Şimdi Ara

Wi-Fi ve Bluetooth'tan 100 kat daha verimli kablosuz iletişim standardı geliştirildi: Wi-R ile tanışın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Wi-Fi ve Bluetooth'tan 100 kat daha verimli kablosuz iletişim standardı geliştirildi: Wi-R ile tanışın
    ABD'deki Ixana isimli girişim, giyilebilir teknolojiyi dönüştürmeyi vaat eden devrim niteliğinde bir iletişim çipi olan Wi-R'yi tanıttı. Bilgisayar donanımı ve bileşenleri kategorisinde ödüle layık görülen Wi-R, Vücut Alanı Ağı (BAN)'nı kullanarak enerji tüketimini, Bluetooth, WiFi ve hücresel gibi geleneksel kablosuz teknolojilere kıyasla 100 kat düşürdüğünü iddia ediyor.



    4 Mbps hıza sahip YR22 Wi-R çipi, devamlı sağlık izleme, genişletilmiş gerçeklik deneyimleri ve sezgisel insan-bilgisayar etkileşimleri için yeni olanaklar sunuyor.



    Ixana'nın CEO'su, geliştirdikleri çipin, pille çalışan cihazlarda dağıtılmış hesaplama yoluyla karmaşık algoritmaların verimli bir şekilde çalışmasını sağlayarak, yeni bir çağ başlatacağını söyledi.



    Geleneksel radyo dalgası tabanlı kablosuz iletişimin aksine Wi-R, sinyali doğrudan insan vücuduna aktarıyor. Bu yaklaşım iki önemli avantaj sunuyor: gelişmiş güvenlik ve benzersiz enerji verimliliği.



    Wi-Fi ve Bluetooth'tan 100 kat daha verimli kablosuz iletişim standardı geliştirildi: Wi-R ile tanışın



    Sinyal aktarımı için insan vücudu kullanılıyor



    Ixana'nın temsilcisi teknolojiyi şöyle açıklıyor: "İnsan vücuduna bağlandığından çok özel bir ağ oluşturuyor. Vücudun 'balonunun' içindeki her şey iletişim kurabilirken, dışarıdaki her şey sinyale karşı neredeyse kör kalıyor. Bu, iletişim için güvenli bir kanal sağlıyor"



    Wi-Fi'dan 100 kat daha az güç tüketen çip, giyilebilir cihazlar için çok daha uzun pil ömrü vadediyor. Bu niteliği sayesinde çip, Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında geniş kullanım alanı bulabilir.



    Temsilci ayrıca insan vücuduna bağlanan sinyalin halihazırda diğer radyo dalgaları tarafından bağlanan sinyalden daha az olduğunu belirtti. Teknolojinin insan kullanımı için tamamen güvenli olacak şekilde tasarlandığını ifade etti.



    Ayrıca Bkz.3500 dolarlık Apple Vision Pro neler sunacak? İşte ilk içerikler



    Wi-R'nin dikkate değer özelliklerinden biri, dağıtılmış hesaplamayı mümkün kılarak vücuttaki cihazların birbirleriyle verimli bir şekilde iletişim kurmasına olanak sağlaması. Bu yetenek ile, vücuda takılan gözlüklerden canlı video akışı gibi yenilikçi uygulamaların önünü açılıyor.



    Ixana ayrıca daha yüksek hız gereksinimlerini karşılamak için halihazırda 20 Mbps'lik bir versiyon üzerinde çalışıyorlar. Şirket, Wi-R'yi giyilebilir teknoloji alanında benzersiz verimlilik ve güvenlik sunan devrim niteliğinde bir teknoloji olarak görüyor.




    Kaynak:https://ixana.ai/wi-r.html#wir-hero
    Kaynak:https://interestingengineering.com/innovation/beyond-bluetooth-wi-fi-ixana-explores-power-of-wi-r-in-wearable-tech







  • Füzyon, kablosuz elektrik, Wi-Fi alternatifi, IPv6, çalışan printer, kağıt ayak izsiz ofis... Hep ama hep haberlerini gördüğümüz, sonraki fi yılında çıkacak denilen ama asla çıkmayan şeyler. Tüm bunların sonunda ya eski standartların kalıcılığını görüyoruz, ya da neden standartların kendi kalitesinde standart olarak kalabildiğini görüyoruz

  • Logosu dışında gayet ilgi çekici

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şu li-fi gibi uyduruk birşeye benziyor.

