Şimdi Ara

web sayfasından içerik arama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    indirdiğim web sayfalarından kelime taramak istiyorum. ancak web sayfası dosya sistemi gibi görüneceğinden ağaç yapısını recursive gezmem gerekiyor.

    - C# ile recursive olarak dosyaları elde etmem gerekiyor. Bunun için hazır komut var mı ?.

    - ya da tüm alt dosyaları (klasörler değil) alıp bulunduğum ./ dizinine atacak komut var mı ?. bundan sonrasında döngü ile alfabetik sırayla dosyaları okuyabilirim.

    teşekkür ederim.



  • İndirmeniz şart mı bilmiyorum ama sayfaları indirmeden istediğiniz web sayfasına request atıp web scraping yapabilirsiniz. Hem kütüphanelerin kendi parsing metodları var istediğiniz verilere daha rahat ulaşabilirsiniz.
  • Merhaba. Aslında indirmem şart değil. Kodlama konusunda güncel değilim :).

    web scraping biraz araştırdım. sitesine göre çalışmamazlık yapıyor mu ? örneğinhttp://mf.sakarya.edu.tr/tr/3188/akademik_kadro sayfasında tek tek hocalarının sayfasına girileceğine onların çalışma alanı ve mail adresini çekmek istiyorum, ya da en azından birini. bunu başka üniversitelerde de yapmak istiyorum.

    chrome'a scraper eklentisi yükledim, denedim - verdiğim link için çalışmadı. ancak hocanın sayfasına girince çalışıyor. acaba üst sayfada CSS veya JS kullanıldığı için mi çekemiyor ?
  • Öyle cumburlop bir model yok hocam.

    İyi programcılık ister.
  • ayrıca her sitenin kodlaması farklı olduğundan birinde yaptığınız diğerinde çalışmayabilir ancak şöyle bir yol izlenebilir siteyi indirirsiniz içinde Dr. kelimesini bul ve sonraki kelimeleri al mail içinde aynı yöntem olabilir Regular Expression konusuna bakarsınız.
  • içerikleri Bir RDBMS de tabloya kaydeder, FulltextSearch aktive edersin, Kolonlara da Rank verirsin. Sonra tüm "kolonlarda" arar getirir. Eğer verin fazla ise eş anlamlı kelimeler vs de önemli ise elastic search kurarsın. Verileri ona kaydedersin ve aratırsın. Elastic search yatay olarak ölçeklenebildiği için "verin büyükse" dedim. Yoksa SQlite ile bile fulltext search yaparsın.

    Yok ben kendim yapacağım diyorsan o zaman Recursive bilmekten fazlası gerekir zira. Bulmak yetmez, Önem sırasına göre hata bazen iki kelimenin varlığına göre araman gerek vs vs .
  • güzel öneriler için teşekkür ederim.

    2 gün ayırabilirim düşünmüştüm, daha fazlasına ihtiyaç var görünüyor. Bazı bilgiler link üzerinden çekiliyor, gösterimi o şekilde - html'e gömülmediği için sağlıklı şekilde alamayacağımı düşünüyorum. güncel teknikleri araştırmak ise zaman istiyor.

    özetle problemi erteledim :)

    sağlıcakla
  • Hocam senin ilacın curl.C# bilgim yok ama php de verdiğim linkteki gibi bir yapı mevcut.
    https://www.php.net/manual/tr/book.curl.php



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiletlerBiletxD -- 24 Aralık 2019; 16:47:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.