmedim ama trigger setini arka disklerini ve kulakçıklarını değiştireceğim.

    lpg kullanmak ne kadar sıkıntı yaratır?

  • darkerius kullanıcısına yanıt

    Bende 2003 2.3T5 aldım. 1 ay oldu alalı, motoru yeni revize edilmiş. Lpg bazı parçaları çabuk bitiriyor derler hep. Biraz sakin kullanmak gerekebilir. Boğaz kelebeginde kirlilik ve yağ birikimi, yanılmıyorsam bujileri çabuk yeme gibi sıkıntılar olabiliyormuş, eminde degilim. Ayriyeten lpg nin şanzumanda kararsızlığa sebebiyet verebiliyormuş ama ben öyle bi sıkıntı görmedim. Uzun zamandır araştırıyorum, muhtemel olabilecek arızaları. Aracın şanzıman yağına ömürlük diyorlar ama ilk fırsatta değişimini yaptırmak istiyorum. Şu ara maf, oksijen sensörleri ve boğaz kelebeğini kendim söküp temizleyeceğim. Araç ısındığında rölentide dalgalanma yapıyor. Temizlik sonrası yakıt tüketiminde de iyileşme olacağını tahmin ediyorum.

    Son 1 haftadır aracı R'ye aldığımda vuruntu ve titreme başladı. Şanzıman ve motor kulaklarına da baktırmam gerek. Muhtemelen bursada ACS otomotiv var oraya baktıracağım. Sunroof kapalı ve uzun yolda giderken laplap ses yapıp hava alıyor. Kapalı olduğu halde içeriden cama bastırınca 1 cm'lik boşluk yapıp ses çıkartıyor. İnşallah basit bir parçadandır.

    Bu arada forum çok sessizleşmiş. Anlaşılan konu başını çeken arkadaşlar şuanda daha farklı araçlara biniyorlar 😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son zamanlarda şanzıman revizesi yaptıran var mı?
    Arıza tespiti yaptırmadan olası durum için telefonla komple revize fiyatı istemiştim, 25 bin civarı bir rakam çıkardılar. Fiyat çok yüksek geldi. Yukarıdaki belirttiğim arızalar için komple revize istermi onuda bilemiyorum. Servisler konum itibariyle uzak vilayetteler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkdaşlar merhaba. Öncelikle hepinize iyi sohbetler diliyorum. Aranıza yeni katıldım.

    Benim sizlere bir sorum olacak. Bilen arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim.

    2009 model s60 d5 model bir aracım var. Bugün bir anda araç kendisinden 60 km sürat sonrasına çıkmamaya ve sanki devir kesici devreye girmiş gibi yığılmaya başladı. Bunun nedeni ne olabilir sizce?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maverick8734 M kullanıcısına yanıt

    Egr tıkanmış olabilir, benim başıma 2 kere geldi d5 motorda. artık 2-3 yılda bir egr temizliği yaptırıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi forumlar. 2005 Model volvo s60 aracim var. Araba Diyarbakir gunesinin altinda 6 gun yattiktan sonra calistirdigimda gosterdeki herseyin calismadigini fark ettim. Daha sonra yola ciktigimda bir sure duzeldi sonra tekrar yazilar silik ve alakasiz hale geldi ve analog gostergeler dahil hicbirsey calismadi sorunu ne olabilir. ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vodha -- 7 Temmuz 2022; 21:49:14 >
  • selam arkadaşlar; aracımda "motor sistemi servis gerek" diye bir hata aldım. bir ustaya götürdüğümde bilgisayara bağladı ve hiçbir motor arızası olmadığını söyledi. tek görünen arıza kodu stop lambaları switchinde arıza gösteriyor o kadar dedi. ancak stop lambalarım yanıyor hiçbir problem yok. elektriksel bir arıza olabilir bir elektrikçiye göstermen gerekiyor diye beni yönlendirdi.


    ben bu arızayı internette TR-ENG sitelerde araştırdım. yabancı sitelerde motor yağı fazla olabilir vs. şeklinde cevaplar buldum. ki yağı 10.000 km daha olmadı kullanıyorum. bugüne kadar fazla idi de hata yapmadı şimdi mi yaptı. zamanı geldi deyip yağı ve filtreleri değiştirdim. hata kodu gitmedi.


    stop lambalarını ve sigortayı kontrol ettim orada da bir sıkıntı yok. hatta sigortayı başka bir tanesi ile değiştirdim.


    arabamda lpg takılı. lpg ve benzin den kaynaklı bu hatayı aldığını söyleyenlerde var bir de benzin istasyonunu ve lpg yi değiştirmeyi deneyeceğim. ondan sonra ne olacak bakalım.


    bu konuda bana tavsiye verecek olan arkadaş var mı acaba? başına daha önce böyle bir arıza gelen ?