  • Dokunarak diğer insanın ağına erişebiliyorsun ya biraz kötü yollara gidebilir gibi :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bi içimizden geçmedikleri kalmıştı. O da gerçek oluyor sanırım :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • isterse 1.000.000 kat hızlı olsun telekomun eline düşerse kaplumbağa olur.Wi-Fi ve Bluetooth'tan 100 kat daha verimli kablosuz iletişim standardı geliştirildi: Wi-R ile tanışın 

  • İlginç. Nasıl bir hayalin ürünü anlamak güç. Bize yarar umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence çok şaçma tutmayacak bir teknoloji kaplosuz değilki bu sana dokuncam o şekilde iletişim kurucak falan filan ama kolundaki bikelik ile vucudundaki takılı çip ile baglantı kurar ve güzel olur geri kalan kısmı tam bir şaçmalık

  • Füzyon, kablosuz elektrik, Wi-Fi alternatifi, IPv6, çalışan printer, kağıt ayak izsiz ofis... Hep ama hep haberlerini gördüğümüz, sonraki fi yılında çıkacak denilen ama asla çıkmayan şeyler. Tüm bunların sonunda ya eski standartların kalıcılığını görüyoruz, ya da neden standartların kendi kalitesinde standart olarak kalabildiğini görüyoruz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 14 Ocak 2024; 14:12:15 >
  • Bluetooth'un teknolojisinin yeterli olup olmadığını saatlerden ya da telefonlardan anlayamazsınız.


    Bir ev sinema sisteminde Dolby Atmos içeriğini kesintisiz ve doğru olarak aktarabildiğim gün "Bu iş olmuş" diyeceğim.


    Yoksa kulaklıkmış, telefonmuş, saatmiş... Bunlar bomboş işler.

  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    bugun kullandigimiz cogu teknolojinin kokleri 60lardaki 80lerde lab calismalarina gidiyor. olede bak mesela tarihi 50lerdeki 60lardaki lab deneylerine gider. lityum bataryaya bak 1965 nasaya kadar gidiyor. gelistirilen yeni teknolojinin ucuza verimli uretilebilip gundelik yasamda kullanilacak kadar rafine olmasi onlarca yil alan bir surec. baska bir noktada gelistirilen her teknoloji son kullaniciya ulacak kadar ilerliyemiyor, gelistirme yada uretim verimliligi asamasinda bir yere takilip kaliyor. burasi teknolji haberlerinin yayinlandigi bir mecra oldugu icin gelistirilen her teknoloji haber olabiliyor ama bunlarin az bir kismi belki 10 sene sonra yasamimiza girebilecek seyler.

  • Hazır içimizden geçmişken, kafamızdan geçenlere de bir göz atıverirler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Artsın hastalıklar, artsın ilaç satışları.

  • Seyyar mikro dalga fırın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeyesCC3 -- 14 Ocak 2024; 22:25:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wifi ve türevlerinin insan vucuduyla alakalı yapmış oldukları zararları hala konusuyorken boyle birşeyin ortalığa çıkması resmen felaket ötesi.. adamlar insan vucuduna baz istasyonu entegre edecek bu gidişle..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 15 Ocak 2024; 12:7:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eminim sağlığa zararlı yok denilerek pazarlanacak, tıpkı kokonun eczanelerde satılması, sigara sağlığa zararlı değildir denilerek pazarlandığı yıllar gibi... Yıllar yıllar sonra olan o nesile olacak. Umarım tarafsız sağlık kuruluşları tarafından da denetlenir...

  • Aşılardan sonra yavaş yavaş hedefe doğru yürünüyor.sonra adam oradan düğmeye basıp beni kontrol edecek.amaç bu bence

  • aklıma thalidomide geldi

  • Tehlikenin farkındamısınız.İnsanın frekansları ile oynanıyordu zaten seviyesini artırmışlar.

  • direk içimize koysunlar

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.