Şimdi Ara

Win 7 Ide - Sata Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar,

    Ufak bir sorunla karşı karşıyayım ve bir türlü çözüm bulamadım.

    500GB'lık IDE harddiskim için bir adet IDE-SATA dönüştürücü aldım. Ürünü monte ettikten sonra Bilgisayarı açtım ve Scaning driver yazısı çıktı. Bir süre bekledikten sonra Win 7 logosu geldi ve en az 3 dakika bekledikten sonra ana menü gözüktü. Göze çarpan ilk sıkıntı bilgisayarın normalde çok daha geç açılmasıydı.. Neyse, daha sonra bu yeni bağladığım harddisk ile alakalı bir şey bulamadım. Disk yönetiminde sadece devamlı kullandığım 120GB'lik IDE harddiskim ve Cd Rom gözüküyordu.

    Şimdi soru şu: Ben nerede yanlış yaptım Öyle bilgisayardan pek anlayan bir tip değilimdir, belki de çok basit bir şeyi yanlış yapıyorumdur fakat tek bildiğim doğru yardımınıza ihtiyacım olduğudur.


    Anakartın modeli: Gigabyte GA-MA785GM-US2H

    Teşekkürler.







  • birader hatırladığım bu tarz dönüştürücülerde (IDE bayaa eskilerde kaldı) diskinde bulunan jumperlar (diskin arkasındaki pin (metal iğneler)lerde takılı ufak siyat iki bini birbirine bağlayan parça (yahu ne zormuş bunu da yazarak anlatmak) vardır Master - Slave veya Tek disk (single Drive) olarak seçmen gerekebilir.

    diskinin marka modelini yazarsan webden senin diskin doğru jumper ayarlarına göz atıp bi resim ekleyebilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.