Şimdi Ara

Whatsapp Kamera Ayarları Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Whatsapp Kamera Ayarları Nasıl Yapılır? Sorusuna gelecek olursak eğer en çok kullanılan iletişim uygulamalarından biri olan whatsapp yakın dönemde yaptığı güncelleme ile birlikte kullanıcılarına görüntülü konuşma desteği de vermeye başlamıştır. Kamera ve mikrofonun aktif olarak kullanıldığı görüntülü görüşmede whatsapp kamera ayarları önceden yapılmalıdır. Kamera görüntüsünün bozuk olması ilginç görünümlerin ortaya çıkmasına neden olabilir.




    Sorunsuz şekilde görüntülü ve sesli görüşme yapabilmek için izinler kısmından kamera, mikrofon, konum, kişiler ve kayıt yeri izinlerinin verilmiş olması gerekir. Aksi halde kamera ve mikrofon çalışmayacak, iletişim kurulmayacaktır. Whatsapp kamerası açıldığında kameranın görüntü kalitesinin genellikle biraz daha düştüğü görülür. Ayrıca bu kamera daha fazla görüntü yakınlaştırabilme özelliğine sahiptir. Gönderilen görüntü telefonun ekran boyutlarına göre otomatik olarak ayarlanır. Bu nedenle görüntü yakından daha büyük görünür.




    Whatsapp Kamera Ayarları Nasıl Yapılır?


    Whatsapp kamera ayarlarını yapmak için ilk olarak uygulamada oturum açılır. Ardından sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklanır ve açılan menüden ayarlar sayfasına gidilir. Ayarlar kısmında bulunan yardım ve bize ulaşın kısımlarından kamera ayarları ile ilgili talep mesaj kısmına yazılarak iletilir. Whatsapp yardım merkezi haricinde ilgili telefon markasının yardım merkezi aracılığıyla da profesyonel destek alınabilir.




    Kamera ayaları uygulama üzerinden her kullanıcı tarafından yapılamaz. Bu ayarlamayı yapmak için yardım merkezlerine başvurmak gerekir. Whatsapp kamera ile ilgili sorunlar her telefonda görülmediğinden yardım merkezi aracılığıyla telefona yönelik sorun çözüm yöntemleri uygulanır. Eğer telefonun kendi kamerasında sorun yoksa ve yalnızca whatsapp uygulaması üzerinde sorun yaşanıyorsa uygulamanın müşteri desteğine başvurulabilir.




    Whatsapp Kamera Ayarı


    Kullanıcıların dönem dönem başvurduğu whatsapp kamera ayarı kamerası bozulan, çalışmayan ya da kamera başlatılamıyor hatası ile karşılaşılan durumlarda yapılır. Sorunun çözümü için kullanılan alternatif yöntemlerden biri telefonu fabrika ayarlarına geri döndürmektir.




    Hem ön hem de arka kameranın aktif olarak kullanıldığı whatsapp için kamera ve mikrofon kullanım izinlerinin verilmiş olduğundan emin olmak gerekir. Telefonu yeniden başlatmak de anlık çözüm sağlayacaktır. Cihazın yenilenmesini ve kameranın ideal boyutlara gelmesini sağlayan yeniden başlatma başlangıç düzeyinde iyi bir çözüm yolu olabilir. Bunun ardından kamera hala düzelmezse erişim kontrol edilmelidir. Eğer erişim engelli ise bu engel kaldırılmalıdır.




    Whatsapp Görüntülü Konuşma Kamera Ayarları


    Görüntülü konuşmada farklı sebeplerden dolayı kamera problemleri sıklıkla yaşanır. Bunu düzeltmek için whatsapp görüntülü konuşma kamera ayarları eksiksiz olarak yapılmalıdır. İşe yarar sonuç alabilmek için öncelikle whatsapp uygulamasını güncel olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ardından uygulama önbelleği temizlenmelidir. Whatsapp uygulamasında depolama bölümünde ön belleği temizle seçeneğine onay verilmelidir. İlave olarak Whatsapp’ın içindeki kamera ara yüzü yerine cep telefonunun ara yüzü kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde yapılacak çekimler büyümez ya da uzamaz. Tüm bu işlemler kameranın fazla yakın ya da büyük olması gibi sorunları ortadan kaldıracaktır.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.