Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (439. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.803
Cevap
113
Favori
650.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Ben de 20.05.2022 tarihi itibariyle 2013 Model 60.000 Km'de ilk sahibinden D2 Manuel Araç ile V40 sahibi oldum.


    Araç Advance donanım ve sanırım Türkiye'deki en dolu araçlardan birisi; standart donanımlara ilave olarak Şerit Takip, Çarpışma Önleyici (City Safety), Şerit Takip, Adaptif Cruise Kontrol, Otomatik Park özellikleri mevcut.


    Kullanım izlenimi olarak; Dizel motor sebepli motor biraz gürültülü çalışıyor ancak titreşim ve içeriye gelen ses rahatsız etmiyor, yakıt tüketimi açısından ben İstanbul trafiğinde olmama rağmen oldukça memnunum, Yol tutuşu çok hoşuma gitti, Çekişi benim için tatmin edici, Araç içinde kendimi güvende hissediyorum.


    Zamanla ilave tecrübe edindikçe paylaşacağım.



     Volvo V40: Ve O Sensin


     Volvo V40: Ve O Sensin




  • Kurzweil kullanıcısına yanıt
    geçmişe hort . volvosu olan veya kullanmış kıymetli arkadaşlar v40 v40 cross country veya v60 v60 cros country hangisini tavsiye edersiniz. o kadar yıl geçmiş kronik sorun var mıdır.? motor ve otomatik şanzıman olarak hangisini tavsiye edersiniz.
  • Ahali selam. Ben de bir hortlatayım istedim; dün geceden beri forumda arayıştayım lakin bir ipucu bulamadım.

    2016 late Volvo v40 t3 sahibiyim. Sanırım advance model. Araç sağ direksiyon japon üretimi. Tahmin ettiğiniz üzere Kıbrıs’da yaşıyorum. 80 küsür bin km’de. İlk sahibiyim lakin Kıbrıs ve sağ direksiyon kullanan ülkelerin piyasasını biliyorsunuzdur; ilk sahibi de olsanız aslında araçlar, ithal edildikleri ülkelerde bir dönem kullanılmış oluyorlar (özel sipariş haricindeki durumlarda)


    oldukça sakin bir sürücüyüm. Herhalde bu nedenle küçücük bir hissiyat benim için büyük bir sorun haline geldi. Öncelikle 4 lastiğimi yeni değiştirdim. Direksiyon mili hafif eğriydi; düzelttik. Rot ayarı yapıldı. Balans için bugün yarın vakit ayıracağım derken 1 hafta geçti. Şehir içi düşük km hızda dur kalk yaparken fark ettim ki her zamanki start stop devreye girmedi. Ekranda unavailable yazısı vardı.

    Derken yoğun trafik nedeniyle fren yaptığım bir an araç vuruntu benzeri tek seferlik bir tepki verdi. Gözüm yine start stopa ilişti ama devreye girmemiş. Yol boyunca her frene basıp durduğum an, araç 1 tık tekleme-vuruntu benzeri bir hareket çıkarıyor. Fazlasıyla rahatsız edici olmaya başladı 20 km sürüp eve dönene kadar.

    Az sonra yine trafiğe çıkacağım ve şimdiden gerilmeye başladım. İstanbul trafiği ne ise, Kıbrıs trafiği de o maalesef. Kuzey’de Volvo servisi yok. Ya alternatif bir servis bulacağım, yada güneye Volvo servisine göndereceğim. Elektriksel mi yoksa mekanik bir problem mi anlayamıyorum -keza bu konuda donanımlı da değilim.

    Düşünceleriniz nelerdir merak ediyorum.





  • Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Siz soruyu yazalı 2 hafta olmuş ve umarım bu zaman zarfında sorununuz çözülmüştür.

    Araç start stop yaptıktan sonra radyoda kesinti, motorda anlık tekleme vb sıkıntılar, akü geriliminin zayıfladığına işaret eder.

    Akünüzün durumunu ölçtürün ve eğer gerekliyse, çok zaman yitirmeden değiştirin.

  • ozerkane O kullanıcısına yanıt
    2 ay kadar sıkıntı çıkarmadı. Bugün ise olumsuzu çağırdığım için mi artık bilmiyorum; şu trafikte umarım bir yapmaz demeye kalmadan teklemeye başladı. Tarif etmesi zor bir durum. Start stop aktif iken frene basıp durma esnasında her şey tamam. Sıkıntısız. Lakin gri uyarı varken (ss aktif değilken) frene basıp durduktan yaklaşık 1 sn sonra bir defaya mahsus “takır” diye bir ses çıkarıp direksiyonu ve fren pedalını anlık titretiyor. Sinirlerimi bozdu yine :) düşük akü gerilimi mantıken nasıl teklemeye sebep olabilir ki?
  • Arkadaşlar selam. Dun itibariyle 2014 volvo v40 1.6 D2 advance paket araç aldim. Ama serit takip vs yok. Bunlar ek paket mi acaba? Cunku en dolusu advance paket diye okumuştum.

