Şimdi Ara

Web Sitelere Reklam Pushlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, elimde xml/json türünde bir ürün kaynak dosyası var, içinde her ürünün resim urli, linki, fiyatı vs var. Java ile bu kaynak dosyasından sitelerde sağda solda çıkan reklam alanlarına reklam göndermek istiyorum. Bazı web siteleri endpoint veriyormuş.


    Hangi web siteleri endpoint veriyor?

    Bu endpointlere nasıl bilgi gönderilir?

    Rest api vb bişey mi öğrenmem lazım?


    Bu konularda bilgisi olan varsa biraz yardım edebilir mi, bilgi verebilir mi?




  • Merhaba,


    Cok genel bi cevap verecegim. Verecegim cevap bircok degiskene bagli olarak degiskenlik gosterebilir. Ama kabaca soyle bir yol takip edersiniz diye tahmin ediyorum:


    1. Oncelikle reklam saglayicisi ile aranizda bir anlasma olmali. Farazi yaziyorum ama tahmini soyle isliyordur: Google adsense ile reklam vereceksiniz diyelim. Sizden bir hesap acmaniz beklenecek ve size bu hesap dogrultusunda bazi kimlik bilgileri verilecektir. OAuth ile alinan key/secret tarzi bir sey.
    2. Reklam saglayicisi size reklamlarinizi gosterebilmeniz icin bi API sunacaktir. Bunun sayesinde reklam iceriginizi doldurabileceksiniz. Bunun icin size restful servis saglandigini varsayarsak bi rest client yazmaniz gerekecek. Java da bunu Spring RestTemplate ve Jackson gibi framework ve kutuphaneler kullanarak yapabilirsiniz.
    3. Eger sitenin kendisi size reklam icin API sunuyorsa, reklam saglayicisi APIsi ile ugrasmadan dogrudan siteye gonderebilmeniz mumkun olabilir. Genelde bu tur sitelerin Gelistiriciler/Developers icin diye bir bolumu olur. Oradan sitenin size sagladigi apilere ulasabilirsiniz.


    Kolay gelsin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.