Şimdi Ara

Vtx 5770 yi biraz serinletmek için ramsink takma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vtx 5770 1Gb Diablotek v3 modeli ekran kartım var ama boşta 46 derecelerde geziyor yükte ise 80 i deviriyor. Kasa serin sayılır önde 12cm arkada 12 cm ve ekran kartına üfleyen 8 cm fan var.
    Şu küçük ramsink pasif soğutuculardan alıp 4 adet ram e yapıştıracağım. ancak aşağıda fotoğrafta görülen diğer siyah bileşenler galiba güç regülatörleri ) onlarda ısınıyor.




    ram in arka tarafı buraya yapıştırsam olur galiba



    Buradakiler ise güç regülatörleri . Bunlara da yapıştırmayı düşünüyorum ama alacağım ramsinklere göre biraz ufaklar.

    Benim esas düşündürenler

    1. ramlarin arka tarafına yani resmin görünen kısmına yapıştırsam ?
    2. güç regülatörlerinden resimde görünenlerden iki farklı model var ( üzerinde farklı değerler var ) iki tane güç regülatörüne 1 ramsink taksam ?
    3. Kartın diğer tarafında fanın alt tarafında bir tane daha güç regülatörü var eğer oraya ramsink sığmazsa ve takamazsam. kartta dengesizlik olmaz mı?

    bu üç soruma cevap verirseniz memnun olurum.







  • Onu bunu bilmiyorum ama alacağın ramsinklerin kendi termal padleri varsa hiç bir işe yaramıyor ! bildiğin izola bant gibi sadece yapışıyor ısıyı iletmekle uzaktan yakından alakası yok ..
    geçen gün gittim Fireball'a bende ekran kartına ramsink alıp takıyım dedim
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100000197
    aliminyum yerine bakır olsun kaliteli olsun dedim verdim 20 lira aldım yapıştırdım bf3 oynadım 1-2 saat baktım buz gibi elimle dokunuyorum ısınmamış programdan bakıyorum kartın bellekleri 40-50 derecede geziyor ee sıcaklık nereye gidiyor dedim :) termal bantları söktüm iyice temizleyip su zımparası ile parlattım zalman'ın termal macunu ile yapıştırdım o zaman adam oldu şimdi 20 derece overclock yapıyorum 25 derece yi geçmiyor :)
    şu kitlerden alabilirsin aslında hem bellekleri hem vrm denen voltaj regülatörlerini soğutursun aslında vrmlerin olduğu yerde delikler var zaten alacağın kit içinde uygun bişey çıkmassa kendin çok rahat yapabilirsin :)
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SCVCH-1000



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 24 Mayıs 2012; 17:16:48 >




  • cevabın içinteşekkürler normandia değerlendireceğim
  • yaptıntan sonra ne kadar fark etti yazarmısın?
  • elbette sizlerle paylaşırım
  • Aklıma gelmişken termal macun ile yapıştırmak istersen Zalman'ın STG-2 macununu kullan ısıyı çok iyi iletiyor fena yapıştırıyor ama çokda garip bir macun hamur gibi bişey :) sadece bir miktar mercimek tanesi kadar sür ramsinkleri direk üzerine hafifce bastır o şekilde tam yayılıyor macunu önceden yaymaya kalkışma yayamıyorsun dağılıyor :) garip ama kaliteli macun :)
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/zalman-zm-stg2-zm-stg2-super-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=47179



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 25 Mayıs 2012; 3:35:53 >




  • Arkadaşlar biraz geç oldu ama sizinle paylaşmak istedim.Yukarıda resmini yüklediğim ekran kartıma çinden bir siteden aldığım yapışkanlı pasif soğutucular ve eski bir ekran kartı soğutucusu kullanarak ekran kartının ısınan parçalarına yapıştırarak ısıyı baya bir düşürmeyi başardım.


     Vtx 5770 yi biraz serinletmek için ramsink takma

    Eski bir ekran kartı soğutusunun benim kartımın voltaj regülatörlerine göre uydurduğum hali.


     Vtx 5770 yi biraz serinletmek için ramsink takma

    Voltaj regülatörleri ve montaj delikleri. Orijinalde kartta soğutucu yok ama delik bırakmışlar belki soğutucu takarız diye ama benim işime çok yaradılar :)

     Vtx 5770 yi biraz serinletmek için ramsink takma


    Matkap, eğe ve zımpara ile ekran kartıma göre modifiye ettim ve regülatörlerin üzerine Termal Macun sürüp ekran kartına kendi ( eski soğutucunun ) plastik klipsleri ile monte ettim.

     Vtx 5770 yi biraz serinletmek için ramsink takma

    Ekran kartının ram heatsinklerin monte edilmiş son hali. 4 adet ramin arka tarafına da yine bu ram heatsinklerden yapıştırdım. Bundan sonra Vga işlemciye termal macun sürüp fanı monte ettim . Sonuç olarak aşağıda ki sonuçları elde ettim


     Vtx 5770 yi biraz serinletmek için ramsink takma

    Mayıs ayında bir müddet Battlefield 3 oynadıktan sonraki ve oda sıcaklığı yaklaşık 25 derece iken alınmış sıcaklık değerleri. Resmi tam yükleyememişim ama dikkatli bakınca everest programında belli oluyor.
    CpU Disp 79 derece
    CpU Memory 88
    CPU Shader 91

     Vtx 5770 yi biraz serinletmek için ramsink takma

    Temmuz ayında bir müddet Battlefield 3 oynadıktan sonraki ve oda sıcaklığı yaklaşık 31 derece iken alınmış sıcaklık değerleri. Burada ise
    CpU Disp 62 derece
    CpU Memory 64
    CPU Shader 64

    Ortam sıcaklığını göz önünde bulundurmazsak bile cpu sıcaklığı yaklaşık 17 derece azaldı :)

    Ram heatsinkeri küçük parçalara uygulamak için iki tane heatsink i ise demir testere ile tam ortadan kestim.
    Çinden getirttiğim heatsink site adresihttp://www.dealextreme.com/p/aluminum-cooler-heat-sink-chipset-for-ram-memory-w-type-8-piece-set-35816?item=4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veezy -- 21 Temmuz 2012; 0:46:53 >




  • Unnutmadan yazayım ; Kullanmış olduğum termal macun Sunbeam Contact Freezer işlemci soğutucusu ile birlikte verilen tuniq tx-2 dir.
  • O kadar emek çektim, millet tatildeyken güme gitti :)
  • emeğine sağlık
  • teşekkür ederim arkadaş
  • veezy V kullanıcısına yanıt
    teknik ve görsel sunum için teşekkürler. gerçekten iyi bir çalışma olmuş. bende powercolor 5770 kullanıyorum. darısı başımıza diyelim. saygılar.
  • paylaşım için teşekkürler.tx-2 çok iyi bir macundur.sıcaklıkların düşmesiyle birlikte oc potansiyeli de artmış olmalı
  • epeydir girmiyordum foruma. şu sıralar evde oyun oynayamıyorum :( önce O.C denemiştim ama kartımın O.C ile arası hemen hemen yok gibiydi. Modifiye sonrasında ise denemedim doğrusu. kendinize iyi bakın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.