Şimdi Ara

Win11 Masaüstünde Yavaşlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. Kısa bir süre önce sistemimi değiştirdim. Haliyle temiz bir şekilde Win11 kurdum OEM Key ile. Format attıktan sonra masaüstünde bellirli bir kullanım süresi sonrasında pencere arası geçişlerde hissedilir şekilde yavaşlama ve kekeleme hissetmeye başlıyorum. Mevcut işlemcim 11900, ekran kartım 4060ti, ram boyutu 32 GB. 1 tane 5120 x 1440, 1 tane de 3440 x 1440 olmak üzere toplam 2 adet monitörle çalışıyorum. Ağır programlar kullanmıyorum. Genelde word, excel ve 15-20 tane chrome sekmesi açık oluyor, aynı zamanda whatsapp masaüstü uygulaması açık oluyor bunlarla birlikte. Soğutmada problem yok.




  • 11700k sistemimde win11 22h2 var ama insider dev'den 23531 yani baya güncel. temiz kurduysanız sizdeki 23h2'dir bu da amd sistemimde vardı üflesen çöküyordu o kadar basit şeylerden mavi ekran veriyordu ki şimdi anlatmayayım. sistem geri yükleme ile de düzeltemeyince win10'a döndüm. ekran kartı ati 7900 olsaydı sürücüden diyecektim ki son sürücü ile çözmüşler çoklu monitör sorununu. nvidia'da da son sürücü gecikme işini çözmüş diyorlar ama sizin sorun bence 23h2. çalıştır winver komutu ile kontrol edebilirsiniz ama 22h2 msdn Türkçe iso da nereden bulup kuracaksınız? sonbaharda çıkaracaklar herkese bence bir süre win10'a dönün yılbaşından sonra win11 tekrar denersiniz.

  • Günlük tutma kayıt loglarını temizleyeceksin.komut şu for /F "tokens=*" %1 in ('wevtutil.exe el') DO wevtutil.exe cl "%1"



    Win11 Masaüstünde YavaşlamaMDTechVideosyoutube
    How To Clear The Event Viewer In Windows 11 [Tutorial] Command used in video: for /F "tokens=*" %1 in ('wevtutil.exe el') DO wevtutil.exe cl "%1" Event Viewer is a tool that displays detailed information as event logs about significant events on your PC. Issues addressed in this tutorial: clear event viewer logs windows 11 clear event viewer PowerShell clear event viewer command line clear event viewer log how to clear event viewer windows 11 clear event viewer logs clear event log windows 11 Event logs are special files that record significant events on your PC, such as when a user signs in to the PC or when a app encounters an error. Whenever these types of events occur, Windows records the event in an event log that you can read by using Event Viewer. Windows 11 is known for acting up now and again with several types of errors. Now, you may want to get a deeper understanding of the errors, and that’s where the Event Log comes into play. Event Log files basically store all information regarding past errors for your viewing pleasure, and that’s great. The problem is, the Event Log at times doesn’t automatically remove all the information it stores, and that can be a problem for your computer’s performance. The Event Viewer in Windows details events that happened with your computer and that information is saved as Event Logs that you can view or clear anytime. Here's how. Advanced users might find the details in event logs helpful when troubleshooting problems with Windows and other apps. However, you may also wish to be able to quickly clear all event logs at once as needed. This tutorial will apply for computers, laptops, desktops, and tablets running the Windows 11 operating system (Home, Professional, Enterprise, Education) from all supported hardware manufactures, like Dell, HP, Acer, Asus, Toshiba, Lenovo, and Samsung.
    https://www.youtube.com/watch?v=-XuMRAwi1KE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 31 Ağustos 2023; 18:45:39 >
  • ara sıra bunu yapıyordur yav sen de hocamı iyice acemi yerine koydun. eski üye ben tanıyorum. bu varken neymiş o öyle kodla modla işimiz mi yok? buna bile gerek kalmadan bazı bakım programları da kullanıyor olabilir ayrıca. bu kadar basit bir şey olsa gelip burada konu açmaz bu kadar basit bir şey olsa ben 23h2'den illallah etmezdim çünkü ben bunu sürekli yapıyorum. tiktir bende bu 19 20gb win update yedeği çıkabildiği için. dev çünkü benim silmediğim 22h2 olan win11. amd'deki sildiğim 23h2 idi. bu makinede en gıcık kaptığım şey windows'un merhaba diye açılmasıdır. Allah belanı versin moduna giriyorum direkt çünkü ne yaptıysam bozuyor defender tekrar açılıyor falan.



    Win11 Masaüstünde Yavaşlama


    @berkbozkus


    hocam bu intel 11'de mouse de farkediyor bende aylar sonra geçen gün çözdüm. 4 tane 2.4ghz kablosuz denedim takılıp durdu en sonunda razer BT mouse taktım şimdi güzel. yani windowstan değil de donanımdan da olabiliyor takılma.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.