Şimdi Ara

Win 7 Donma, Yavaşlama, Kasma Sorunu Çözümü (svchost.exe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
26.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Artık bariz şekilde windows 7'nin ciddi ciddi açığı bu svchost.exe. wuauserv hizmetinin neden aşırı derecede ram yediği henüz çözülmüş değil. windows 7'de pc kasılma sorunun en ana sebebi bu. Çözüm aşağıda. Ayrıca benim sistemim zaten iyi diyenler bir kontrol etsinler, belki yeterince iyi değildir ;)


    svchost.exe dosyası sistem dosyasıdır, virüslü olanları da mevcut fakat neredeyse tüm win 7 lerde bu dosya windows update yi öyle bir kasıyor ki windows updateyi dilediğiniz kadar güncelleyin bu problem her zaman oluşacaktır.

    svchost.exe yi silmek sistemi silmekle eş değer bu sebeple öncelikle svchost.exe deki hangi hizmetin pc'nizi kastığını bulmalısınız, yüzde 99 bu hizmetin adı "wuauserv" dir. yine de emin olmak için görev yöneticisinden cpu ya da bellek bölümüne gelin svchost.exe (netsvcs) yanındaki tiki işaretleyin ve cpu altındaki "svchost.exe (netsvcs) tarafından filitrelendi" bölümündeki cpu'yu kasan büyük olasıkla " "wuauserv" demiştik" olduğunu göreceksiniz. şimdi geldik asıl mevzuya "wuauserv" dosyası windows update dosyasıdır ve dll girişlidir, öncelikle sisteminizi en son verilerle güncelleyin çünkü bir daha güncelleme yapamayacaksınız, ben zaten güncelleme istemiyorum diyorsanız devam ediyoruz.

    pc'nin Başlat>Ara kısmına cmd yazın gelen yazılıma sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın, sc delete wuauserv yazın enterleyin, artık svchostexe pc'nizi kasmayacak, hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murashka -- 19 Kasım 2016; 17:40:18 >







  • Güzel bilgi Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eve gidince bi yapacagim bunu. bende de son 2 haftadir var. fotmat attim. normalde ucak gibidir bilgisayarim. bildigin acildiktan sonra masaustu gelince acayip kasinti oluyor.ama bu bilgisayari tamamen kapattigimda yapiyor. uyku modunda olunca 2 3 gun kalinca yani uyku modunda hic bisey yok. kapatip actigimda rahatlamasi gerekirken daha cok kasiliyo sapsirik

    4gb ram
    2gb ekran karti
    8 cekirdek
    64 bit windows ultimate
    4 ghz
    sanirim kasilmasi ayip bu bilgisayarin
  • Windows 10 piyasaya sürüldükten sonra Microsoft yavaş yavaş windows 7'den desteğini çekmeye başladı ve kullanıcıların çoğu Update konusunda biraz sıkıntılar yaşıyor..Fakat işletim sistemleri arasında en sağlam ve stabil çalışanı hâlâ Windows 7'dir...

    Ama buna rağmen bilgisayar neden yavaş ve kasılıyor , CPU ve Ram kullanımı neden fazla, programlar neden geç açılıyor gibi soruların cevabı taskmgr'de saklı..


    1-Masaüstündeki Başlat menusunden "Programları ve dosyaları ara" bölümüne taskmgr yazıp entera basarak görev yöneticisini açın..veyada alternatif bir yöntem olan CTRL ALT DEL tuşlarına basarak görev yöneticisini açın..

    2-Görev yöneticisindeki işlemler sekmesine tıklayın / varsa Tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri görüntüleyin/ listede ram ve cpu harcaması en fazla olan işlem bilgisayarınızı yavaşlatan şeyin ta kendisi..

    svchost.exe ise

    Sorun Windows Update Servisinden kaynaklanıyor,bilgisayarın ilk açılışında tıkladığınız "Güncellemeler otomatik yüklensin mi (önerilen ayarlar) ve güncelleştirmeleri denetle dedikten sonra microsofttan yanıt alamayan ve takılı kalan hizmet(wuauserv) arkaplanda bilgisayarın aşırı derecede yavaşlamasına yol açıyor..

    bu sorunun çözümü için 2 yöntem var birincisi arkadaşın dediği gibi

    1-(pratik olan) Windows Update Servisini devredışı bırakmak(ve güncellemeleri tamamen kapatmak) -

    Windows Update Servisi nasıl devre dışı bırakılır? ;
    -> Başlat menüsünde "Programları ve dosyaları ara" bölümüne hizmetler yazıp entera basın / açılan listeden Windows Update'i seçin / sağ tuşla "durdur" / yine sağ tuşla "özellikler" deyin / Başlangıç Türü : Devredışı ..Tamamdır..

    2-Diğer yöntem ise Çevrimdışı güncelleştirme yaparak takılma ve kasılma sorununu gidermek...

    İşletim sisteminiz Windows 7 64 bit ise

    Dosyayı İndir ve kurhttps://www.microsoft.com/tr-TR/download/details.aspx?id=46817


    Windows 7 x64(bit) tabanlı olanı İndir ve kur (476,9 MB)https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=kb3125574


    Bilgisayarı yeniden başlat..sırasıyla Denetim Masası/Sistem ve Güvenlik/ Windows Update'e gel , Güncelleştirmeleri son kez kontrol et, ardından servisi kapat..(güncelleştirmeleri hiçbir zaman denetleme işaretleyebilirsiniz)..Sorun çözülür..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampir Masquerade -- 21 Kasım 2016; 15:26:56 >




  • Bu makaleyi Google'da buldum. Buna bir bak!

    https://usefulpcguide.com/18385/svchost-exe-netsvcs-high-cpu/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.