  • Bilgisayara volvo servis yada volvo özel servisindemi bağlattınız. Uyarı ekrana düştükten sonra bilgisayara bağlatınca mutlaka çıkması lazım. Belkide arıza sıfırlama yapıp o şekilde bakmışta olabilir. Benimde stop lambalarından bir tanesi, ayda bir söndüğünü görürdüm. Yansada yanmasada ekrana arıza düşüyordu. Ampulu değiştirince sorun düzelmişti. Birde aracınızı volvo harici servislere baktırmayın. Araçtan kesinlikle anlamaz, tespit yapamazlar. Volvo servislerinde ise nokta atışı yaparlar, bilginiz olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesutxf M kullanıcısına yanıt

    Volvo özel servise bağlattım. işi anlayan adamlar. arıza kodunu silmeden işlemi yaptılar. ancak sonuç dediğim gibi. hatta ikinci bir volvo arabaların elektronik işlerine bakan bir ustaya götürdüm o da dediğim gibi yaptı onun da gördüğü şey aynı idi. başka yardımı dokunacak arkadaşlar varsa önerilere açığım. @mesutxf teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

  • Merhaba arkadaşlar. Yıllar sonra 2005 s60 2.0t ile tekrar aranızdayım. Azalsa da yine yazan arkadaşların olduğunu görmek güzel. Daha önceki volvom zamanında 100 lerce sayfayı okumuştum. Şimdilik yine geriye doğru 3 sayfa falan okudum. Soru soran, sorulara samimi ve seviyeli cevaplar yazan arkadaşların olduğunu görünce sevindim.

    Yer:Ankara




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalabakla -- 30 Temmuz 2022; 23:34:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn, başta bu sayfanın kurucusu HIGHWAYMOUSE, değerli yazarlar hesheit, sedatonb, volkan.d arkadaşlarımız acaba geçmişe dönüp arada bu başlığa bakıyorlar mı?
    İsmini yazamadığım tüm emektarlar...
    Saygı ve selam hepinize...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maverick8734 M kullanıcısına yanıt

    Bu durumda rölanti durumuda önemli. Tabiki araç bilgisayara bağlanınca en net sonuç çıkar ama 2.0t benzinli aracımda aynı sorun vardı. Sonuç serviste boğaz kelebeği değişimi sonrası çözüldü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalabakla K kullanıcısına yanıt

    Evet, bakıyoruz, okuyoruz. Forumun Volvo başlığında geçirdiğim yılları özlüyorum bile. Keşke zaman geri aksa...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam. Bugünler de, yarınlar da dünlerden güzel olsun inşallah sn hesheit; cevabınız için ayrıca teşekkürler.

    Ankara'daki Volvo sahibi arkadaşlar şöyle yavaştan bir güncelleyelim mi kendimizi? Tabii ki diğer illerdeki arkadaşlar da katılırsa daha güzel olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,2008-2010 model arası s60 2.0 T araç almayı düşünüyorum.Sanroof ve elektrikli koltuklu olan araçlara bakıyorum lakin malum sitede fiyatlar çok abartılmış durumda.Forumdaki arkadaşlardan aracını satmayı düşünen olursa iletişime geçebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oice06 O kullanıcısına yanıt
    2017 de ilk 2006 S60 ımı alma sürecinde uzun uzun okuduğum konuyu tekrar bi açıp bakmak ve kendim gibi arada girip bakanları ve o günleri özleyenlerin olması güzel duygular hissettirdi. Herkese selamlar. Şuan 2007 S60 D5 Sport edition paket ile devam ediyoruz ☺️