    Birde ayarlari vs yaptigimiz ekran ve yazilimi guncellenebiliyor mu? Bir kadin surucuden aldim acikcasi hic bir bilgisi yoktu. 10 yildir herhangi bir guncelleme yapildigini sanmiyorun

  • Ford motorlu Volvo araçlar için motor yağını Volvo onaylı yağlar MK yoksa ford onaylı yağlar mı kullanılmalı?
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    Kaputta önerilen yağ marka ve modeli yazıyor. Bende 2013 D2 var. 0W30 Castrol Edge öneriyor. Ben A5/B5 standardına uygun Liqui Moly ve Helix kullandığım da oldu ve üçünden de memnun kaldım.
  • ozerkane O kullanıcısına yanıt
    evet dediginiz gibi kaputta yaziyor: ben de bu sene 0-30 liqui moly aldim bakalim nasil nasil olcak.

    special techolan aldiniz degil mi volvo yazili?
    bu arada 5-30 neden onerilmiyor acaba , geneli hep 5-30
  • Merhabalar,


    V40 2018 T2 Nordic+ Sahibiyim. Aracım 67binde ve son zamanlarda rölanti durumunda gelen motor sesinden rahatsız oluyorum. 62binde satın alırken bu kadar ses varmıydı emin olamıyorum maalesef. Özellikla sağ taraftan gelen ses dikkatimi çekti.


    Yağ değişimleri 9ay önce yapıldı. Daha önce benzinli motor sesinden rahatsız olanlar var mı? Buna ek olarak 50-54km ile giderken vites geçsem mi geçmesemmi karamsarlığında kaldığı için sanki uğultu yapıyor.


    Teşekkürler,


    Ses için:

     Volvo V40: Ve O SensinHasan MENyoutube
    V40 2018 T2 Nordic+ Engine sound
    https://www.youtube.com/shorts/5t-FjXinJGQ?feature=share
  • nc39 kullanıcısına yanıt

    Special Tech Volvo olandan almıştım ben de.

    Bu arada bakım için gidilen yer Volvo yetkili ya da Özel servisi değilse yalnızca 3.8 Lt yağ konması gerektiğini söylemekte yarar var.

    Özellikle Liqui Moly 4 yerine 5 Lt olduğu için hepsini boca edebiliyorlar. Son bakımı Bursa'da yeni açılan bir BoschCar a yaptırdım. Başıma geldi.

    5W30 Yağ 0W30 a göre daha kalın ve vaktiyle güvendiğim bir usta turbo arızasına yol açacağını söylemişti.

    Diğer yandan araç eskiyip motorda aşınma arttıkça, örneğin 10 yaşın üzerindeki araçlar için bir tık kalın yağ kullanılmasının daha yararlı olduğunu söyleyenler de var.

    Hangisi hurafe hangisi bilimsel gerçek, bilemiyorum.

  • Selam arkadaşlar, benim araç ön kaput kapağı kapalı olduğu halde ekranda kapak açık uyarısı veriyor. Belki düzelir diye açtım kapattım bir kaç kez ama hala ekranda açık uyarısı görünüyor. Neyden kaynaklı olabilir?
  • ozerkane O kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkür ederim.

    bu arada, r desing koltuklarının kumaş bölümü nubuk mu alcantara mı yoksa süet mi? Nasıl temizlicez :)

  • Darkraver D kullanıcısına yanıt

    Biraz zor oldu ama eski postumu buldum. Hala aracı kullanıyorum ve 60 bin küsürlerde. Fren sisteminde sorun var. Westinghouse vs değişiyor. Güvenlik denince Volvo akla gelir ama boşmuş. 10 yıllık ömür olayı artık günümüzde birçok firma uyguluyor ama ben alışamadım ayrı. Bari frenleri daha uzun ömürlü yapsalarmış da iç aksamlarından ödün verselermiş diyeceğim de onlar da bozuluyor.....

  • Değerli arkadaşlar mercekli farlarınız iyi aydınlatmıyorsa merceklerinizın içi kararmış yani yanmış demektir.


    VOLVO S40 V40 S60 S80 AYDINLATMAYAN FARLARIN MERCEK DEĞİŞİMİ yapılabilmektedir. İster halojen(Sarı yanan) olsun ister xenon olsun kararmış mercekleri olan eski farlarınızı yenisine 6000 - 8000 Tl vermeden yenileyebilirsiniz. Halojen mercekli araçlarınızı orijinal xenonlu hale getirebilirsiniz. Montajı kendiniz yapabilir veya ulaştırmanız durumunda tarafımızdan yapılabilmektedir. Daha onlarca aracın merceği değiştirilmiş ve memnuniyetleri ifade edilmiştir. Mercekler orijinal bosch marka olup memnuniyet garantilidir. Aşagıdaki linkten ürünleri inceleyebilir veya

    0505 713 1423 den irtibata geçebilirsiniz.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yk40 -- 24 Temmuz 2023; 23:51:52 >




  • merhaba arkadaslar 2019 volvo İNSCRİPTİON modelı alacagım 1500 cıvarı fıyat var fıkrınızı paylasırsnaız sevınırım yoksa sıfır polo yada golf mu alıp gecmelı yorumlarınız nelerdır

  • Şuan kullandığım araba v40 d2 model arabayla ilgili tek bir şey kusursuz oda yol tutuşu c segmentindeki bütün araçlara çok rahat meydan okursun virajda sw olmasına rağmen ama özellikle d2 modelinde kronik sorunlar ayrıca 1.5tonluk arabaya 115hp baya yetersiz kalıyor aracın performansı baya zayıf o yüzden
  • desi116 kullanıcısına yanıt
    O fiyatlara ateca , a3 ve cupra leon bulabilirsin. Polo yu direk geç. Keyfine göre golf te olur.
  • ultraslan_34 kullanıcısına yanıt

    Merhaba size özel mesaj gönderemiyorum. Whatsapp grubu için sizden mail göndermenizi rica ediyorum.


    muzikallp@gmail.com


    teşekkürler

  • Darkraver D kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    benimde bilgi ekranımda “fren sistemi servis gerekli” uyarısı çıktı son 6 ayda 2.kez


    Deneyimleriniz benim için önemli. Bu görünüp kaybolan uyarıyı dikkate almıyor yetkili servis. Konu fren olunca endişe ediyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.