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniquecomeclose -- 1 Ekim 2022; 15:22:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 1999 s80 ve 2001 s60 da rolantide dalgalanma sorunu mevcuttu , volvo servisinde iki aracımdada boğaz kelebeği temizleme tesisat kontrolü motor beyni kontrolü ateşleme bıbinleri bujiler ateşleme tesisatı enjektörler ve enjektör tesisatı yenilendi , contalardan hava alma ihtimali emme-vakum sistemine bağlı tüm borular kontrol edilmesine rağmen düzelmedi bilgisayardan arıza kodunda sadece bir kere boğaz kelebeği sinyal arızası görülmüştü , diğer aracımda kam mili pozisyon hatası veriyordu onun içinde vvt dişlisi değişecek bu kam mili sensörü değişecek vs vs denildi lakin iki araçtada aynı sorun sente kaçıklığından kaynaklanıyormuş,
    Triger seti değişirken veya herhangi birşey için sökülüp takılınca eksantrik dişlisinden bir tanesinin kurularak takılıyormuş ve takan usta bu dişliyi eliyle veya başka birieyle kastırıp kurunca tam olarak kurulmuyor bu yüzdende bir süre sonra bu kurmalı çark bir diş atlamak gibi ama daha minimalize esniyormuş bundan sebep de araç rolantide dalgalanma yapıyor ve bu dişli aparat ile kurulunca hiçbir sıkıntı çıkmıyor milimilimine tutuyor ayarı ama sadece aparatla bu kurma olayı mümkün diğer her türlüsünde bugün olmasa yarın , yarın olmazsa haftaya ilk zorlanmada çark ayarı bozuluyor ve dediğim bu olay oluyor
    Tek çözümü kurma aparatıyla kurulması gerekli bilginiz olaun iki kez başıma geldiği için forumdada kimse böyle bir durum yaşamadığı yada yazmadığı için veya bana denk gelmedi yazmak istedim [DHTUBE=]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 32merakligezgin -- 21 Kasım 2022; 3:52:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • adams28 kullanıcısına yanıt

    Üstad aracın hafızasından bakım süresi yenilemesi yapıldı mı , şöyleki bir arıza olmayabilir ama sistemde periyodik bir süre varsa veya şu kilometreye gelince bakım gerekli gibi bir işaretleme yapıldıysa bu sebepten arıza veriyor olabilir

    Youtube da videolar var ama genel olarak videoyu açıklayıcı forumda önceden yazılan şöyle bir yöntem mevcut bir deneyin

    zannediyorumki düzelecek çünki ortalama 10.000 km önce yağ değişimi yapmışsınız ve aracın beynine göre yağ bakım ve servis zamanı gelmiş yağ değişimini yapan kişi büyük ihtimalle sıfırlamıştır sayacını normalde onu süresiz gibi bir işaretleme yapıyorlar yanmıyor ama sıfırlamışsa fabrikasyon süreye dönmüş olabilir bakım sayacı

    1.KİLOMETRE SIFIRLAMA BUTONUNA BASILI VAZİYETTE KONTAK ANAHTARINI 1 KONUMUNA GETİRİN ( bazı modellerde 2 konumu)

    2.TÜM İKAZ İŞIKLARI YANACAK VE BİR SÜRE SONRA SERVİS IŞIGI YANIP SÖNMEYE BAŞLAYINCA BUTONU BIRAKIN...(AMA MUTLAKA SERVİS İŞIĞI YANIP SÖNERKEN NE ÖNCE NE SONRA)

    3.BİP SESİ GELECEKTİR-belki gelmeyedebilir....SERVİS LAMBANINIZ RESETLENMİŞ OLDU.....

    birde arıza ekrana çıkınca ünlem hangi renk yanıyor sarı mı yoksa kırmızı mı ? Aracınız kaç model hangi motor paketi mevcut ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 32merakligezgin -- 21 Kasım 2022; 4:16:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sn. 32merakligezgin Yağ filtre bakımını kendim yaptım, servis zamanı uyarısı alıyorum aracı her çalıştırdığımda. Servise gidip sildirmeyi düşünüyordum. bu tarif ettiğiniz yöntemi 2005 s60 2.0t de uygulayabilir miyiz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalabakla -- 23 Kasım 2022; 0:51:27 >
  • Yeni bir soru eklemek istiyorum:
    İyi akşamlar arkadaşlar. 2005 s60 2.0t yakın zamanda aldım. 5w/30 Motul eco-nergy 8100 ile bakım yapıldı. Yazın 2600 kmsi uzun yol olmak üzere 3000 km kullandıktan sonra kontrol ettim ki 2.5 litre yani her bin km de 830 cc eksilmiş. Daha önce bakımını yapan özel servis castrol 5w/40 kullanıyor imiş.
    Külbüratör kapağından ve yağ kontrol çubuğundan motor normal ısınıkken herhangi bir duman, buhar ve sıçrama, kahvemsi köpüklenme yok. Aynı şekilde egzos dan da duman vs atmıyor. 7000 devire kadar aralıklı veya bir müddet gaza bastım. Sadece bir an çok hafif siyah atar gibi yaptı ama devamında yapmıyor. Araç uzun süre beklese de park ettiğim zeminde bir akma damlama yok.
    Bu eksiltme sözünü ettiğim yağ marka değişikliği ve 5w40 yerine 5w30 kullanmamla mı ilgili?
    Bilen dostlardan bilgi lütfen.
    Araç prins LPG li. Genelde sakin bazende agresif kullanımım oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalabakla -- 23 Kasım 2022; 23:11:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.